Europa League: Προημιτελικά χωρίς Σεβίλλη στο δρόμο για τη... Σεβίλλη

Δίχως τη Σεβίλλη, ομάδα που περισσότερο από κάθε άλλη-λόγω τίτλων- είναι ταυτισμένη με το Europa League, μετά τον αποκλεισμό της στους «16» από τη Γουέστ Χαμ, οι οκτώ σύλλογοι που έχουν απομείνει στην διοργάνωση, κάνουν σήμερα (7/4) το πρώτο βήμα  για να βρεθούν πιο κοντά στο δικό της γήπεδο, που επιλέχθηκε να φιλοξενήσει τον τελικό (18/5).

Europa League: Προημιτελικά χωρίς Σεβίλλη στο δρόμο για τη... Σεβίλλη

Αισιόδοξη η Φρανκφούρτη απέναντι στην Μπαρτσελόνα

Ήταν να μην πάρει μπροστά...Θα γινόταν αργά η γρήγορα, ο Τσάβι κατάφερε να αποκαταστήσει την τάξη, ίσως νωρίτερα απ’ ότι περίμεναν και οι ίδιοι οι φίλαθλοι της Μπαρτσελόνα. Δεύτερη στη LaLiga και λίγα βήματα πριν από το τρόπαιο του Europa League.

Ο Γερμανός τερματοφύλακας της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Κέβιν Τραπ, αναμένει πάντως ότι το Στάδιο της Φρανκφούρτης θα είναι γεμάτο από τους φιλάθλους της ομάδας, που θα δημιουργήσουν μια «απίστευτη ατμόσφαιρα», όταν η νικήτρια του Κυπέλλου UEFA 1979/80 υποδεχτεί τους Καταλανούς, στην πρώτη μεταξύ τους προημιτελική αναμέτρηση.
Οι ομάδες δεν έχουν συναντηθεί ποτέ σε επίσημο αγώνα, αλλά η Μπαρτσελόνα κέρδισε με 2-0 στο πιο πρόσφατο φιλικό της, το 1976.
Για να φτάσει στα προημιτελικά, η γερμανική ομάδα (που είχε στον όμιλό της τον Ολυμπιακό) πέρασε από την Μπέτις. Ομως γνωρίζει ότι αυτή η Μπαρτσελόνα του Τσάβι, είναι πλέον μία άλλη, διαφορετική ιστορία.

Η μεγαλύτερη απειλή της Μπαρτσελόνα θα έχει τη...μορφή του Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος σκοράρει τακτικά από τότε που έφτασε τον χειμώνα, και αν ο επιθετικός της Γκαμπόν χρειάζεται επιπλέον κίνητρο για να βρει δίχτυα κόντρα στην Άιντραχτ, τώρα απέχει μόλις επτά γκολ. καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Ρανταμέλ Φαλκάο με 30 σκόρερ όλων των εποχών.

Μία ακόμα πρόκληση από τη Bundesliga

Έχοντας ήδη αποκλείσει την τρίτη της Bundesliga, Λεβερκούζεν, η Λειψία, τέταρτη στην κορυφαία γερμανική κατηγορία, είναι η επόμενη πρόκληση της Αταλάντα, ομάδα που είχε αφήσει εκτός στα play off τον Ολυμπιακό.
Η Λειψία συμμετέχει στον δεύτερο προημιτελικό της σε τρεις απόπειρες στο Europa League -η πρώτη της έρχεται το 2017/18- ενώ η ιταλική ομάδα έφτασε για τελευταία φορά σε αυτό το στάδιο στο Κύπελλο UEFA 1990/91.

Οι τολμηροί Σκωτσέζοι και τα «νεαρά όπλα» της Μπράγκα

Ο Ράιαν Κεντ ήταν ο ήρωας την τελευταία φορά που συναντήθηκαν αυτές οι ομάδες το 2019/20, σκοράροντας στον γύρο των «32» για να...βυθίσει την πορτογαλική στολή στο Estádio Municipal de Braga.
Παρών στο...φύλλο αγώνα και πάλι, καθώς η ομάδα της Γλασκόβης, μετά τον Ερυθρό Αστέρα στους «16», στοχεύει πλέον στους ημιτελικούς.

Ο Τζιοβάνι φαν Μπρόνκχορστ κάνει το ντεμπούτο του στα προημιτελικά ως προπονητής, ενώ ο Κάρλος Καρβαχάλ στοχεύει να καθοδηγήσει τη νεανική του ομάδα πέρα ​​από τα τελευταία τους επιτεύγματα της φάσης των «32» των δύο προηγούμενων σεζόν.
«Αν δεν έχεις σκύλο, κυνηγάς με γάτα», είπε ο προπονητής της Μπράγκα, εξηγώντας: «Εχουμε 13 αγόρια από την ακαδημία και είμαστε ακόμα πολύ, πολύ θετικοί».

Από την πλευρά των ηττημένων το 2019/20, ο επιθετικός της Μπράγκα, Άμπελ Ρουίζ, σκοπεύει να «γράψει ιστορία» όταν συναντηθούν οι δύο ομάδες.
Ωστόσο, έχοντας αποφύγει τη Γουέστ Χαμ στην κλήρωση των ημιτελικών, οι παίκτες του Φαν Μπρόνκχορστ σίγουρα θα έχουν...μισό μάτι στραμμένο σε έναν πιθανό βρετανικό τελικό στη Σεβίλλη.

Η Γουέστ Χαμ δεν θα σταματήσει να ονειρεύεται

Ο...σκίπερ της Γουέστ Χαμ, Μαρκ Νόμπλ, ο οποίος ανακοίνωσε ότι η 18η σεζόν του με τον σύλλογο θα είναι η τελευταία του, εξήρε την ατμόσφαιρα μέσα στο Στάδιο του Λονδίνου κατά τον προηγούμενο γύρο.
Τα «σφυριά» ανέτρεψαν την ήττα του πρώτου αγώνα αντιμετωπίζοντας την ομάδα που είναι ταυτόσημη με Europa League, Σεβίλλη, σε μια αξέχαστη βραδιά στο ανατολικό Λονδίνο για να φτάσουν στα προημιτελικά.

Η Λιόν του Πίτερ Μπος απέκλεισε την Πόρτο, αλλά ο προπονητής βρήκε «δύσκολο να εξηγήσει» την ασυνεπή φόρμα της ομάδας του. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη μέση της βαθμολογίας της Ligue 1, αν και εξακολουθεί να τρέφει «μεγάλες φιλοδοξίες» στην Ευρώπη, όπου παραμένει αήττητη.

Η Γουέστ Χαμ, εν τω μεταξύ, στοχεύει στις ευρωπαϊκές θέσεις στην Αγγλία, αλλά ο αμυντικός Μπεν Τζόνσον πιστεύει ότι η ομάδα του μπορεί να φτάσει μέχρι την κατάκτηση του Europa League.
Η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες θα αντιμετωπίσει μία αποφασιστική Λιόν , έχοντας στόχο να σώσει τη σεζόν της, αλλά μετά από μια ιστορική μάχη στους «16» και γεμάτος αυτοπεποίθηση, ο Πάμπλο Φορνάλς λέει:: «Ονειρευόμαστε ξανά ... οπότε γιατί να σταματήσουμε;»


Τo πρόγραμμα της προημιτελικής φάσης:

1. Λειψία (Γερμανία)-Αταλάντα (Ιταλία)                    19:452. Αϊντραχτ Φρανκφούρτης (Γερμανία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 22:003. Γουέστ Χαμ (Αγγλία)-Λιόν (Γαλλία)                      22:004. Μπράγκα (Πορτογαλία)-Ρέιντζερς (Σκωτία)                22:00

ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ (28/4 και 5/5)
Α. Νικητής 1-Νικητής 4
Β. Νικητής 3-Νικητής 2

ΤΕΛΙΚΟΣ (18/5-Σεβίλη)
Νικητής Β-Νικητής Α

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ