Europa League: Οι προβολείς στη Βαρκελώνη

Μπαρτσελόνα και Νάπολι κοντράρονται το βράδυ της Πέμπτης (17/2, 19.45) στο «Καμπ Νόου» στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τα πλέι οφ του Europa League.

Europa League: Οι προβολείς στη Βαρκελώνη

Με σπουδαίες αναμετρήσεις στη μάχη για την πρόκριση στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ ανοίγει την Πέμπτη (17/2) η «αυλαία» των πλέι οφ της ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ανάμεσά τους φυσικά και το μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα στον πρωταθλητή Ελλάδας Ολυμπιακό κόντρα στην Αταλάντα στο Μπέργκαμο (17/2, 22.00 ζωντανά από το fosonline.gr), όπου οι «ερυθρόλευκοι» θα επιδιώξουν να εξασφαλίσουν το θετικό αποτέλεσμα ώστε να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση ενόψει και της ρεβάνς στο «Γ. Καραϊσκάκης» την επόμενη εβδομάδα.

Πέρα από τον συγκεκριμένο αγώνα, η «τιτανομαχία» ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τη Νάπολι κεντρίζει απόψε το ενδιαφέρον κάθε λογής ποδοσφαιρόφιλου. Καταλανοί και «παρτενοπέι» θα διασταυρώσουν τα… ξίφη τους στο «Καμπ Νόου», πριν από τη ρεβάνς στο «Ντιέγκο Μαραντόνα» την επόμενη εβδομάδα.

Κόντρα στη Νάπολι η Μπαρτσελόνα θα παραταχθεί χωρίς τους τραυματίες Ουμτιτί, Φατί, Σέρτζι Ρομπέρτο, Αραούχο και Μπάλντε, ενώ η ιταλική ομάδα δεν υπολογίζει τους «λαβωμένους» Πολιτάνο, Λοσάνο, Λομπότκα.

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ θα φιλοξενήσει την πρωταθλήτρια Σκωτίας Ρέιντζερς και οι «κόκκινοι ταύροι» της Λειψίας τη Ρεάλ Σοσιεδάδ, ενώ μεγάλο ματς αναμένεται και στην Πορτογαλία, εκεί όπου οι «δράκοι» της Πόρτο υποδέχονται τη Λάτσιο.

Τέλος, στην Ανδαλουσία η Σεβίλλη κοντράρεται με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, η οποία μετράει ένα νικηφόρο σερί 11 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ η Μπέτις θα μεταβεί στην Αγία Πετρούπολη για το παιχνίδι με τη Ζενίτ.

Το πρόγραμμα των πλέι οφ του Europa League

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

ΠΕΜΠΤΗ (17/2)

19.45: Μπαρτσελόνα – Νάπολι, Μπορούσια Ντόρτμουντ – Ρέιντζερς, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης – Μπέτις, Σερίφ – Μπράγκα

22.00: Αταλάντα – Ολυμπιακός, Σεβίλλη – Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Λειψία – Ρεάλ Σοσιεδάδ, Πόρτο – Λάτσιο

ΟΙ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΙ

ΠΕΜΠΤΗ (24/2)

19.45: Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Σεβίλλη, Ρεάλ Σοσιεδάδ – Λειψία, Ολυμπιακός – Αταλάντα, Λάτσιο – Πόρτο

22.00: Νάπολι – Μπαρτσελόνα, Ρέιντζερς – Μπορούσια Ντόρτμουντ, Μπέτις – Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Μπράγκα – Σερίφ

*Η κλήρωση της φάσης των «16» θα διεξαχθεί στις 25 Φεβρουαρίου στη Νιόν.