Αντβέρπ - Ολυμπιακός: Έκπληξη και για τους Βέλγους η αλλαγή του Ρόνι Λόπες

Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε τους λόγους του που αποφάσισε στο ημίχρονο με την Αντβέρπ να βγάλει τον Ρόνι Λόπες και όχι τον Ονιεκούρου, αλλά ήταν μία κίνηση που προκάλεσε την έκπληξη των Βέλγων.

Αντβέρπ - Ολυμπιακός: Έκπληξη και για τους Βέλγους η αλλαγή του Ρόνι Λόπες

Ο Πέδρο Μαρτίνς αν είχε τη δυνατότητα να κάνει εννιά αλλαγές (ο Βατσλίκ εξαιρείται και ο Εμβιλά που έβγαλε τουλάχιστον έναν σφυγμό), θα το είχε κάνει στην ανάπαυλα του ημιχρόνου του αγώνα με την Αντβέρπ στο Βέλγιο. Ήταν τόσο απογοητευμένος με όλα όσα έβλεπε, που δεν ήξερε ποιον να πρωτοβγάλει.

Είχε σηκώσει για ζέσταμα τους Ελ Αραμπί, Μασούρα και Αγκιμπού Καμαρά από το 25’! Του πέρασε από το μυαλό ακόμα και η σκέψη να κάνει αλλαγή πριν από την εκπνοή, αφού έβλεπε μία ομάδα που ήταν ασύνδετη, δίχως ενέργεια, δίχως ένταση στο παιχνίδι της, δίχως να επιδείξει κάτι το ιδιαίτερο και κυρίως άνευρη.

Τελικά αποφάσισε μεταξύ άλλων να βγάλει στο ημίχρονο τον Ρόνι Λόπες. Έναν παίκτη που σε σχέση με τους Τικίνιο και Ονιεκούρου έκανε δύο ενέργειες που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν κάποιες επικίνδυνες καταστάσεις. Κατώτερος των προσδοκιών ήταν και ο Βραζιλιανοπορτογάλος, αλλά σε σύγκριση με τον Ονιεκούρου έδειχνε να πατάει λίγο καλύτερα.

Οι Βέλγοι πάντως ξαφνιάστηκαν με την απόφαση του Μαρτίνς να βγάλει τον Ρόνι και όχι τον Νιγηριανό, τον οποίο - σημειωτέον - τον είδαν αγνώριστο!

Τον ήξεραν από τη θητεία του στην Άντερλεχτ και είχαν να λένε για έναν παίκτη που μπορούσε να κάνει άνω-κάτω τις αντίπαλες άμυνες με μία του ενέργεια. Ωστόσο, με όσα είδαν στο ματς της Πέμπτης (9/12) δεν πίστευαν στα μάτια τους. Εκτιμούσαν ότι θα αποτελούσε την πρώτη αλλαγή του Μαρτίνς, αλλά τελικά αποφασίστηκε να βγει ο Ρόνι.