Ολυμπιακός: Το οικονομικό όφελος από το παιχνίδι με την Αντβέρπ

Σοβαρό οικονομικό όφελος μπορεί να έχει ο Ολυμπιακός από το παιχνίδι με την Αντβέρπ και γι' αυτό δεν είναι καθόλου αδιάφορη η αναμέτρηση με τους Βέλγους.

Ολυμπιακός: Το οικονομικό όφελος από το παιχνίδι με την Αντβέρπ

Ποιος είπε ότι το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Αντβέρπ έχει τη μορφή τυπικής διαδικασίας; Εκτός από το ότι υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες για την κατάκτηση της πρώτης θέσης, υπάρχει και σοβαρό οικονομικό όφελος από το τελευταίο ματς της φάσης των ομίλων και ειδικά αν επικρατήσει το σενάριο που θα του δώσει την πρωτιά.

Ο Ολυμπιακός μέχρι τώρα έχει βάλει στο ταμείο του 5,63 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ένα ποσό που προέρχεται από την παρουσία του στους ομίλους του Europa League, αλλά και από τις τρεις νίκες που έχει κάνει στη διοργάνωση. Η κάθε νίκη στον όμιλο δίνει 630 χιλιάδες ευρώ, ενώ η κάθε ισοπαλία 210 χιλιάδες ευρώ.

Σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός τερματίσει δεύτερος θα πάρει 500 χιλιάδες ευρώ για την πρόκριση του στα μπαράζ του Europa League που θα διεξαχθούν τον Φεβρουάριο. Εάν όμως επικρατήσει το σενάριο που θέλει τον Ολυμπιακό να παίρνει την πρώτη θέση τότε το οικονομικό όφελος είναι πολύ μεγαλύτερο.

Σε περίπτωση που η Φενέρμπαχτσε κάνει τη δουλειά της κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης και ο Ολυμπιακός κόντρα στην Αντβέρπ τότε στο ταμείο των πρωταθλητών Ελλάδας θα μπουν αρκετά περισσότερα χρήματα.

Ως πρώτος θα εισπράξει 1,2 εκατ. ευρώ που δίνει η πρόκριση στους "16" της διοργάνωσης. Επίσης θα λάβει 630 χιλιάδες ευρώ από τη νίκη επί της Αντβέρπ, αλλά και 1,1 εκατ. ευρώ που δίνει η πρώτη θέση του ομίλου. Θα φτάσει δηλαδή τα 2,93 εκατ. ευρώ μόνο από το παιχνίδι κόντρα στην Αντβέρπ συν τα 5,63 εκατ. ευρώ που έχει ήδη πάρει και άλλα 3 εκατ. ευρώ από το μάρκετ πουλ.