Ο Ολυμπιακός δεν έχει μάθει να φοβάται!

Η Φενέρμπαχτσε έδειχνε συμβιβασμένη με το 0-0, αλλά ο Ολυμπιακός ρίσκαρε, πίεσε, επέμεινε και το πιθανότερο είναι ότι θα παίξει με μεγαθήριο από το Champions League στα νοκ άουτ ματς του Europa League

Ο Ολυμπιακός δεν έχει μάθει να φοβάται!

Ας ξεκινήσουμε από το τι εκτιμούμε ότι θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη σε δύο εβδομάδες… Μας φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο η αδιάφορη Φενέρμπαχτσε να κερδίσει την Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Τα «καναρίνια» της Κωνσταντινούπολης έχοντας εξασφαλισμένη πλέον την 3η θέση και ευρισκόμενα 10 βαθμούς πίσω από την Τράμπζονσπορ, την πρωτοπόρο δηλαδή του τουρκικού πρωταθλήματος, περισσότερο θα το δουν ως αγγαρεία το ματς με τους Γερμανούς παρά θα βάλουν τα πόδια τους στη φωτιά για να πάρουν μία νίκη της τιμής. Μακάρι να μας διαψεύσουν οι παίκτες του Βίτορ Περέιρα (αν βρίσκεται ο Πορτογάλος στον πάγκο της Φενέρ έως τότε βέβαια)..

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του θα πάει στην Αμβέρσα για να διεκδικήσει τις πιθανότητές του για πρωτιά. Μπορεί ορισμένοι να ισχυρίζεστε ότι εκτός από την Φενέρ θα είναι αδιάφορη και η Αντβέρπ. Υπάρχει όμως μία σοβαρή διαφορά: Οι Βέλγοι έχουν μία διαφορετική ιδιοσυγκρασία. Από τη φύση τους δεν παρατάνε κανένα παιχνίδι… Έχουν γίνει «κηδείες» από αδιάφορες βέλγικες ομάδες (και γενικότερα ομάδες της κεντρικής Ευρώπης) που έχουν μείνει στην Ιστορία του ποδοσφαίρου.

Οι «ερυθρόλευκοι» λοιπόν αναμένεται να πάνε για μάχη. Ευχόμαστε να γίνει μάχη και στο Φενέρμπαχτσε – Άιντραχτ, αλλά - συγχωρέστε μας – για κάποιον λόγο δεν το πολυπιστεύουμε. Το επαναλαμβάνουμε: Μακάρι να μας βγάλουν ψεύτες οι Τούρκοι, οι οποίοι αναζητούσαν ρεβάνς κιόλας στο Καραϊσκάκη για τις δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη μετά το 0-3 της Πόλης.

Ο Ολυμπιακός απέναντι στην Φενέρ έδειξε ότι δεν έχει μάθει να φοβάται. Ρίσκαρε όπως με την Άιντραχτ, ανέβασε ψηλά τις γραμμές του στο δεύτερο ημίχρονο, κυνήγησε το γκολ και παρότι έπαιξε με τις πιθανότητες σε κάποια αντεπίθεση οι Τούρκοι να δημιουργούσαν προβλήματα, κατάφερε στο τέλος να πάρει αυτό που ήθελε εξ αρχής: Να συνεχίσει στο Europa League και όχι στο Conference League. Να συνεχίσει σε μία διοργάνωση που γνωρίζει ότι οι υποψήφιοι αντίπαλοί του θα είναι δύο επίπεδα πιο πάνω από αυτούς που θα μπορούσε να συναντήσει στο Conference League.

Μαθημένος όμως είναι ο Ολυμπιακός σε τέτοιες καταστάσεις. Δεν συμβιβάζεται και ορθώς πράττει. Επίσης, παίζει και για τη θέση του στο ranking της UEFA, έτσι ώστε στην πορεία των ετών να παραμείνει ισχυρός στις κληρώσεις των προκριματικών.

Κατά τ’ άλλα, αν πρέπει να σταθούμε σε κάποια πρόσωπα, σίγουρα οι Ρέαμπτσιουκ και Λαλά δείχνουν ότι έχουν αποκτήσει αυτοπεποίθηση για τα καλά. Την εκτελεστική δεινότητα του Τικίνιο δεν χρειαζόταν να την μάθουμε στο ματς με την Φενέρ. Ο Βραζιλιάνος έχει αφήσει τα διαπιστευτήριά του εδώ και πολλά χρόνια. Απλώς, είναι πολύ καλό το τάιμινγκ που σκόραρε, σε μία περίοδο που ο Ελ Αραμπί βρισκόταν δικαιολογημένα στην επικαιρότητα.

Από εκεί και πέρα, ενθαρρυντικά μηνύματα έστειλε ο Ρόνι Λόπες. Δεν μπορεί ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής που είχε πάρει πριν από μερικά χρόνια την Μονακό από το χεράκι να έχει απωλέσει την ποιότητά του.

Εν κατακλείδι, ο Ολυμπιακός πήρε μία νίκη που τον οδηγεί στα νοκ άουτ ματς του Europa League, γνωρίζει ότι (εφόσον βγει οριστικά 2ος) οι ομάδες που θα έρθουν από το Champions League θα είναι μεγαθήρια (πλην της Σέριφ που έχει κάνει μπόλικες ζημιές φέτος), αλλά δεν τον ανησυχεί καθόλου. Ίσα-ίσα που επιζητά τέτοιου είδους προκλήσεις. Έτσι έχει μάθει στην πολύχρονη ιστορία του και έτσι θα πορεύεται στους αιώνες των αιώνων…