Στα μέτρα του η Μπέρνλι

Ο Ολυμπιακός θα βρει στον δρόμο του για τους ομίλους του Europa League την Μπέρνλι, μια ομάδα που δεν αποτελεί φόβητρο όμως θέλει πολλή προσοχή.

Στα μέτρα του η Μπέρνλι

Η πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Λουκέρνης και τα επτά γκολ που σημείωσαν οι «ερυθρόλευκοι» στους δύο αγώνες με την ελβετική ομάδα έχουν σκορπίσει νότες αισιοδοξίας στο λιμάνι, όμως τώρα πρέπει να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί και να συνεχιστεί η σκληρή δουλεια, αφού η Μπέρνλι δεν θα παραδοθεί αμαχητί.

Οι Άγγλοι είναι ένα πολύ καλά δουλεμένο σύνολο και έχουν τεράστια επιθυμία να συμμετάσχουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Η τελευταία φορά που η Μπέρνλι αγωνίστηκε σε ευρωπαϊκά κύπελλα ήταν το 1961, γεγονός που την καθιστά ακόμα πιο επικίνδυνη αφού είναι δεδομένο ότι οι βρετανοί θα τα δώσουν όλα για να μπουν αυτοί στους ομίλους και να πετάξουν έξω τον Ολυμπιακό.

Δεν είναι φόβητρο αλλά...

Ο Ολυμπιακός στο παρελθόν έχει αντιμετωπίσει πολύ σπουδαιότερους αντιπάλους και τους έχει υποτάξει, ειδικά μέσα στο γήπεδό του. Αν θυμηθούμε κάποιες από τις ευρωπαϊκές βραδιές των Πειραιωτών τότε θα διαπιστώσουμε ότι κι άλλες αγγλικές ομάδες πέρασαν από το Φάληρο κι έφυγαν με το κεφάλι σκυμμένο. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ και Άρσεναλ στο παρελθόν έχουν νιώσει από πρώτο χέρι τι εστί «Γ. Καραϊσκάκης» και πόσο δύσκολο είναι για κάποια ομάδα να περάσει από εκεί.

Την ερχόμενη Πέμπτη λοιπόν, ο Ολυμπιακός πρέπει να βάλει τις βάσεις της πρόκρισης στο γήπεδό του και μετά να ταξιδέψει στην Αγγλία για να την «κλειδώσει».

Φυσικά και η φετινή ομάδα είναι ακόμα νέα, με πολλούς ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι και δεν έχει «δέσει» ακόμα απόλυτα. Αυτό θα πρέπει να το έχουν κατά νου και οι οπαδοί του Ολυμπιακού και να στηρίξουν αυτό το νέο εγχείρημα του συλλόγου.

Αγωνιστικά δε νομίζω ότι μπορούμε να αναλύσουμε και πολλά πράγματα, αφού δεν μας βοηθάει το παιχνίδι της Μπέρνλι σε αυτό. Οι Άγγλοι προσέχουν τα μετόπισθεν και σκοράρουν με το... σταγονόμετρο. Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός φέτος έχει μπει «φουριόζος» στις επίσημες υποχρεώσεις του, μετρώντας επτά γκολ επί της Λουκέρνης.

Ίσως το «κλειδί» για τις αναμετρήσεις με τους Άγγλους να είναι το γρήγορο γκολ. Η Μπέρνλι πιέζει τους αντιπάλους της στα πρώτα 20λεπτα των ημιχρόνων. Αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να της το γυρίσει αυτό «τούμπα» και να σκοράρει εκείνος πρώτος, τότε η ομάδα του Ντάις θα πρέπει να ανοιχτεί και να αναζητήσει το γκολ, γεγονός που ίσως την αποσυντονίσει. Οπότε, το κλειδί για τον Ολυμπιακό ίσως είναι να αντέξει στην πίεση που θα του ασκηθεί και να κάνει εκείνος τη δουλειά που θέλει να κάνει η Μπέρνλι...