Αντβέρπ - Ολυμπιακός: Το μεγάλο «στοίχημα» του Ρόνι Λόπες και το τελευταίο ευρωπαϊκό του γκολ

Ο Ρόνι Λόπες θα παίξει βασικός την Πέμπτη (9/12, 19.45) κόντρα στην Αντβέρπ στο Βέλγιο και θα αναζητήσει το πρώτο του ευρωπαϊκό γκολ μετά από τέσσερα χρόνια!

Αντβέρπ - Ολυμπιακός: Το μεγάλο «στοίχημα» του Ρόνι Λόπες και το τελευταίο ευρωπαϊκό του γκολ

Ο Ρόνι Λόπες βρίσκεται στο επίκεντρο τις τελευταίες μέρες. Όχι άδικα φυσικά. Ο Βραζιλιανοπορτογάλος μεσοεπιθετικός έχει αρχίσει να γυρίζει το... χαρτί για τα καλά. Στην Μονακό πήρε μπρος μετά από ένα μήνα προσαρμογής.

Στον Ολυμπιακό τού πήρε λίγο χρόνο παραπάνω, επειδή ήρθε φανερά ανέτοιμος από την Σεβίλλη, με τις μετρήσεις του να είναι σε χαμηλά επίπεδα. Ο Ρόνι λοιπόν σκόραρε στην Λιβαδειά, σκόραρε με τον ΟΦΗ και θέλει να σκοράρει και στην Αμβέρσα. Κι εδώ αξίζει να αναφέρουμε κάποια πράγματα αναφορικά με το γκολ που ψάχνει στην Ευρώπη.

Εδώ και τέσσερα χρόνια δεν έχει σκοράρει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Η τελευταία φορά που βρήκε δίχτυα ήταν τον Νοέμβριο του 2017 σε μία ισοπαλία που είχε πάρει η Μονακό μέσα στην Κωνσταντινούπολη από την Μπεσίκτας (1-1). Από τότε έχουν περάσει 17 ματς και δεν έχει καταφέρει να σκοράρει.

Είναι πολλά λοιπόν τα τέσσερα χρόνια, αλλά και πολλά τα παιχνίδια που έμεινε «άσφαιρος». Οπότε έχει ένα έξτρα κίνητρο να σκοράρει. Δεν το έκρυψε άλλωστε και στις δηλώσεις του μετά το ματς με τον ΟΦΗ.

Ιδού τα παιχνίδια που ακολούθησαν μετά το τελευταίο του γκολ στο Μπεσίκτας - Μονακό 1-1 τον Νοέμβριο του 2017:

2017-18: Με την Μονακό δεν σκόραρε με Λειψία (εντός) και Πόρτο (εκτός).

2018-19: Με την Μονακό ήταν τραυματίας και δεν έπαιξε σε κανένα ματς.

2019-20: Με την Σεβίλλη είχε 7 παρουσίες. Συγκεκριμένα με Κλουζ (εκτός), Καραμπάχ (εντός - εκτός), ΑΠΟΕΛ (εντός - εκτός), Ντουντελάνζ (εντός - εκτός).

2020-21: Με την Νις είχε 4 συμμετοχές. Συγκεκριμένα με Λεβερκούζεν (εκτός), Σλάβια Πράγας (εντός - εκτός), Χάποελ Μπερ Σέβα (εκτός).

2021-22: Με τον Ολυμπιακό έχει έως τώρα 4 συμμετοχές: Με Σλόβαν (εκτός), με Άιντραχτ (εντός - εκτός), με Φενέρμπαχτσε (εντός).