Ολυμπιακός - Αταλάντα: Πιο επικίνδυνοι και απρόβλεπτοι οι Ιταλοί με «ψευτοεννιάρι» στην ενδεκάδα

Ο Πέδρο Μαρτίνς ετοιμάζει έναν Ολυμπιακό για να αντιμετωπίσει την Αταλάντα που θα παίξει - εκτός απροόπτου - αναγκαστικά με «ψευτοεννιάρι» έναν εξτρέμ, τον Ζερεμί Μπογκά.

Ολυμπιακός - Αταλάντα: Πιο επικίνδυνοι και απρόβλεπτοι οι Ιταλοί με «ψευτοεννιάρι» στην ενδεκάδα

H Αταλάντα φτάνει στην Αθήνα το απόγευμα της Τετάρτης (23/2) και εκτός απροόπτου δεν θα έχει στην αποστολή της τον Λουίς Μουριέλ. Ήταν ο μοναδικός επιθετικός που είχε μείνει μετά τον τραυματισμό του Ντουβάν Ζαπάτα και της γνωστής ιστορίας με τον Ίλισιτς που έμεινε εκτός ευρωπαϊκής λίστας για προσωπικούς λόγους.

Τα ιταλικά ρεπορτάζ ανέφεραν ότι η συμμετοχή του Μουριέλ θα κριθεί την τελευταία στιγμή, ωστόσο, φαντάζει σχεδόν απίθανο ο Κολομβιανός να προλάβει έχοντας υποστεί θλάση στο πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Το ενδιαφέρον φυσικά εστιάζεται στο τι θα κάνει ο Ολυμπιακός και πώς θα αντιδράσει ο Πέδρο Μαρτίνς απέναντι σε μία ομάδα που δεν θα έχει έναν κλασικό σέντερ φορ.

Αναγκαστικά ο Γκασπερίνι θα περάσει στην κορυφή ο Ζερεμί Μπονγκά. Από το αριστερό άκρο της επίθεσης όπου κινείται συνήθως, θα υποχρεωθεί να περάσει σε ρόλο κυνηγού, όπως είχε κάνει και στο πρόσφατο ματς με την Φιορεντίνα στην Φλωρεντία, όπου η Αταλάντα ηττήθηκε με 0-1 την Κυριακή (2/2).

Η εικόνα που έχουν στον Ρέντη για την Αταλάντα είναι ότι αν παίξει - όπως όλα δείχνουν - με «ψευτοεννιάρι», τότε θα είναι σαφώς πιο επικίνδυνη, γιατί πολύ απλά θα είναι αρκετά απρόβλεπτη στο παιχνίδι της.

Μπορεί να αντιληφθεί ο οποιοσδήποτε, ότι μπορεί να γίνονται εναλλαγές θέσεων με τον Πάσαλιτς, ο οποίος στο Μπέργκαμο είχε φτάσει στο σημείο να παίξει κι εκείνος με τη σειρά του κάτι σαν σέντερ φορ και ο Μπογκά να τραβιέται αρκετές φορές στα αριστερά ή να έχει έναν ρόλο τύπου δεύτερου φορ.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το σύστημα που σκοπεύει να κατεβάσει ο Μαρτίνς, το πιθανότερο σενάριο είναι να δούμε ξανά τριάδα στην άμυνα. Απομένουν ωστόσο η προπόνηση της Τετάρτης (23/2), αλλά και το χαλάρωμα της Πέμπτης (24/2) που θα δουλέψει στα «στημένα», έτσι ώστε να φανεί αν εκεί θα δείξει ένα μέρος των σκέψεών του.