Ο Ολυμπιακός το φοβήθηκε…

Από το 60’ και μετά ο Ολυμπιακός δεν έδειξε ότι ήθελε να πάρει το τρίποντο με την Άιντραχτ, αλλά να κρατήσει τον βαθμό και την επαφή του με την κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Ολυμπιακός το φοβήθηκε…

Η ατμόσφαιρα ήταν μαγική. Ο Ολυμπιακός ήθελε να προσφέρει στον κόσμο του μια ακόμα μεγάλη βραδιά, από αυτές που τον έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Και το σενάριο είχε ιδανική αρχή. Ο Ελ Αραμπί σκόραρε (έγινε πρώτος σκόρερ των «ερυθρόλευκων» στην Ευρώπη), αλλά δυστυχώς η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Σε αυτό το επίπεδο απαγορεύεται να είσαι αναποτελεσματικός (ευκαιρίες Ονιεκούρου, Μασούρα) αλλά και να κάνεις παιδικά λάθη στην άμυνα. Από αυτά, εξάλλου, ήρθαν τα δύο γκολ της Άιντραχτ, η οποία δεν απείλησε ιδιαίτερα τους γηπεδούχους.

Εδώ που τα λέμε έχουμε δει ανώτερες ομάδες στο Φάληρο να φεύγουν με σκυμμένο κεφάλι. Παρ’ όλα αυτά από το 60’ και μετά ο Ολυμπιακός δεν έδειξε ότι ήθελε να πάρει το τρίποντο, αλλά να κρατήσει τον βαθμό και την επαφή του με την κορυφή της βαθμολογίας. Αυτό, άλλωστε, μαρτύρησαν και οι αλλαγές του Πέδρο Μαρτίνς. Οι μέσοι τού έκαναν δουλειά, γι’ αυτό και δεν πέρασε κάποιον εκτός. Ίσως ο Πορτογάλος να μπήκε στον πειρασμό να παίξει με Τικίνιο και Ελ Αραμπί, αλλά σκεπτόμενος τα κενά που θα δημιουργηθούν λειτούργησε πιο ανασταλτικά.

Το ματς είχε κλείσει αρκετά και η επιλογή του Βαλμπουενά αντί του καλύτερου Ονιεκούρου που έχουμε δει φέτος είχε λογική. Ήθελε να πάρει από τον Γάλλο τη μισή φάση που θα του έδινε το ματς. Φάνηκε ότι υπήρχε φόβος για το χειρότερο σενάριο. Αυτό δηλαδή που δεν θα έδινε βαθμό στον Ολυμπιακό και θα τον αφήσει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου μακριά από την πρώτη θέση. Κι όμως, αυτό έγινε. Ο αντικειμενικός στόχος των πρωταθλητών Ελλάδας είναι η δεύτερη θέση και αυτή δεν θα είναι εύκολη υπόθεση…

ΥΓ.: Ένα «εγκληματικό» τάκλιν τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα επειδή -το ακούσαμε και αυτό- δεν λειτούργησε το VAR για 20 λεπτά. Σε επίπεδο Europa League! Ο Ολυμπιακός έχει κάθε λόγο να φωνάζει. Το βίντεο δεν έκανε τη δουλειά του καλά ούτε στη Φρανκφούρτη ούτε χθες (4/11) στον Πειραιά.