Europa League: Η Ρέιντζερς «έσπασε» τον γερμανικό τελικό! (Highlights)

Η Ρέιντζερς νίκησε 3-1 την Λειψία και την απέκλεισε, ενώ η Άιντραχτ επικράτησε της Γουέστ Χαμ με 1-0 και θα είναι το ζευγάρι του τελικού του Europa League στις 18/5 στη Σεβίλλη.

Europa League: Η Ρέιντζερς «έσπασε» τον γερμανικό τελικό! (Highlights)

H Ρέιντζερς απέκλεισε την Λειψία κερδίζοντάς την με 3-1 στη ρεβάνς του Άιμπροξ και θα παίξει στον τελικό του Europa League με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης που νίκησε ξανά την Γουέστ Χαμ, αυτή τη φορά με 1-0. Στις 18/5 (22.00) ο τελικός στη Σεβίλλη.

Η Άιντραχτ θα παίξει διεκδικήσει τρόπαιο μετά το Κύπελλο UEFA του 1980 και η Ρέιντζερς μετά το Κύπελλο Κυπελλούχων του 1972!

Άιντραχτ-Γουέστ Χαμ 1-0: Τη νίκησε ξανά!

Στην εντυπωσιακή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί της στο Ντόιτσε Μπανκ Παρκ της Φρανκφούρτης (κι αφού νωρίτερα είχαν γίνει σοβαρά επεισόδια εκτός γηπέδου με Άγγλους οπαδούς), η Άιντραχτ του Όλιβερ Γκλάσνερ αξιοποίησε τη νίκη της (2-1) στην Αγγλία, αλλά και την γρήγορη αριθμητική υπεροχή της στη ρεβάνς και απέκλεισε την Γουέστ Χαμ, με δεύτερη νίκη αυτή τη φορά με 1-0. Και με το τέλος της αναμέτρησης υπήρξε μαζική είσοδος στον αγωνιστικό χώρο από τους τρελαμένους φίλους της Άιντραχτ για να πανηγυρίσουν την πρόκριση!

Στο 17' η Γουέστ Χαμ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κρέσγουελ για σκληρό μαρκάρισμα στον Χάουγκε, σε φάση που εξετάστηκε από το VAR. Και στο 26' η Άιντραχτ (παρά την αλλαγή που είχε κάνει ο Μόγιες για να καλύψει τα νώτα) βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα με τον συνήθη ύποπτο Ραφαέλ Μπορέ που αξιοποίησε την ασίστ του Κνάουφ και έδωσε πολύ μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση, έχοντας και παίκτη παραπάνω.

Στο 49' ο Αρεόλα απέκρουσε το μακρινό σουτ του Μπορέ, ενώ ο Σο είχε καλή στιγμή στο 56' για την Άιντραχτ που έβρισκε χώρους. Στο 58' ο Κόστιτς αστόχησε, αλλά στο 60' ο Τραπ έκανε επέμβαση σε σουτ του Ντόσον. Ευκαιρία είχε ο Κάμαντα στο 69' με την Γουέστ Χαμ να κάνει ό,τι μπορεί, αλλά οι συνθήκες ήταν εντελώς σε βάρος της. Με τον Τραπ να ήταν παρών όποτε χρειάστηκε και την Άιντραχτ να χάνει αρκετές ευκαιρίες στο τέλος για δεύτερο γκολ, αλλά και τους Άγγλους να παλεύουν μήπως έστω ισοφαρίσουν. Μάταια όμως...

Διαιτητής ο Ισπανός Ζεσούς Χιλ. Εκτός από την αποβολή έδειξε κίτρινες σε Εντικά, Ράις, Ρόντε, Αντόνιο, Κνάουφ, Μπενραχμά, Τραπ

Άιντραχτ: Τραπ, Τούτα, Χιντερέγκερ (8' λ.τ. Τουρέ), Εντικά, Κνάουφ, Σο, Ρόντε (76' Γιάκιτς), Κόστιτς, Χάουγκε (82' Χρούστιτς), Κάμαντα, Μπορέ (82' Πασιέντσια)

Γουέστ Χαμ: Αρεόλα, Κουφάλ (87' Γιαρμολένκο), Ντόσον, Ζούμα, Κρέσγουελ, Σούτσεκ, Ράις, Μπόουεν, Λανζινί (22' Τζόνσον), Φορνάλς (74' Μπενραχμά), Αντόνιο

Ρέιντζερς-Λειψία 3-1: Μεγάλη ανατροπή και πρόκριση!

Με δυναμισμό και αποφασιστικότητα η Ρέιντζερς του Τζιοβάνι Φαν Μπρόνκχορστ ανέτρεψε την ήττα της στην Γερμανία (0-1) και απέκλεισε την Λειψία επικρατώντας στο Άιμπροξ με 3-1. Παρά το γεγονός ότι οι Γερμανοί είχαν φέρει το ματς σε φάση παράτασης, στο 81' οι Σκωτσέζοι βρήκαν το τρίτο γκολ της πρόκρισης και θα διεκδικήσουν το δεύτερο τρόπαιο της ιστορίας τους μετά το Κύπελλο Κυπελλούχων του 1972.

Το ματς ξεκίνησε με φάσεις για τη Λειψία που πήγε να αιφνιδιάσει, αλλά η Ρέιντζερς ήταν αυτή που βρήκε το προβάδισμα στο 19' με τον Τζέιμς Τάβερνιρ από κοντά μετά από ασίστ του Κεντ. Και λίγο αργότερα, στο 24', έκανε το 2-0 με τον Γκλεν Καμαρά μετά από προσπάθεια του Ράιτ. Και στο 29' ο Αριμπό είχε ευκαιρία για τρίτο τέρμα. Η Λειψία είχε κάποιες επιθέσεις προς το τέλος του πρώτου μέρους, αλλά δεν μπόρεσε να τις αξιοποιήσει.

Αγχωμένη μπήκε η Λειψία στην επανάληψη με πολλά λάθη από τους πιο έμπειρους παίκτες της, ενώ η Ρέιντζερς ήταν καλά οργανωμένη. Με αλλαγές φρεσκάδας γύρω στο 60', ενώ ο Τεντέσκο έπαιρνε τις δικές του αποφάσεις για να βρει γκολ παράτασης. Και το βρήκε στο 71' με τον Κρίστοφερ Ενκουνκού, με εξαιρετικό τελείωμα μετά από σέντρα του (σκόρερ του πρώτου αγώνα) Ανχελίνο.

Η Ρέιντζερς όμως βρήκε τον τρόπο στο 81' με τον Τζον Λούντστραμ από προσπάθεια του Κεντ, σε φάση που ελέγχθηκε στο VAR, να κάνει το 3-1 και να σοκάρει ξανά τους Γερμανούς. Φουλ επίθεση με αλλαγές στο τέλος από την Λειψία

Διαιτητής ο Πορτογάλος Αρτούρ Ντίας. Κίτρινη κάρτα είδαν οι Μπάσεϊ, Γκόλντσον, Μπάρισιτς, Κάμπλ

Ρέιντζερς: Μακ Γκρέγκορ, Τάβερνιρ, Γκόλντσον, Μπάσεϊ, Μπάρισιτς, Καμαρά, Λούντστραμ, Τζακ (59' Μπάλογκαν), Ράιτ (59' Άρφιλντ), Κεντ, Αριμπό (45' λ.τ. Σακαλά)

Λειψία: Γκιούλασι, Κλόστερμαν, Όρμπαν, Γκβάρντιολ, Χένριχς, Καμπλ, Λάιμερ, Ανχελίνο (82' Σίλβα), Όλμο (61' Σομποσλάι), Ενκουνκού, Πόουλσεν (82' Χάλστενμπεργκ)