Ολυμπιακός: Γιατί αντικαταστάθηκε ο Μαντί Καμαρά στο ημίχρονο με την Φενέρμπαχτσε

Υπήρχε λόγος που ο Μαντί Καμαρά αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο του αγώνα του Ολυμπιακού με την Φενέρμπαχτσε.

Ολυμπιακός: Γιατί αντικαταστάθηκε ο Μαντί Καμαρά στο ημίχρονο με την Φενέρμπαχτσε

Δεν αποτέλεσε έκπληξη η απόφαση του Πέδρο Μαρτίνς να αντικαταστήσει τον Μαντί Καμαρά στο ημίχρονο του αγώνα του Ολυμπιακού με την Φενέρμπαχτσε στο Καραϊσκάκη. Αντιθέτως, χειροκροτήθηκε εξ αρχής η ενέργεια του Πορτογάλου τεχνικού να ρίξει στη μάχη τον Ανδρέα Μπουχαλάκη αντί του Αφρικανού.

Για ποιο λόγο όμως αντικαταστάθηκε ο Μαντί; Ήταν ένας συνδυασμός πραγμάτων... Από τη μία φαίνεται να είναι ένα κλικ πιο κάτω από πέρσι από πλευράς αντοχών. Ο Καμαρά δεν έχει καθίσει καθόλου εδώ και δύο χρόνια. Ξεκουράστηκε ελάχιστα το καλοκαίρι, πήγαινε συνεχώς στην Εθνική του ομάδα στις διακοπές των πρωταθλημάτων, ενώ πριν από μερικές μέρες είχαν φτάσει οι άνθρωποι της ομοσπονδίας της Γουινέας να του ζητούν να μπει στο αεροπλάνο για να τον εξετάσουν εκείνοι, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει πρόβλημα στον ώμο ή όχι.

Τελικά δεν ταξίδεψε ο Μαντί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει ταλαιπωρηθεί φέτος με τα συνεχόμενα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και την Εθνική Γουινέας. Κάπως έτσι εξηγείται η χαμηλότερη ένταση που βγάζει στο παιχνίδι του σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Ο δεύτερος λόγος που αντικαταστάθηκε είχε να κάνει με καθαρά τακτικούς λόγους. Ο Μπουχαλάκης έχει τη δυνατότητα να περνάει πιο εύκολα κάποιες κάθετες μπαλιές προς τον φορ συγκριτικά με τον Καμαρά. Αφήστε δε που ο Μαντί λόγω κόπωσης έχασε και αρκετές μονομαχίες στη μεσαία γραμμή, πράγμα που δεν το έχει συνηθίσει στο παρελθόν.

Όχι τίποτε άλλο, αλλά στη γενικότερη μετριότητα του πρώτου ημιχρόνου παρασύρθηκε και ο Γιαν Εμβιλά, ο οποίος ανέβασε αισθητά την απόδοσή του με την είσοδο του Μπουχαλάκη στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Μαντί Καμαρά λοιπόν δεν αποκλείεται να κάτσει στον πάγκο στο ματς με τον Βόλο που ακολουθεί στο Καραϊσκάκη και να δούμε τους Εμβιλά - Μπουχαλάκη δίδυμο στα χαφ.