Γι' αυτό το βράδυ παίζει μπάλα και ο κόσμος

Ο Ολυμπιακός καλείται να πάρει τη νίκη κόντρα στη Λουκέρνη και να κάνει ξανά απόρθητο φρούριο το "Γ. Καραϊσκάκης". Τα πρόσφατα παθήματα που πρέπει να γίνουν μάθημα απόψε.

Γι' αυτό το βράδυ παίζει μπάλα και ο κόσμος

Στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης ο Πέδρο Μαρτίνς στάθηκε στο πλεονέκτημα που δίνει το "Γ. Καραϊσκάκης" στον Ολυμπιακό ενόψει της αναμέτρησης με τη Λουκέρνη. Μερικές ώρες αργότερα, μάλιστα με ποστάρισμα του στα social media ζήτησε τη βοήθεια του κόσμου στο πρώτο επίσημο παιχνίδι.

Είναι πράγματι πολύ σημαντικό να ξεκινάς τις επίσημες υποχρεώσεις σου από το "σπίτι" σου και ακόμα πιο σημαντικό αν πρόκειται για ευρωπαϊκό παιχνίδι. Το όλο θέμα είναι ο Ολυμπιακός να εκμεταλλευτεί την έδρα του και να "πνίξει" τη Λουκέρνη.

Έχει αποδειχτεί τα τελευταία χρόνια πως δεν είναι τίποτα δεδομένο και ο κόσμος που θα βρεθεί στο γήπεδο το βράδυ θα πρέπει να έχει στο μυαλό του ακόμα και το ενδεχόμενο να πάει κάτι στραβά. Θα πρέπει να έχει στο μυαλό του ότι βρισκόμαστε αρχές Αυγούστου και ο στόχος είναι η πρόκριση. Επομένως οι οπαδοί παίζουν μπάλα και αυτό θα φανεί αν η ομάδα δεν αποδίδει φοβερό ποδόσφαιρο και αν τα βρίσκει σκούρα.

Μας έχει διδάξει το παρελθόν ότι το "Γ. Καραϊσκάκης" είναι δύσκολο ακόμα και για τον ίδιο τον Ολυμπιακό. Η πίεση του κόσμου είναι μεγάλη τόσο προς τον αντίπαλο όσο και προς την ομάδα. Θα σταθούμε στα δύο τελευταία χρόνια που ο Ολυμπιακός έχει μπει στη διαδικασία των προκριματικών για να διαπιστώσουμε πως η ομάδα δεν έχει πάρει ουσιαστική βοήθεια από το γήπεδο της και έχει έρθει ο καιρός να το αλλάξει αυτό.

Τη σεζόν 2016-2017 έμεινε στο 0-0 με τη Μπερ Σεβά και αποκλείστηκε από τους ομίλους χάνοντας 1-0 στο Ισραήλ. Στα πλέι οφ του Europa League έχασε 0-1 από την Αρούκα στα 90 λεπτά και την πέρασε στην παράταση με 2-1. Στον όμιλο του Europa Leagueπου έπαιξε στη συνέχεια νίκησε μόνο την Αστάνα με 4-1 και είχε ήττα από τον ΑΠΟΕΛ (0-1) και η ισοπαλία με την Γιούνγκ Μπόις (0-0). Στα νοκ άουτ της διοργάνωσης είχε 0-0 στον Πειραιά με την Οσμανλισπόρ στο πρώτο παιχνίδι κιόλας και πήρε την πρόκριση στην Άγκυρα και στη συνέχεια πάλι το πρώτο ματς στον Πειραιά έμεινε στο 1-1 με τη Μπεσίκτας.

Την περσινή σεζόν που ο Ολυμπιακός μπήκε στους ομίλους του Champions League την εύκολη πρόκριση την έκανε με την Παρτιζάν με την οποία έπαιξε το πρώτο ματς στο Βελιγράδι και νίκησε 3-1. Στη ρεβάνς στο Καραϊσκάκη έμεινε στο 2-2. Στη συνέχεια νίκησε με το εύθραυστο 2-1 τη Ριέκα και χρειάστηκε να παίξει την πρόκριση στην Κροατία. Στη φάση των ομίλων είχε ήττες από Σπόρτινγκ, Γιουβέντους και το 0-0 με την Μπαρτσελόνα.

Που θέλουμε να καταλήξουμε; Όπως φαίνεται και από τα παραπάνω αποτελέσματα ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια αδυνατεί να εκμεταλλευτεί την έδρα του για διάφορους λόγους. Και αυτό πρέπει να το αλλάξει και για να γίνει αυτό οφείλουν να βοηθήσουν όλοι και η ομάδα και ο κόσμος.