Αντβέρπ - Ολυμπιακός: Η αφέλεια των Βέλγων και το «χτύπημα» στην αντεπίθεση

Η Αντβέρπ δεν έχει τίποτα να χάσει, αλλά θέλει να κλείσει με νίκη την φετινή ευρωπαϊκή της χρονιά. Από την άλλη ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί την αμυντική της αφέλεια.

Αντβέρπ - Ολυμπιακός: Η αφέλεια των Βέλγων και το «χτύπημα» στην αντεπίθεση

Δεν θα είναι σε καμία περίπτωση αδιάφορη η Αντβέρπ. Και αυτό μπορεί να το αντιληφθεί ο οποιοσδήποτε, ρίχνοντας μια ματιά στα όσα έχουν γραφτεί τις τελευταίες μέρες στον τοπικό Τύπο.

Η ομάδα της Αμβέρσας θέλει να κλείσει με νίκη την φετινή ευρωπαϊκή της χρονιά και αυτό είναι κάτι που το γνωρίζει πολύ καλά ο Πέδρο Μαρτίνς.

Για αυτό το λόγο, άλλωστε προετοιμάζονται για ένα ματς που τίποτα δεν πρόκειται να τους χαριστεί. Οπότε, εκτός από τα δικά του ατού, ο Ολυμπιακός θέλει να εκμεταλλευτεί και τα μειονεκτήματα των Βέλγων.

Ένα εξ αυτών είναι η αφέλεια που παρουσιάζουν στο ανασταλτικό τους κομμάτι. Η Αντβέρπ θα επιδιώξει να πιέσει ψηλά, να ανεβάσει αρκετά ψηλά τις γραμμές της και κατ’ επέκταση να δώσει τη δυνατότητα στους πρωταθλητές Ελλάδας να την χτυπήσουν στην κόντρα.

Οι Βέλγοι έχουν προβλήματα στο αμυντικό τρανζίσιον. Δεν είναι σαν την Φενέρ που πιάστηκε κορόιδο στην Κωνσταντινούπολη και ο Ολυμπιακός την έκανε μία... χαψιά, «χτυπώντας» την με το «καλημέρα» στην κόντρα επίθεση.

Εντούτοις, δεν είναι και ομάδα εμπιστοσύνης ως προς το συγκεκριμένο κομμάτι. Αν χάσει την μπάλα και έχει ψηλά τις γραμμές της, τότε δύσκολα θα την γλιτώσει.

Ο Ολυμπιακός θα ακολουθήσει κατά κάποιο τρόπο την τακτική που ακολούθησε και στην Κωνσταντινούπολη, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί ανάλογα με το πώς θα ανταποκριθεί η Αντβέρπ στην πίεση που θα επιχειρήσει από την πλευρά του να ασκήσει ο πρωταθλητής Ελλάδας.

Ο Ολυμπιακός δεν θα πάει στην Αμβέρσα για να περιμένει την Αντβέρπ. Θα πάει για να επιβάλει εκείνος τον ρυθμό του. Αν δεν τα καταφέρει και οι Βέλγοι τού πάρουν τα μέτρα, τότε θα ενεργοποιήσει το «Plan B» και θα χτυπήσει στα αργά πόδια των γηπεδούχων στο αμυντικό τρανζίσιον.