Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε: Το κακό 30λεπτο των Τούρκων και ο «οδηγός» της Πόλης

Η Φενέρμπαχτσε βγάζει μία εικόνα ομάδας που αργεί να μπει στα μεγάλα ματς και το πληρώνει στο τέλος δεχόμενη γκολ. Οδηγός για τον Ολυμπιακό το ξεκίνημα στο 0-3 της Κωνσταντινούπολης.

Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε: Το κακό 30λεπτο των Τούρκων και ο «οδηγός» της Πόλης

Τα πράγματα είναι απλά για τον Ολυμπιακό στο αποψινό ματς με την Φενέρμπαχτσε στο Καραϊσκάκη (25/11, 22.00). Οι Πειραιώτες καλούνται να αξιοποιήσουν τα δικά τους ατού ως προς τις αδυναμίες των Τούρκων. Τα ατού του Ολυμπιακού στην παρούσα φάση έχουν να κάνουν με την ποιότητα των Ελ Αραμπί, Αγκιμπού και Μασούρα. Η δε Φενέρμπαχτσε παρουσιάζει μία εικόνα ομάδας στο πρώτο 30λεπτο που δείχνει… αλλού γι’ αλλού. Ακόμα και όταν ανοίγει το σκορ, κάτι συμβαίνει και δέχεται σχεδόν αμέσως το γκολ της ισοφάρισης.

Το κακό πρώτο 30λεπτο που παρουσιάζει η τουρκική ομάδα αποτελεί ένα σημείο αναφοράς, στο οποίο έχει αποφασίσει να χτίσει ο Ολυμπιακός. Όπως έκανε δηλαδή και στο 0-3 της Πόλης. Συνήθως λοιπόν δέχεται γκολ έως το 30’ και αυτό παύει να είναι σύμπτωση, αλλά πρόκειται για τον ορισμό του… κανόνα.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε τι ακριβώς συμβαίνει με την Φενέρμπαχτσε στα μεγάλα της παιχνίδια:

*** Στο πρόσφατο διπλό με 2-1 επί της Γαλατασαράι στο ντέρμπι της Πόλης, η Φενέρ βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ από το 16’!

*** Στην ήττα από την Κόνιασπορ του Αχμέντ Χασάν στο Ικόνιο με 1-2, η Φενέρ δέχτηκε δύο γκολ έως το 11’!

*** Στο 2-2 με την Αντβέρπ στην Πόλη, η Φενέρμπαχτσε βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 2’.

*** Στην ήττα με 1-3 από την Τράμπζονσπορ στην Τραπεζούντα, κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 3’ και ισοφαρίστηκε στο 25’, με την ομάδα των Μπακασέτα και Σιώπη να «πυροβολούν» την άμυνά της Φενέρ.

*** Στο 0-3 από τον Ολυμπιακό στην Πόλη, ο Τικίνιο σκόραρε μόλις στο 6’

*** Mε την Άιντραχτ στην Φρανκφούρτη προηγήθηκε στο 10’, αλλά ισοφαρίστηκε. Μπορεί όχι στο πρώτο μισάωρο, αλλά στο 40’. Κάτι δείχνει όμως και αυτό.

*** Στην ήττα από την Μπασάκσεχιρ με 0-2, δέχτηκε το πρώτο γκολ στο 16’.

*** Ακόμη και στο ματς με την Ελσίνκι τον Αύγουστο στην Φινλανδία, δέχτηκε γκολ στο 27’ σε ένα ματς που κέρδισε τελικά με 5-2.