Ολυμπιακός – Αταλάντα: Οι τρεις νίκες της Φιορεντίνα και το «μήνυμα» των «βιόλα» στους Πειραιώτες

Η Φιορεντίνα με τις τρεις φετινές νίκες επί της Αταλάντα «φωνάζει» στον Ολυμπιακό ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο στον επαναληπτικό του Καραϊσκάκη (24/2, 19.45). Οι «βιόλα» την «χτύπησαν» κυρίως από τα «φτερά».

Ολυμπιακός – Αταλάντα: Οι τρεις νίκες της Φιορεντίνα και το «μήνυμα» των «βιόλα» στους Πειραιώτες

Ο Ολυμπιακός ναι μεν πρέπει να κάνει υπέρβαση για να πετάξει εκτός Europa League την Αταλάντα, αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση αποκλεισμένος ήδη από το πρώτο ματς του Μπέργκαμο.

Η Αταλάντα εξακολουθεί να είναι το φαβορί, είναι η ομάδα που έχει τις πιθανότητες με το μέρος της, αλλά οι Πειραιώτες έχουν την ευκαιρία να πετύχουν κάτι που έχει πετύχει φέτος τρεις φορές η Φιορεντίνα! Οι «βιόλα» είναι η μοναδική ομάδα που έχει βάλει τόσο μεγάλα προβλήματα στους «μπεργκαμάσκι», με τελευταίο «κρούσμα» το ματς της περασμένης Κυριακής (20/2) στο «Αρτέμιο Φράνκι».

Η Αταλάντα πήγε στην Φλωρεντία με ανεβασμένη ψυχολογία μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού και έφυγε ηττημένη με 0-1 σε ένα ματς που κάλλιστα στο πρώτο ημίχρονο η Φιορεντίνα θα μπορούσε να σκοράρει τρεις φορές στο πρώτο 45λεπτο!

Βέβαια, και η Αταλάντα είχε ένα χαμένο τετ α τετ με τον Μαλινόφσκι, αλλά το 0-0 του πρώτου μέρους περισσότερο αδικούσε τους «βιόλα». Στο δεύτερο μέρος η Φιορεντίνα μπήκε φουριόζα και κατάφερε να πετύχει το νικητήριο τέρμα στο 56’ με τον Πιάτεκ.

Οι «βιόλα» λοιπόν έχουν κερδίσει τρεις φορές φέτος την Αταλάντα, παίζοντας κατά βάση 4-3-3. Μπορεί να είναι νίκες στο γκολ ή νίκες στο... νήμα, αλλά η ουσία είναι ότι τρεις φορές αντάμωσαν οι δυο τους και ισάριθμες φορές η ομάδα του Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι έφυγε με σκυμμένο κεφάλι!

Η πρώτη ήταν τον Σεπτέμβριο με την εντός έδρας ήττα με 1-2. Η δεύτερη ήταν στο Κύπελλο πριν από δύο εβδομάδες, με την Φιορεντίνα να κερδίζει με ανατροπή (3-2) μέσα στο Μπέργκαμο. Η τρίτη και... φαρμακερή ήταν πριν από τρία 24ωρα στην Φλωρεντία. Και τα τρία παιχνίδια είχαν έναν κοινό παρονομαστή. Ότι η Φιορεντίνα ναι μεν στα πρώτα δύο ματς βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα από την άσπρη βούλα, αλλά βλέποντας προσεκτικά και τα τρία ματς, τότε θα διαπιστώναμε ότι η Αταλάντα υπέφερε στα άκρα της άμυνάς της.

Ο Γκασπερίνι μάλιστα άλλαζε τους φουλ μπακ του σαν τα πουκάμισα στα τρία ματς με τους «βιόλα», αλλά παρόλα αυτά η Αταλάντα αντιμετώπιζε συνεχώς τα ίδια προβλήματα. Επιθέσεις κατά κύματα από δεξιά ή αριστερά και αδυναμίας της Αταλάντα να βρει απαντήσεις. Ειδικά στο τελευταίο ματς της Φλωρεντίας, η Φιορεντίνα δημιούργησε τρεις «καθαρές» ευκαιρίες στο πρώτο 45λεπτο για γκολ, πιάνοντας οι παίκτες της «κορόιδο» τον δεξιό φουλ μπακ Χάτεμπεργκ. Στο δε δεύτερο μέρος έως το 70’ ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα από τα αριστερά, αρχικά ο Ζαπακόστα και από το 59’ που βγήκε ο 29χρονος Ιταλός μπακ, τον μπελά του βρήκε και ο Τζουζέπε Πετσέλα που κλήθηκε να τον αντικαταστήσει.

*** Στη φωτογραφία είναι ο Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι μετά το γκολ που δέχτηκε η Αταλάντα από την Φιορεντίνα στο πρόσφατο ματς της Serie A στην Φλωρεντία.