Η Λουκέρνη και το παράδειγμα της Αρούκα

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν παραμυθιάστηκε με όλα όσα είδε στο Τουν – Λουκέρνη και επιχείρησε από σήμερα κιόλας να εξηγήσει σε όλους ότι η αποστολή κόντρα στους Ελβετούς μόνο εύκολη δεν θα είναι. Θυμήθηκαν την Αρούκα στον Ρέντη.

Η Λουκέρνη και το παράδειγμα της Αρούκα

Υπάρχει μία περιρρέουσα ατμόσφαιρα ότι ο Ολυμπιακός όχι μόνο θα περάσει την Λουκέρνη, αλλά θα την αφήσει έξω κάνοντας και… πάρτι από το πρώτο ματς στο Καραϊσκάκη στις 9 Αυγούστου.

Είναι γεγονός ότι οι Ελβετοί μοιάζουν με… ελβετικό τυρί στην άμυνά τους, δέχονται αρκετές φάσεις και στο φετινό πρωτάθλημα έχουν ξεκινήσει με δύο ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Ο Πέδρο Μαρτίνς που την είδε στο ματς με την Τουν, διαπίστωσε από κοντά τα σοβαρά αμυντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η προσεχής αντίπαλος των Πειραιωτών στον γ’ προκριματικό γύρο του Europa League.

Ωστόσο, δεν παραμυθιάζεται… Ξέρει πολύ καλά ότι τα καλοκαιρινά προκριματικά κρύβουν πάντοτε παγίδες. Πολλές μεγάλες ομάδες την έχουν πατήσει στο παρελθόν αυγουστιάτικα!

Ο Ολυμπιακός μπορεί να υπερτερεί σαφέστατα σε ποιότητα, αλλά η Λουκέρνη έχει το αβαντάζ του αγωνιστικού ρυθμού. Έως και το ματς στο Καραϊσκάκη θα έχει δώσει ήδη τρία επίσημα ματς, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» κανένα.

Παίζει σημαντικό ρόλο για μία ασθενέστερη ομάδα το γεγονός ότι από πλευράς ετοιμότητας είναι λίγο πιο έτοιμη από την ισχυρότερη. Κι αυτό είναι κάτι που το έχει στο μυαλό του ο Μαρτίνς.

Συν τοις άλλοις, στον Ρέντη δεν έχουν ξεχάσει ότι για παράδειγμα πριν από δύο καλοκαίρια κόντεψαν να αποκλειστούν από την Αρούκα μέσα στο Καραϊσκάκη! Από μία ομάδα που εκείνη την σεζόν υποβιβάστηκε στη 2η κατηγορία του πορτογαλικού πρωταθλήματος.

Στην παράταση ξεπέρασε το εμπόδιο της Αρούκα ο Ολυμπιακός και χάρη στην κλάση του Τσόρι Ντομίνγκες, τη στιγμή που οι Πορτογάλοι είχαν στην κανονική διάρκεια του αγώνα μία καλή ευκαιρία στα τελειώματα για να φύγουν θριαμβευτές από το φαληρικό γήπεδο.