Ολυμπιακός - Μπέρνλι: Το «καμπανάκι» σε Ομάρ και Τσιμίκα

Ο Νορβηγός άσος και ο νεαρός Έλληνας αριστεροπόδαρος μπακ δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα από την Λουκέρνη, αλλά τα πράγματα με την Μπέρνλι θα είναι τελείως διαφορετικά.

Ολυμπιακός - Μπέρνλι: Το «καμπανάκι» σε Ομάρ και Τσιμίκα

Είχε αρκετή βιντεοθεραπεία χθες στον Ρέντη για τον Ολυμπιακό, με τον Πέδρο Μαρτίνς να ρίχνει πολύ μεγάλο βάρος στην ανάλυση που έκανε στους παίκτες του, στις επιθετικές αρετές της Μπέρνλι.

Η αγγλική ομάδα είναι ένα κλαμπ που παίζει πολύ από τα πλάγια. Θυμίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό τις παλιές βρετανικές ομάδες με τις σέντρες από τα «φτερά», τις «καμινάδες» και τα κλασικά γκολ με τις κεφαλιές των επιθετικών που έπαιρναν παραμάζωμα την αντίπαλη άμυνα.

Μία τέτοια εικόνα έχει σχηματίσει για τον τρόπο ανάπτυξης της Μπέρνλι ο Πέδρο Μαρτίνς.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι Ελαμπντελαουί και Τσιμίκας θα έχουν μπόλικη δουλειά. Όπως μπόλικη δουλειά θα έχουν και οι Λάζαρος και Ποντένσε που θα είναι υποχρεωμένοι να επιστρέφουν πίσω και να δίνουν βοήθειες στα μπακ.

Η Μπέρνλι έχει ως χαρακτηριστικό της τις αντεπιθέσεις και την ανάπτυξη κυρίως από τα πλάγια. Με λίγα λόγια, θα κοιτάξουν να βάλουν δύσκολα πρωτίστως στους ακραίους μπακ των «ερυθρολεύκων». Κατά συνέπεια, κυρίως οι Ομάρ και Τσιμίκας θα έχουν να ακούσουν πολλά από τον Πέδρο Μαρτίνς μέχρι και λίγη ώρα πριν από τη σέντρα.

Ίσως για παράδειγμα να μην έχουν τόσα πολλά ανεβάσματα όπως είχαν κόντρα στην Λουκέρνη. Ίσως αυτή τη φορά να χρειαστεί να ρίξουν περισσότερο βάρος στα ανασταλτικά τους καθήκοντά συγκριτικά με τις διπλές αναμετρήσεις με τους Ελβετούς.