Βάις: «Όταν μπήκε ο Βαλμπουενά, είδα το κακό να έρχεται…»

Ο τεχνικός της Σλόβαν, Βλάντιμιρ Βάις έμεινε ικανοποιημένος από την ισοπαλία που πήρε η ομάδα του στο Καραϊσκάκη και έκανε ξεχωριστή αναφορά στον Βαλμπουενά.  

Βάις: «Όταν μπήκε ο Βαλμπουενά, είδα το κακό να έρχεται…»

Ο κόουτς της Σλόβαν Μπρατισλάβας, Βλάντιμιρ Βάις μίλησε για την απόδοση της ομάδας του στο Καραϊσκάκη, το 1-1 και την είσοδο του Ματιέ Βαλμπουενά στο ματς.

Αναλυτικά όσα είπε:

Ποια είναι η άποψης σας για το παιχνίδι;

Κατά την άποψη μου η απόδοση μας ήταν η καλύτερη που έχω δει τον τελευταίο 1,5 χρόνο. Έγινε όμως ένα λάθος και δεχτήκαμε ένα τέρμα που δεν έπρεπε να δεχτούμε. Δεν επιτρέπετε να γίνονται τέτοια λάθη σε αυτό το επίπεδο.

Πώς εξηγείτε το γεγονός ότι εκτός έδρας η Σλόβαν παρουσιάζεται καλύτερη;

Ενδεχομένως να είναι μία αλήθεια. Εκτός έδρας παίζουμε με μεγαλύτερο πάθος, ενώ όταν παίζουμε εντός έδρας αισθανόμαστε να μας βαραίνει η ευθύνη. Ευελπιστούμε ότι στη ρεβάνς θα έχουμε ένα γήπεδο γεμάτο. Αναγνωρίζουμε, όμως, ότι απέναντι μας έχουμε έναν πολύ μεγάλο αντίπαλο όπως είναι ο Ολυμπιακός που αυτή τη στιγμή μπορεί να μην είναι στην καλύτερη του κατάσταση.

Για ποιο λόγο επιλέξατε να παίξετε με τρεις στόπερ;

Αυτός ο σχηματισμός θεωρώ ότι είναι σωστός ειδικά όταν έχεις να αντιμετωπίσεις μία πολύ καλή ομάδα. Προτιμώ να παίζω με τέσσερις, όμως δεν είχαμε τον Βάις και τον Σάποβιτς. Θέλαμε να πάρουμε ένα αποτέλεσμα που θα άφηνε ανοιχτή τη ρεβάνς και το καταφέραμε.

Είχατε προετοιμάσει την ομάδα για τις στατικές φάσεις που είναι δυνατός ο Ολυμπιακός;

Το είχαμε δουλέψει και αναμέναμε ότι ο Ολυμπιακός θα παίξει με τρεις κεντρικούς αμυντικούς κάτι που έκανε ο προπονητής του στη Χάντερσφιλντ. Δεχτήκαμε, όμως, ένα τέρμα από ένα δικό μας λάθος που οδήγησε στην ισοφάριση από τον Ελ Αραμπί.

Τι τακτική σκοπεύετε να ακολουθήσετε στη ρεβάνς;

Μη ξεχνάμε ότι έχουμε παιχνίδι για το πρωτάθλημα. Επίσης να δούμε αν θα επανέλθουν ο Μανωλάς με τον Βρσάλικο. Πρέπει να έχουμε δυνατή ψυχολογία και επίσης είναι κρίσιμο να κάνουμε γκολ τις ευκαιρίες που θα δημιουργήσουμε.

Μείνατε ικανοποιημένος με το 1-1;

Είμαι ικανοποιημένος από την απόδοσή μας, αλλά δεν γίνεται να δεχόμαστε ένα τέτοιο γκολ. Όταν είδα τον Βαλμπουενά να μπαίνει στο ματς, είδα ότι το κακό θα ερχόταν. Πέρσι δεχτήκαμε τρία γκολ από τα δικά του πόδια. Δεν γίνεται να δεχόμαστε τέτοια εύκολα γκολ.