Ολυμπιακός: Δεν υπήρχε λόγος να μείνει εκτός λίστας ο Χασάν

Αν και η Τουρκία βουίζει ότι θα φτάσει πρόταση στον Ολυμπιακό για τον Αχμέντ Χασάν, ο Πέδρο Μαρτίνς δεν μπορούσε να πορεύεται με υποθετικά σενάρια και κατ' επέκταση τον συμπεριέλαβε στην ευρωπαϊκή λίστα.

Ολυμπιακός: Δεν υπήρχε λόγος να μείνει εκτός λίστας ο Χασάν

Κανένας προπονητής στον κόσμο δεν πορεύεται με το «αν», το «ίσως» και γενικότερα υποθετικά σενάρια. Το γεγονός ότι ο Αχμέντ Χασάν απασχολεί τουρκικές ομάδες, είναι κάτι χιλιοειπωμένο και χιλιογραμμένο. Το ότι η τουρκική αγορά είναι ανοικτή έως τις 8 Σεπτεμβρίου, επίσης είναι κάτι γνωστό.

Από εκεί και πέρα, όμως, δεν σημαίνει ότι αν ένας σύλλογος από την γειτονική χώρα χτυπήσει την πόρτα του Ολυμπιακού, οι Πειραιώτες θα δώσουν καταφατική απάντηση. Αν έρθει μία σούπερ προσφορά, τότε δεν τίθεται καν θέμα συζήτησης.

Ενώ απομένει κάτι λιγότερο από μία εβδομάδα για την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου στην Τουρκία, δεν έχει φτάσει στην ΠΑΕ κάποια αξιόλογη πρόταση.

Σε ορισμένους λοιπόν προκάλεσε εντύπωση η απόφαση του Πέδρο Μαρτίνς να συμπεριλάβει τον Αιγύπτιο φορ στη λίστα για τα ματς του Europa League.

Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν μπορούσε να κάνει κάτι το διαφορετικό. Ξεκάθαρα πράγματα... Από τη στιγμή που δεν είχε έρθει κάποια πρόταση που να είναι συζητήσιμη για τον Ολυμπιακό, δεν μπορούσε το βράδυ της Πέμπτης (2/9) που ήταν το «deadline» για τη δήλωση της ευρωπαϊκής λίστας, να αφήσει εκτός τον Χασάν. Δεν γίνεται να λειτουργήσει με υποθετικά σενάρια.

Εννοείται ότι ο Μαρτίνς θα ήθελε να παραμείνει ο Χασάν στον Ολυμπιακό, που έχει ήδη στο ρόστερ του δύο φορ - κανόνια όπως τους Ελ Αραμπί και Τικίνιο. Από την άλλη αναγνωρίζει ότι και σε μία μεταγραφική περίοδο μπορεί να έρθουν τα πάνω-κάτω. Εντούτοις, για τον Χασάν δεν υπήρξε κάτι το χειροπιαστό. Οπότε η παρουσία του στη λίστα ήταν μονόδρομος.

Αν έρθει κάτι έως την προσεχή Τετάρτη (8/9) από την Τουρκία ή από Ρωσία έως την Τρίτη (7/9) που εκπνέει η μεταγραφική περίοδος, αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να το γνωρίζει κανείς, όχι μόνο για τον Χασάν, αλλά για τον οποιονδήποτε. Είπαμε όμως: Με τα «αν» δεν φτιάχνονται ευρωπαϊκές λίστες...