Η αλλαγή κλίματος στην Αταλάντα και το κομβικό ματς με τον Ολυμπιακό

Η Γιουβέντους μπορεί να «πλήγωσε» την Αταλάντα στο φινάλε του αγώνα, αλλά αυτό δεν στάθηκε αρκετό για να χαλάσει την καλή εικόνα που είχε η ομάδα στο συγκεκριμένο ματς.

Η αλλαγή κλίματος στην Αταλάντα και το κομβικό ματς με τον Ολυμπιακό

Μετά τα Χριστούγεννα η Αταλάντα δεν ήταν ίδια. Δεν ήταν η ομάδα που ήταν πριν τις γιορτές και η οποία είχε φτάσει στο σημείο να διεκδικεί ακόμα και το πρωτάθλημα στην Ιταλία. Την ταλαιπώρησαν και προβλήματα τραυματισμών, ενώ και τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα.

Στο Μπέργκαμο υπήρξε ένα κλίμα συσπείρωσης πριν το παιχνίδι με τη Γιουβέντους, το οποίο θεωρούσαν πολύ σημαντικό για τη συνέχεια. Ήξεραν ότι ήταν ένα ματς που θα μπορούσε να τους αλλάξει τη ψυχολογία και να γυρίσει κάπως το κλίμα που είχε διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα.

Παρά το γεγονός ότι η Αταλάντα δέχτηκε την ισοφάριση στις καθυστερήσεις και έχασε μέσα από τα χέρια της μία πολύ σημαντική νίκη, η εικόνα της ήταν τέτοια που άλλαξε το κλίμα στην ομάδα. Στην ομάδα του Γκασπερίνι υπάρχει ικανοποίηση για την αποφασιστικότητα που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές και για τη λειτουργία τόσο της άμυνας όσο και της επίθεσης τους.

Πολύ μεγάλη ικανοποίηση επικρατεί για τη συνεργασία των Τέιν Κομπμέινερς και Ζερεμί Μπογκά. Οι δυο τους συνεργάστηκαν άψογα στην επίθεση με τον πρώτο να είναι πολύ καθοριστικός στη μεσαία γραμμή. Έτρεξε πολλά χιλιόμετρα στη μεσαία γραμμή και βοήθησε πολύ στη δημιουργία φάσεων από την Αταλάντα. Στο Μπέργκαμο αναγνωρίζουν ότι δεν έφτιαξαν ξαφνικά τα πάντα, αλλά από την άλλη βλέπουν αλλαγή του κλίματος κάτι που είναι πολύ σημαντικό ενόψει και του Ολυμπιακού. Οι Ιταλοί, πάντως, συνεχίζουν να θεωρούν πολύ σημαντικό το παιχνίδι με τους πρωταθλητές Ελλάδας. Το χαρακτηρίζουν κομβικό, αφού δεν θέλουν να μείνουν εκτός Ευρώπης.