Ολυμπιακός - Αταλάντα: Ώρα να «μιλήσει» το Καραϊσκάκη

Ο Ολυμπιακός απόψε (19.45 - LIVE στο fosonline.gr) έχει ραντεβού με την Ιστορία, καθώς υποδέχεται την Αταλάντα και καλείται να ανατρέψει το εις βάρος του 2-1 που διαμορφώθηκε στο Μπέργκαμο. Πέρασαν 33 χρόνια από την τελευταία ανατροπή που έκανε στο γήπεδό του σε νοκ άουτ φάση

Ολυμπιακός - Αταλάντα: Ώρα να «μιλήσει» το Καραϊσκάκη

Η ήττα με 2-1 στο Μπέργκαμο σαφώς και κάνει δύσκολο το έργο του Ολυμπιακού για πρόκριση στη φάση των «16» του Γιουρόπα Λιγκ. Και ειδικά με τα νέα δεδομένα που ισχύουν και με τον κανόνα του εκτός έδρας γκολ να έχει καταργηθεί, τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά για τους Πειραιώτες. Από την άλλη, όμως, κανείς στο λιμάνι δεν θεωρεί πως οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν αποκλειστεί και πως η πρόκριση έχει κριθεί μετά το παιχνίδι της περασμένης εβδομάδας. Αναγνωρίζουν πως η Αταλάντα έχει ένα σημαντικό προβάδισμα, αλλά από την άλλη και ο Ολυμπιακός έχει τις πιθανότητές του, τις οποίες και θα διεκδικήσει στο γήπεδο. Η Αταλάντα μπορεί να μην έχει τη βαριά φανέλα άλλων ιταλικών ομάδων, αλλά είναι ένα πολύ καλά οργανωμένο σύνολο που παίζει καλό ποδόσφαιρο, με ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στον αγωνιστικό χώρο. Στον Ρέντη, ωστόσο, πιστεύουν στην ανατροπή και θεωρούν ότι έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν, έστω κι αν χρειάζεται υπερπροσπάθεια. Ο Πέδρο Μαρτίνς ποντάρει στο πείσμα που έχει η ομάδα του και τα τελευταία χρόνια έχει αποδείξει πως είναι ικανή να αντεπεξέλθει ακόμα και στις πιο δύσκολες αποστολές.

Ο Ολυμπιακός απόψε έχει ραντεβού με την Ιστορία και καλείται να κάνει μία μεγάλη ανατροπή που όμοιά της έχει πάρα πολλά χρόνια να γίνει στην Ευρώπη. Φυσικά οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κάνει την ανατροπή με την Άρσεναλ και μάλιστα στο Λονδίνο, ενώ είχαν ηττηθεί στο Φάληρο. Κανείς επίσης δεν λησμονεί την επική πρόκριση επί της Μίλαν στο «Γ. Καραϊσκάκης», αλλά στη φάση των ομίλων. Όπως κανείς δεν ξεχνάει και την περσινή χιτσκοκική πρόκριση επί της Αϊντχόφεν. Είναι στιγμές στις οποίες έχει αποδείξει ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς ότι έχει το μέταλλο για να κάνει μεγάλες ανατροπές και προκρίσεις. Απόψε ο πρωταθλητής Ελλάδας καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο μίας πολύ καλής ομάδας όπως είναι η Αταλάντα. Παράλληλα, όμως, καλείται να τα βάλει και με την παράδοση των νοκ άουτ αναμετρήσεων και να βάλει ένα τέλος στο αρνητικό σερί που τρέχει. Συγκεκριμένα, η ομάδα του Πειραιά δυσκολεύεται να γυρίσει στο «σπίτι» της αποτελέσματα που της στράβωσαν στο πρώτο ματς το οποίο ήταν εκτός έδρας. Τα τελευταία χρόνια έχει κάνει πολύ μεγάλη πρόοδο και απόψε θέλει να τελειώσει και αυτήν την αρνητική παράδοση.

Συγκεκριμένα, η τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός σε φάση νοκ άουτ διοργάνωσης της ΟΥΕΦΑ είχε χάσει στο εκτός έδρας ματς και προκρίθηκε στην έδρα του ήταν το 1989. Τότε είχε ηττηθεί εκτός από τη Ραντ με 2-1 και στη ρεβάνς τη νίκησε με 2-0 και πήρε την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Από τότε δεν έχει καταφέρει ξανά να κάνει την ανατροπή στο «σπίτι» του. Μπορεί να αντλεί δύναμη από τον κόσμο του και να γίνεται πανίσχυρος στο φαληρικό γήπεδο, αλλά αυτή είναι μία αχίλλειος πτέρνα που καλείται να την ξεπεράσει απόψε. Γενικά τα νοκ άουτ ματς έχει αποδειχτεί ότι δεν είναι απλή ιστορία για τον Ολυμπιακό. Τη σεζόν 1992-93 απέκλεισε την Τσερνομόρετς χάνοντας το εντός έδρας παιχνίδι με 1-0 και νικώντας εκτός με 3-0. Από εκείνο το ματς με την Τσερνομόρετς φτάσαμε στο έπος του Λονδίνου το 2020 για να κάνει ανατροπή σε νοκ άουτ ευρωπαϊκό ματς ο Ολυμπιακός. Φυσικά και πρόκειται για την αναμέτρηση με την Άρσεναλ όταν οι Πειραιώτες είχαν χάσει 1-0 στο Καραϊσκάκη, αλλά νίκησε 2-1 στο «Έμιρεϊτς», αφού χρειάστηκαν την παράταση. Στον Πειραιά έχουν έναν λόγο παραπάνω να θεωρούν πως απόψε έχουν ραντεβού με την Ιστορία και να ψάχνουν τη μεγάλη ανατροπή κόντρα στην εξαιρετική Αταλάντα.