Αντβέρπ - Ολυμπιακός: Oι πιθανότητες να γίνει χωρίς κόσμο το παιχνίδι της 9ης Δεκεμβρίου

Ο Βέλγος Πρωθυπουργός, Αλεξάντερ ντε Κρο ανακοίνωσε τα νέα μέτρα λόγω της πανδημίας και μεταξύ άλλων κλείνει τα γήπεδα σε κλειστούς και ανοικτούς χώρους που φιλοξενούν αθλητικά γεγονότα, δίχως ακόμα να διευκρινίζεται αν πρόκειται για τις επαγγελματικές κατηγορίες. Πολύ πιθανό να επηρεαστεί το Αντβέρπ - Ολυμπιακός.

Αντβέρπ - Ολυμπιακός: Oι πιθανότητες να γίνει χωρίς κόσμο το παιχνίδι της 9ης Δεκεμβρίου

Στο Βέλγιο εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα με της μετάλλαξης της Μποτσουάνα και σε συνδυασμό με την έκρηξη κρουσμάτων τις προηγούμενες μέρες, ανακοινώθηκαν νέα περιοριστικά μέτρα στη χώρα από τον Πρωθυπουργό Αλεξάντερ ντε Κρο.

Μεταξύ άλλων, ο Βέλγος Πρωθυπουργός γνωστοποίησε ότι «οι αθλητικοί αγώνες σε κλειστούς και ανοικτούς χώρους θα πραγματοποιούνται χωρίς κοινό και θα επιτρέπεται η παρουσία μόνο των γονέων των αθλητών ή ανηλίκων στις εξέδρες». Δεν διευκρινίζεται αν πρόκειται για τις επαγγελματικές κατηγορίες ή για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Εκτιμάται όμως, ότι έχει πιθανότητες το σενάριο να μην έχει κόσμο το Αντβέρπ - Ολυμπιακός στις 9 Δεκεμβρίου, εκτός κι αν έως τότε τα επιδημιολογικά στοιχεία είναι ενθαρρυντικά για άνοιγμα των γηπέδων. Για την ώρα πάντως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά, μιας και σύμφωνα με άλλα βελγικά ΜΜΕ το μέτρο αφορά πρωτίστως τους κλειστούς χώρους, δηλαδή αγώνες μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ και όχι ιδιαίτερα τους ανοικτούς χώρους. Αν και δεν το βλέπουν να γλιτώνει το ποδόσφαιρο.

Επισήμως ακόμα δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση από πλευράς Αντβέρπ, αλλά από τη στιγμή που ο Βέλγος Πρωθυπουργός ανακοίνωσε το συγκεκριμένο μέτρο αορίστως για «αθλητικά γεγονότα», δεν αποκλείεται να μην έχει κόσμο το ματς με τον Ολυμπιακό σε δύο εβδομάδες. Αυτό είναι κάτι που θα ξεκαθαρίσει την ερχόμενη εβδομάδα.

Θυμίζουμε ότι στο Βέλγιο ούτως ή άλλως κάποιες πόλεις έχουν κάνει τοπικά λοκ ντάουν, με την Γάνδη να μην ανοίγει την χριστουγεννιάτικη αγορά της.

Τα υπόλοιπα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούληευσης (ομοσπονδιακή κυβέρνηση, περιφέρειες και κοινότητες) θα είναι κλειστά όλα τα νυχτερινά κέντρα, η εστίαση θα είναι έως τις 11 το βράδυ, ενώ θα επιτρέπονται έως 6 άτομα ανά τραπέζι.

Οι εκδηλώσεις και οι συναυλίες θα συνεχιστούν μόνο με καθίσματα και τήρηση αποστάσεων, ενώ η χρήση της μάσκας θα είναι απαραίτητη σε όλους τους δημόσιους χώρους.