Δεν πίστευε στην πρώτη θέση

Ο Ολυμπιακός πήγε στην Αμβέρσα να παίξει για τη νίκη, αλλά με όσα ΔΕΝ έδειξε φάνηκε περισσότερο ότι δεν πίστευε ότι μπορούσε να προκριθεί, δεν πίστευε ότι η Φενέρ θα κέρδιζε την Άιντραχτ, δεν πίστευε στο θαύμα της τελευταίας στιγμής.

Δεν πίστευε στην πρώτη θέση

Όταν ο αντίπαλός σου έχει 5-6 ευκαιρίες για γκολ χωρίς να παίξει κάποια σπουδαία μπάλα. Όταν σε ένα ματς που θέλεις μόνο νίκη για να ελπίζεις ότι θα γλιτώσεις έναν ολόκληρο γύρο κόντρα σε μεγάλες ομάδες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου έχεις κορυφαίο και ίσως μοναδικό διακριθέντα ποδοσφαιριστή (μόχθησε από τους παίκτες που μπήκαν αλλαγή μόνο ο Ελ Αραμπί) τον τερματοφύλακά σου, τότε τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.

Ο Ολυμπιακός πήγε στην Αμβέρσα να παίξει για τη νίκη, αλλά με όσα ΔΕΝ έδειξε φάνηκε περισσότερο ότι δεν πίστευε ότι μπορούσε να προκριθεί, δεν πίστευε ότι η Φενέρ θα κέρδιζε την Άιντραχτ, δεν πίστευε στο θαύμα της τελευταίας στιγμής. Γι’ αυτό και εμφανίστηκε σοφτ και αγωνίστηκε χωρίς ένταση, πλάνο, καθαρό μυαλό, εγωισμό, απέναντι σε μια ομάδα που είχε μοναδικό κίνητρο να κάνει μια νίκη στον όμιλο. Και αποδείχθηκε ότι το κίνητρό της ήταν πολύ πιο δυνατό από εκείνο των «ερυθρολεύκων» που έδειξαν συνειδητοποιημένοι ότι θα μπουν στην κλήρωση της Δευτέρας στον έξτρα γύρο του Europa League.

Πλέον η Ευρώπη μπορεί να μπει στην άκρη για δύο μήνες (έως τα μέσα Φεβρουαρίου) και οι «ερυθρόλευκοι» να στραφούν στις εγχώριες διοργανώσεις καθώς ακολουθούν χωρίς ανάσα τρεις αγώνες πρωταθλήματος (Άρης εντός, Ατρόμητος εκτός και Λαμία εντός) και η ρεβάνς του Κυπέλλου με τον Λεβαδειακό μέχρι τη διακοπή.

ΥΓ. 1: Δεν ξέρω τι συμβαίνει με τον Ονιεκούρου, αλλά είναι ένας ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής που προσφέρει ελάχιστα και σίγουρα όχι εκείνα για τα οποία αποκτήθηκε.

ΥΓ.2: Δεν αποτελεί άλλοθι για την κακή εμφάνιση το γεγονός ότι η Άιντραχτ όντως δεν έχασε στην Πόλη.