Ολυμπιακός: Γιατί δεν θα προπονηθεί στο «Σουκρού Σαράτσογλου»

Υπάρχει λόγος που ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε τη φετινή χρονιά να αλλάξει τακτική και να μην προπονείται στα γήπεδα των αντιπάλων του Ολυμπιακού στην Ευρώπη

Ολυμπιακός: Γιατί δεν θα προπονηθεί στο «Σουκρού Σαράτσογλου»

Δεν θα προπονηθεί, ως γνωστόν, στο «Σουκρού Σαράτσογλου» ο Ολυμπιακός το απόγευμα της Τετάρτης (29/9). Και φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μαρτίνς αποφασίζει να μην γίνει προπόνηση στην έδρα του αντιπάλου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Αντιθέτως, είναι πλέον μία κίνηση που δεν προκαλεί καμία εντύπωση ή έκπληξη, καθώς από την αρχή της σεζόν έχει αποφασίσει οι προπονήσεις παραμονή των εκτός έδρας αγώνων να γίνονται στον Ρέντη.

Το έκανε μία φορά με την Νέφτσι Μπακού . Μολονότι γνώριζε ότι ο αγωνιστικός χώρος στο Αζερμπαϊτζάν ήταν σε μαύρα χάλια, προτίμησε να γίνει η προπόνηση στον Ρέντη και απλώς πήγε ανήμερα του αγώνα ο ίδιος ο Μαρτίνς για να επιθεωρήσει το τερέν.

Στο Ράζγκραντ με την Λουντογκόρετς συνέβη ακριβώς το ίδιο. Στην Μπρατισλάβα πήγαν παραμονή του αγώνα συνεργάτες του Μαρτίνς στο γήπεδο για να δουν τις παγίδες που έκρυβε ο κακός αγωνιστικός χώρος του γηπέδου της Σλόβαν.

Και τώρα έφτασε η στιγμή να κάνει και το ίδιο με την Φενέρμπαχτσε. Προφανώς και δεν έχει να κάνει με κάποια κίνηση υπεροψίας από πλευράς Μαρτίνς.

Η απόφασή του είναι καθαρά αγωνιστική... Τί εννοούμε; Στα εκτός έδρας παιχνίδια πρέπει να παίρνει έναν συγκεριμένο αριθμό ποδοσφαιριστών που έχουν δηλωθεί στη λίστα.

Στον Ρέντη, όμως, μπορεί να δουλέψει στα διπλάκια ή στις στατικές φάσεις, χρησιμοποιώντας απέναντι σε αυτούς που είναι στη λίστα και όσους παίκτες δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Για να σας δώσουμε να καταλάβετε, είναι διαφορετικό να παίξει ένα διπλάκι 9Χ9 ή 8Χ8 παραμονή των αγώνων στα γήπεδα των αντιπάλων και διαφορετικό ένα κανονικό διπλάκι 11Χ11, επιστρατεύοντας ακόμα και παίκτες όπως τον Αλγκασίμ Μπα ή παιδιά από την β’ ομάδα που δεν είναι στην ευρωπαϊκή λίστα. Το κάνει για να γίνεται πιο σωστά η προπόνηση.

Συν τοις άλλοις, δεν θέλει ο Μαρτίνς να έχει και... αδιάκριτα βλέμματα στην τελευταία προπόνηση. Δεν είναι και λίγες οι στιγμές που ο αντίπαλος προπονητής έστελνε δικό του άνθρωπο σε ρόλο «κατασκόπου» για να δει τις τελευταίες δοκιμές στο «στρατόπεδο» του Ολυμπιακού.