ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΛΟΥΚΕΡΝΗ: Είναι και αυτό ένα ευρωπαϊκό βράδυ

Την Πέμπτη (16/8, 20:30 Cosmote Sport 1) Ολυμπιακός θέλει να ολοκληρώσει τη... δουλειά απέναντι στη Λουκέρνη με μία νίκη επί ελβετικού εδάφους. Το πλάνο του Μαρτίνς για τον επαναληπτικό.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΛΟΥΚΕΡΝΗ: Είναι και αυτό ένα ευρωπαϊκό βράδυ

Το βράδυ της Πέμπτης (20:30 Cosmote Sport 1) ο Ολυμπιακός θα κάνει το τελευταίο του βήμα για τα play-off του Europa League. Ένα βήμα που είναι τυπική διαδικασία, αλλά πρέπει να γίνει και πρέπει να γίνει με σταθερότητα και σιγουριά από τον Πέδρο Μαρτίνς και τους ποδοσφαιριστές του.

Με το 4-0 επί της Λουκέρνης ο Ολυμπιακός έχει εξασφαλίσει την πρόκριση του, αλλά ο Πορτογάλος τεχνικός το δήλωσε κιόλας επίσημα ότι διακυβεύονται πολλά σε αυτό το παιχνίδι. Το σημαντικότερο είναι η αλλαγή του... τσιπ στο μυαλό της ομάδας του Πειραιά, η οποία προέρχεται από μία σεζόν που τα δεδομένα ήταν διαφορετικά.

Όπως έχουμε γράψει πολλάκις θέλει να δει σοβαρότητα και αφοσίωση. Ο Μαρτίνς το βλέπει από τη σκοπιά ότι πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι, ένα ευρωπαϊκό βράδυ. Θέλει ο Ολυμπιακός να παίξει για την υστεροφημία του ακόμα κι αν έκανε τη δουλειά από τον Πειραιά όπως όφειλε να κάνει.

Είτε απέναντι σου είναι η Λουκέρνη, είτε είναι η Μπαρτσελόνα πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό βράδυ. Ναι, η σημασία και η βαρύτητα είναι διαφορετική, αλλά η ευρωπαϊκή νύχτα παραμένει, το όνομα του Ολυμπιακού ακούγεται παντού και οφείλουν όσοι παίξουν να το υπερασπιστούν.

Με τους γνωστούς έντεκα

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης η προετοιμασία ολοκληρώθηκε με προπόνηση στο βοηθητικό γήπεδο του Swissporarena, αφού ο αγωνιστικός χώρος είναι σε πολύ κακή κατάσταση.

Όσον αφορά στο αρχικό σχήμα δεν αλλάζει κάτι σε σχέση με αυτά που γνωρίζαμε τις προηγούμενες ημέρες. Ο Πέδρο Μαρτίνς θα εμπιστευτεί τους έντεκα του 4-0 του "Γ. Καραϊσκάκης".

Δηλαδή τον Γιαννιώτη κάτω από τα δοκάρια και τους Ελαμπντελαουί, Τσιμίκα στα άκρα της άμυνας. Βούκοβιτς και Μιράντα θα είναι οι στόπερ και Καμαρά, Μπουχαλάκης οι δύο χαφ. Ο Λάζαρος θα παίξει δεξιά στην επίθεση και ο Ποντένσε αριστερά με τον Φορτούνη πίσω από τον Γκερέρο.