Ολυμπιακός: Σπουδαία νίκη έτσι όπως ήρθε, αλλά...

Χωρίς αμφιβολία είναι σπουδαία η ευρωπαϊκή νίκη του Ολυμπιακού επί της Αντβέρπ έτσι όπως ήρθε.

Ολυμπιακός: Σπουδαία νίκη έτσι όπως ήρθε, αλλά...

Από την ημέρα που είχε γίνει γνωστό το πρόγραμμα του Ολυμπιακού στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ είχε αυτομάτως προσδιοριστεί και ο πρώτος στόχος: νίκη πάση θυσία στην πρεμιέρα με αντίπαλο την Αντβέρπ στο Καραϊσκάκη για πολλούς και διάφορους λόγους. Αυτή ήρθε, οπότε θα μπορούσαμε να πούμε ότι όλα καλά και όλα ωραία.

Κατ’ αρχάς οι πρωταθλητές πήραν ένα τρίποντο που τους δίνει μάνι μάνι βαθμολογικό αβαντάζ. Έπειτα τους γεμίζει και με ψυχολογία, διότι δικαιώθηκε η προσπάθειά τους να μη λυγίσουν από το βάρος της ισοφάρισης στο τελευταίο τέταρτο και με υπομονή να παλέψουν για το δεύτερο νικητήριο γκολ. Επιπλέον, είδαν τον Ελ Αραμπί να «ξεμπουκώνει», πετυχαίνοντας ουσιαστικά δύο γκολ και μάλιστα εντυπωσιακά σε εκτέλεση. Ότι ακυρώθηκε το ένα επειδή το VAR διαπίστωσε πως ήταν εκτεθειμένος ο αγκώνας ή η μύτη του παπουτσιού του Μαροκινού λίγη σημασία έχει. Το οριακό οφσάιντ είναι καθαρά θέμα τύχης. Ή ατυχίας…

Από κει και πέρα, όμως, ο Ολυμπιακός ειδικά στο πρώτο ημίχρονο δεν άρεσε. Κι αυτό γιατί προσπαθούσε να φτάσει στη βελγική περιοχή βασικά με δύο τρόπους. Πρώτον, με παιχνίδι μονόμπαντα από την αριστερή πλευρά, όπου οι Ονιεκούρου και Ρέαμπτσιουκ (τι γκολάρα έβαλε ο άνθρωπος!) επιχειρούσαν βασικά σέντρες. Δεύτερον, με βαθιές μπαλιές από την πίσω ζώνη, που όμως κατέληγαν στα… σκουπίδια. Η κατάσταση βελτιώθηκε στο δεύτερο μέρος, όπου οι Πειραιώτες έβαλαν μεγαλύτερη ποικιλία στον τρόπο ανάπτυξής τους.

Εκείνη που δεν καλύφθηκε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ήταν η τρύπα στο «ερυθρόλευκο» κέντρο άμυνας. Το κακό βέβαια ξεκινούσε από τα χαφ, όπου ο Εμβιλά δεν προσέφερε καθόλου ανασταλτικά. Έτσι, όλοι οι κίνδυνοι που δημιουργήθηκαν για την εστία του Βατσλίκ προέρχονταν από τον άξονα και κατέληγαν στο ύψος του πέναλτι. Ευτυχώς τα άτσαλα κατά κανόνα τελειώματα των επιθετικών της Αντβέρπ δεν είχαν περαιτέρω οδυνηρές συνέπειες για την πειραϊκή ομάδα.

Χωρίς αμφιβολία είναι σπουδαία η ευρωπαϊκή νίκη του Θρύλου έτσι όπως ήρθε. Απλώς δεν γίνεται να παραβλεφθεί το γεγονός ότι για τα κυβικά του αντιπάλου του ο Ολυμπιακός δέχθηκε πολλές ευκαιρίες στα μετόπισθεν. Αυτό θα πρέπει να προβληματίσει τον Μαρτίνς, όταν ακολουθούν αναμετρήσεις με τις -πολύ δυνατότερες από την Αντβέρπ- Άιντραχτ και Φενέρμπαχτσε.