Ποιος είπε ότι θα είναι αδιάφορη η Αντβέρπ;

Η Αντβέρπ δεν πρόκειται να κάτσει να χάσει από τον Ολυμπιακό την Πέμπτη (9/12) και για αυτό τον λόγο ο Πέδρο Μαρτίνς ετοιμάζει την ομάδα του λες και πρόκειται για παιχνίδι δίχως αύριο.

Ποιος είπε ότι θα είναι αδιάφορη η Αντβέρπ;

Τα παιχνίδια του ομίλου του Ολυμπιακού στο Europa League έφεραν την τελευταία αγωνιστική να υπάρχουν δύο ομάδες αδιάφορες βαθμολογικά και άλλες δύο να παλεύουν για την πρώτη θέση και το απευθείας εισιτήριο στους «16» της διοργάνωσης.

Από τη μία το ματς Αντβέρπ - Ολυμπιακός. Από την άλλη το Φενέρμπαχτσε - Άιντραχτ. Και στη μέση το... έπαθλο της κορυφής του ομίλου.

Αδιάφοροι οι Βέλγοι, αδιάφοροι και οι Τούρκοι. Μόνο που αδιαφορία με αδιαφορία διαφέρει. Η Αντβέρπ θέλει πάση θυσία τη νίκη για μία σειρά από λόγους. Πρώτον, είναι στην ιδιοσυγκρασία της να μην παρατάει κανένα ματς. Δεύτερον, θέλει να βελτιώσει τη θέση της στο ranking της UEFA. Είναι στην 108η θέση μαζί με την... Φενέρμπαχτσε και σε περίπτωση νίκης επί του Ολυμπιακού θα αναρριχηθεί 12 θέσεις!

Και τρίτον, βλέπει με διαφορετικό μάτι τη μετάβαση από την Ευρώπη στην βελγική Λίγκα, εκεί όπου κονταροχτυπιέται για τον τίτλο μαζί με την ομάδα - έκπληξη (και πρωτοπόρο) Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ και την Μπριζ. Θεωρεί τα ματς του Europa League ως μία δυνατή προπόνηση ενόψει των αγώνων που ακολουθούν στο βελγικό πρωτάθλημα (σ.σ. την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου φιλοξενεί την Σταντάρ Λιέγης).

Αντιθέτως, στην Φενέρμπαχτσε υπάρχει η πίεση του πρωταθλητισμού, ασχέτως αν η Τράμπζονσπορ πηγαίνει «τρένο» στην Τουρκία. Η αποτυχία να βρεθεί στην επόμενη φάση του Europa League, έχει παύσει το ενδιαφέρον της ομάδας του Βίτορ Περέιρα για την Ευρώπη. Δεν ενθουσιάζονται με την ιδέα του Conference. Αυτό αντιλαμβάνεται κανείς, διαβάζοντας τον τουρκικό Τύπο.

Επίσης, δεν δείχνει και ιδιαίτερη... κάψα για τη θέση της στο ranking της UEFA. Ένα πράγμα ενδιαφέρει τον Βίτορ Περέιρα στην παρούσα φάση. Να μην την πατήσει την Δευτέρα (13/12) με την Γκαζιαντέπ. Το ματς της Πέμπτης (9/12) με την Άιντραχτ στην Κωνσταντινούπολη λέγεται ότι θα το «χτυπήσουν», αλλά δεν τους πιστεύει και πολύς κόσμος. Όταν από τώρα όλοι στο «Σουκρού Σαράτσογλου» μιλούν για την Γκαζιαντέπ, τότε αντιλαμβανόμαστε πόσο ελάχιστη σημασία δίνουν στο παινχίδι με την Άιντραχτ.

Εν αντιθέσει με τα βελγικά ΜΜΕ που ζητούν από την Αντβέρπ να κάνει το καθήκον της απέναντι στον Ολυμπιακό και να μην σημειώσει και τρίτη ήττα εντός έδρας, μετά το 0-1 από την Άιντραχτ και το 0-3 από την Φενέρμπαχτσε. Θα κακοφανεί στους Βέλγους αν δεν πάρει μία νίκη στην Ευρώπη μπροστά στο κοινό της Αμβέρσας.