«Κλειδώνει» η ενδεκάδα για Λουκέρνη

Από την Δευτέρα ο Ολυμπιακός μπαίνει στην τελική ευθεία για την προετοιμασία του ενόψει του αγώνα με τους Ελβετούς. Με την Λεγκανές την Τετάρτη η «πρόβα».

«Κλειδώνει» η ενδεκάδα για Λουκέρνη

Επιστρέφουν την Δευτέρα στον Ρέντη οι «ερυθρόλευκοι» μετά το διήμερο ρεπό που τους έδωσε ο Πέδρο Μαρτίνς. Εκεί θα δώσουν κανονικά το «παρών» ο Βασίλης Τοροσίδης και ο Γιασίν Μεριά, με τον Πορτογάλο τεχνικό να θέλει να «τσεκάρει» και τους δύο (και ειδικά τον Τυνήσιο που τον περίμενε στην προετοιμασία στο Βέλγιο) στο φιλικό με την Λεγκανές την Τετάρτη στο Καραϊσκάκη.

Το παιχνίδι με την ομάδα του Δημήτρη Σιόβα θα είναι και το τελευταίο πριν από την πρώτη επίσημη υποχρέωση με την Λουκέρνη για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League στις 9 Αυγούστου.

Την Τετάρτη λοιπόν θα έχει την ευκαιρία ο Πέδρο Μαρτίνς να κάνει και την «πρόβα» του για την ενδεκάδα που σκοπεύει να παρατάξει κόντρα στους Ελβετούς. Μεταξύ άλλων θέλει να δει και τον βαθμό ετοιμότητας των Μεριά και Τοροσίδη. Ο πρώτος έκανε κάποιες προπονήσεις με την Σπορτίφ, ενώ ο Βασίλης έβγαλε όλο το καλοκαίρι με ατομικά προγράμματα.

Σε γενικές γραμμές κάποιοι ποδοσφαιριστές δείχνουν να έχουν το προβάδισμα για την ενδεκάδα ενόψει Λουκέρης. Ο Γιαννιώτης κάτω από τα δοκάρια έχει εξασφαλισμένη τη θέση του.

Ο Ελαμπντελαουί (εφόσον δεν προκύψει κάτι… μεταγραφικό) και ο Τσιμίκας έχουν το προβάδισμα για τα δύο άκρα της άμυνας. Ο Βούκοβιτς ψάχνει τον παρτενέρ του και θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την κατάσταση του Μεριά. Αν ο Τυνήσιος πείσει τον Μαρτίνς εώς τις 9 Αυγούστου, τότε αυτός θα είναι που θα ξεκινήσει αντί του Σισέ.

Στα χαφ ο Μαρτίνς έδειξε να έχει μία προτίμηση σε Μπουχαλάκη και Καμαρά, με τον Φορτούνη πίσω από τον Γκερέρο και τους Λάζαρο – Ποντένσε στα «φτερά».