Λαπόρτα για τα εισιτήρια σε Άιντραχτ: «Η Μπαρτσελόνα δεν κατηγορείται, αλλά είναι η πιο υπεύθυνη»

Ο Ζοάν Λαπόρτα παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για το συμβάν των εισιτηρίων στους φίλους της Άιντραχτ στο Καμπ Νου, στον επαναληπτικό του προημιτελικού του Europa League με την Μπαρτσελόνα. 

Λαπόρτα για τα εισιτήρια σε Άιντραχτ: «Η Μπαρτσελόνα δεν κατηγορείται, αλλά είναι η πιο υπεύθυνη»

Εξηγήσεις για την υπέρμετρη παρουσία των περίπου 30.000 φιλάθλων της Άιντραχτ στο Καμπ Νου στον επαναληπτικό του προημιτελικού του Europa League με την Μπαρτσελόνα κλήθηκε να δώσει ο Ζοάν Λαπόρτα, παραχωρώντας συνέντευξη Τύπου για το συμβάν.

O πρόεδρος των «μπλαουγκράνα» εξήγησε, μεταξύ άλλων, ότι το 45% των VIP θέσεων και άλλες 238 θέσεις πωλήθηκαν λόγω ενός λάθος στον υπολογιστή:

«Η ομάδα δεν κατηγορείται, αλλά είναι η πιο υπεύθυνη για ό,τι συνέβη. Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της Μπαρτσελόνα που παρακολούθησαν τον αγώνα με την Άιντραχτ, ήταν Πάσχα και θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη και τους φίλους της ομάδας από τα βάθη της καρδιάς μου.

Επίσης για χθες. Θέλω να απολογηθώ σε αυτούς, επειδή ένιωσαν άβολα από τη μαζική παρουσία των Γερμανών φιλάθλων. Η ομάδα δεν πώλησε εισιτήρια στους Γερμανούς φιλάθλους εκτός από τα πέντε χιλιάδες εισιτήρια που απαιτούσε η UEFA.

Έγιναν περισσότερες από 27.201 προσπάθειες για αγορά εισιτηρίων από τη Γερμανία και το σύστημα είχε κατακλειστεί από ανεπίσημα πρακτορεία, τα οποία δεν ήταν εκτός του συλλόγου. Ήταν οργανωμένες ομάδες που είναι ειδικές στη μεταπώληση. Οι μηχανισμοί ελέγχου ήταν ξεπερασμένοι και αναποτελεσματικοί».