Η «κλοπή» της Άιντραχτ και η επιτακτική ανάγκη ανανέωσης του Ελ Αραμπί

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης πήγε το ματς εκεί που ήθελε και πήρε το τρίποντο πρωτιάς στο Καραϊσκάκη σε μία βραδιά που στον Ολυμπιακό θα τους πάρει λίγες μέρες για να συνειδητοποιήσουν ότι δεν πήραν απολύτως τίποτα. Όσο για τον Ελ Αραμπί; Ανανέωση συμβολαίου… χθες!

Η «κλοπή» της Άιντραχτ και η επιτακτική ανάγκη ανανέωσης του Ελ Αραμπί

Ας ξεκινήσουμε από τα θετικά του Ολυμπιακός – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-2. Γιατί ακόμα και σε μία τέτοια βραδιά που πήγαν στραβά πολλά πράγματα, ο Ολυμπιακός είχε και τα θετικά του. Δεν γίνεται εξαιτίας μίας ήττας να περάσει στο περιθώριο η παρουσία του Ελ Αραμπί. Τι άλλο να έκανε ο Μαροκινός φορ κόντρα στους Γερμανούς; Πέτυχε ένα γκολ, μοίρασε δύο έτοιμα γκολ σε Μασούρα και Ονιεκούρου και τελικά έφυγε με… μηδέν ασίστ και είδε την ομάδα του να χάνει στο φινάλε με 1-2.

Δεν χρειαζόταν φυσικά το ματς με την Άιντραχτ για να επιβεβαιωθεί για ακόμη μία φορά ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να ανανεωθεί το συμβόλαιο του Ελ Αραμπί. Κι αν επιμείνει ο Μαροκινός στην απαίτησή του για δύο χρόνια, ας βρεθεί ένας τρόπος να μείνει. Δεν μπορεί ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής να μην μείνει στο ρόστερ.

Στο καθαρά αγωνιστικό, σίγουρα ο Χένρι Ονιεκούρου «έδειξε» πράγματα, άφησε την υπογραφή του σε αρκετά μεγάλο διάστημα στον αγωνιστικό χώρο (κυρίως στο α’ μέρος), όμως, τον «σημάδεψε» η τεράστια χαμένη ευκαιρία για το 2-1.

Οι Γερμανοί το «έκλεψαν» το ματς. Και μιλάμε για αγωνιστική «κλοπή»… Η Άιντραχτ έδωσε την εντύπωση στον Ολυμπιακό ότι ήταν ευχαριστημένη με το 1-1, έκανε τις καθυστερήσεις της όποτε χρειαζόταν για να κερδίσει λίγο χρόνο παραπάνω και εκεί που οι Πειραιώτες αποφάσισαν να πατήσουν γκάζι στα τελευταία λεπτά για να πάρουν τη νίκη κορυφής, ήρθε μία αντεπίθεση για σεμινάριο για να βάλει κατά πάσα πιθανότητα τέλος στα όνειρα των Πειραιωτών για την πρώτη θέση στον όμιλο.

Η διαιτησία φυσικά και έπαιξε τον ρόλο της. Το πιο εξοργιστικό δεν είναι ότι χάλασε ξαφνικά το VAR στο εγκληματικό φάουλ του Μπαρκόκ στον Ρέαμπτσιουκ. Το πιο εξοργιστικό είναι ότι ο Λευκορώσος διαιτητής για να έβγαλε κίτρινη στον δεξιό φουλ μπακ της Άιντραχτ, σημαίνει ότι είδε την παράβαση. Τί ακριβώς είδε όμως; Αν δεν πρόσεξε ότι ο Μπαρκόκ λίγο έλειψε να βγάλει «οφ» για ένα εξάμηνο τον Ρέαμπτσιουκ, τότε δεν υπάρχει λόγος να σχολιάσουμε κάτι παραπάνω.

Εντούτοις, είναι φρόνιμο να εστιάσουμε λίγο παραπάνω στα λάθη που έγιναν από τον Ολυμπιακό. Ο Μπα σε καμία περίπτωση δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Κι αν στο πρώτο γκολ της Άιντραχτ έχουν ευθύνη και οι χαφ που άφησαν ανενόχλητο τον Μπορέ (μόνο τσιγάρο δεν άναψε από την ώρα που έγινε κάτοχος της μπάλας) να κάνει με όλη του την άνεση την ασίστ προς τον Καμάντα, η αντίδραση του στο δεύτερο γκολ με το… μπουρδούκλωμα της μπάλας στα πόδια του, είναι από τις στιγμές που δεν «χτυπούν» όμορφα στο μάτι.

Βέβαια, αυτό που προέχει είναι με κάθε τρόπο να τονωθεί το ηθικό των ποδοσφαιριστών που ήταν αρνητικοί πρωταγωνιστές. Ο Μπα έχει αποδείξει ότι είναι παίκτης επιπέδου Ολυμπιακού. Στήριξη θέλει, αλλά κυρίως να στηρίξει κι εκείνος τον εαυτό του.