Φορτούνης: «Δεν το κρύβουμε ότι είμαστε φαβορί»

Ο διεθνής μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού δεν κρύφτηκε και τόνισε πως η ομάδα του έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση.

Φορτούνης: «Δεν το κρύβουμε ότι είμαστε φαβορί»

Τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού εκπροσώπησε ο Κώστας Φορτούνης. Ο Θεσσαλός χαφ δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλο του και δήλωσε πως η ομάδα του Πειραιά είναι φαβορί για την πρόκριση. Χαρακτήρισε θετικό το γεγονός πως στο Ρέντη υπάρχουν αρκετοί Έλληνες ποδοσφαιριστές.

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο Κώστας Φορτούνης…

Σε σχέση με πέρσι η ομάδα είναι τελείως διαφορετική με περισσότερους Έλληνες. Πώς αντιλαμβάνεσαι όλο αυτό το σκηνικό και πώς θα βοηθήσει η ελληνοποίηση;

Σίγουρα είμαστε μία πολύ καινούρια ομάδα, έχουν έρθει παίκτες που δεν έχουν παίξει σε φιλικά ματς. Προετοιμαζόμαστε για αυτό το ματς, είναι σημαντικό για εμάς, παίζουμε στο γήπεδό μας. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας. Όσον αφορά στην ελληνοποίηση, έχουμε δει φέτος ότι έχουν έρθει πολλά παιδιά ελληνόπουλα. Αυτό είναι καλό και για μέσα στα αποδυτήρια, αλλά και εντός αγωνιστικού χώρου για να έχουμε μία καλύτερη επικοινωνία.

Ο προπονητής λέει ότι είστε έτοιμοι. Εσείς νιώθετε έτοιμοι να πάρετε την πρόκριση από το πρώτο ματς;

Σίγουρα έχουμε δουλέψει στην προετοιμασία πολύ καλά. Πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι, παίζουμε στο γήπεδό μας, δεν το κρύβουμε ότι είμαστε το φαβορί. Απλώς όπως είπε ο προπονητής, ο αντίπαλος έχει παίξει κάποια ματς παραπάνω. Οπότε πρέπει να προσέξουμε. Πιστεύω ότι όλες αυτές τις τελευταίες εβδομάδες, μας έχει προετοιμάσει ο προπονητής για αυτό το ματς και ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι να κερδίσουμε και να μην δεχτούμε γκολ.

Τα προηγούμενα χρόνια συζητάγαμε μόνο για Τσάμπιονς Λιγκ. Παραμένει φέτος η ίδια η πρόκληση για εσάς;

Η Ευρώπη είναι πάντα Ευρώπη, και ο Ολυμπιακός είτε στο Τσάμπιονς Λιγκ είτε στο Γιουρόπα Λιγκ πρέπει να βρίσκεται ψηλά. Ξέρουμε ότι το Γιουρόπα Λιγκ είναι ευκαιρία να φτιάξουμε και πιο ψηλά ως σύλλογος. Η προσέγγιση θα είναι ίδια, όπως το κάναμε και πέρσι. Πέρσι ήταν το Τσάμπιονς Λιγκ, φέτος το Γιουρόπα. Έτσι θα είμαστε και φέτος.