Στην Ελβετία με το μυαλό στην Αγγλία

Ο Ολυμπιακός την Πέμπτη (16/08) αντιμετωπίζει την Λουκέρνη στον επαναληπτικό αγώνα του 4-0 του «Γ. Καραϊσκάκης», με το μυαλό του στραμμένο στην αναμέτρηση της Μπασακσεχίρ με την Μπέρνλι.

Στην Ελβετία με το μυαλό στην Αγγλία

Κακά τα ψέματα η Λουκέρνη αποδείχθηκε πολύ εύκολη αντίπαλος για τους «ερυθρόλευκους». Το 4-0 του πρώτου αγώνα εκτός από ηρεμία στην ομάδα ενόψει της ρεβάνς έφερε και ένα κύμμα ενθουσιασμού στον κόσμο της ομάδας του Πειραιά, που έπειτα από καιρό είδε τον Ολυμπιακό να «πνίγει» τον αντίπαλό του από το πρώτο λεπτό και να παίζει παιχνίδι κυριαρχίας.

Το ζευγάρι της Μπέρνλι με την Μπασακσεχίρ ωστόσο δεν είναι τόσο απλή και εύκολη υπόθεση για τους Πειραιώτες. Και οι δύο ομάδες είναι ένα επίπεδο πάνω από τη Λουκέρνη και χρειάζεται προσοχή αν θέλει ο Ολυμπιακός να συνεχίσει το ευρωπαϊκό του ταξίδι.

Η πρόκριση στα playoffs του Europa League μοιάζει δεδομένη. Το θέμα είναι από εκεί και πέρα πως θα μπορέσουν οι «ερυθρόλευκοι» να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του αγώνα του επόμενου γύρου. Ο Ολυμπιακός έχει μεγαλύτερη εμπειρία από τις δύο πιθανές αντιπάλους του, όμως θα πρέπει να αποδείξει και στο γήπεδο ότι είναι καλύτερος από την Μπέρνλι και την Μπασακσεχίρ.

Όλα αυτά όμως θα έχουμε τον χρόνο να τα δούμε μετά τις ρεβάνς του Γ' προκριματικού. Όταν θα ξέρουμε και τον επόμενο αντίπαλο. Θα είναι η Μπέρνλι, μια ομάδα που παίζει γρήγορο ποδόσφαιρο και φημίζεται για τη φυσική της κατάσταση, ή θα είναι η Μπασκσεχίρ, ο σύλλογος που κατάφερε να μπει σφήνα στους «τρεις» μεγάλους της Τουρκίας; (Φενέρ, Γαλατά και Μπεσίκτας).