Ο Βατσλίκ φέρνει σιγουριά, τύχη και νίκες στον Ολυμπιακό

Η ρέντα είναι ένα από τα ατού για κάθε μεγάλο τερματοφύλακα κι ο Τόμας Βατσλίκ την έχει με το μέρος του δείχνοντας ήδη την αξία του στον Ολυμπιακό. 

Ο Βατσλίκ φέρνει σιγουριά, τύχη και νίκες στον Ολυμπιακό

Δεν έχει περάσει απαρατήρητο σε αυτό το πρώτο διάστημα της παρουσίας του Τόμας Βατσλίκ στον Ολυμπιακό ότι ήδη οι αντίπαλες ομάδες έχουν δοκάρια σε τρεις αναμετρήσεις με τον Τσέχο στην εστία. Πρώτα ήταν αυτό του Μουνίθ στο 0-0 με τον Ατρόμητο, μετά του Καραμάνου στη νίκη με 2-1 στην Λαμία και φυσικά αυτό του Πέλκα στο ματς με την Φενέρ. Σε σημεία «κλειδιά» μάλιστα στους αγώνες αυτούς και ειδικά στην Τουρκία όταν η Φενέρ πίεζε και έφτασε σε εκείνη τη φάση του 54' πολύ κοντά στην ισοφάριση.

Όμως ο Βατσλίκ - που όπως κάθε νέος παίκτης σε μία ομάδα χρειάζεται λιγότερο ή περισσότερο χρόνο προσαρμογής - έχει κάνει πολλά περισσότερα από το να στέκεται κανείς στις φάσεις που ήταν τυχερός. Άλλωστε για παράδειγμα στο ματς με την Αντβέρπ δεν ήταν καθόλου τυχερός στο γκολ των Βέλγων, όταν η μπάλα κόντραρε και άλλαξε πορεία, με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να προσπαθεί έστω και πεσμένος να κάνει την απόκρουση και παραλίγο να τα καταφέρει και τότε να σώσει την ισοφάριση.

Σίγουρα ο πρώτος απολογισμός για τον βασικό γκολκίπερ του Ολυμπιακού είναι θετικός, καθώς προσφέρει στην ομάδα και την απαιτούμενη ασφάλεια για να φτάνει στις νίκες. Και ήταν πρωταγωνιστής σε κάποιες από αυτές, με αποκορύφωμα τις έξοχες επεμβάσεις που έκανε στην Κωνσταντινούπολη τόσο πριν από το δεύτερο γκολ της ομάδας του, όσο και προς το τέλος του αγώνα όταν μάταια η Φενέρ προσπαθούσε να μειώσει και να ξαναπάρει κάποιες ελπίδες. Ακόμη και στα τελευταία λεπτά δεν τους άφησε να βάλουν έστω ένα γκολ της τιμής.

Προφανώς έχει δείξει και κάποια σημάδια αστάθειας σε επεμβάσεις του ή σε εξόδους που δεν κάνει κάποιες φορές ενώ θα έπρεπε. Όμως ακόμη και τα λίγα λάθη του δεν έχουν κοστίσει, κάτι που επίσης εντάσσεται στην κατηγορίας της ρέντας του μεγάλου γκολκίπερ. Όπως συνέβη, ας πούμε, στην Τρίπολη.

Με κύριο προσόν του πάντα αυτό το άψογο στιλ που έχει με την μπάλα στα πόδια, απολύτως απαραίτητο για κάθε γκολκίπερ υψηλού επιπέδου στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Με κοντινές πάσες ακρίβειας για το χτίσιμο του παιχνιδιού από την άμυνα, με ψυχραιμία σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, αλλά και με γρήγορες μακρινές μεταβιβάσεις που έχουν βγάλει επικίνδυνες φάσεις για τους κυνηγούς του Ολυμπιακού.

Τώρα έχει μπροστά του το πρώτο του ελληνικό ντέρμπι, κόντρα στον Παναθηναϊκό...