Ολυμπιακός: Δέχεται φάσεις με χαρακτηριστική ευκολία

Η «ερυθρόλευκη» σούμα των καλοκαιρινών προκριματικών και οι… καμπάνες που ήχησαν σε όλα τα παιχνίδια πλην του 3-0 με τη Σλόβαν στο Φάληρο.

Ολυμπιακός: Δέχεται φάσεις με χαρακτηριστική ευκολία

Σε καμία περίπτωση δεν είδαμε το βράδυ της Πέμπτης έναν Ολυμπιακό που είχε το μυαλό του κάπου αλλού. Πήγε στην Μπρατισλάβα για να «καθαρίσει» τη δουλειά με σχεδόν όλα του τα «όπλα» (πλην του Μασούρα) και είχε στην ενδεκάδα του ποδοσφαιριστές που αποδεδειγμένα δεν έχουν κοροϊδέψει στη θητεία τους στο λιμάνι.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν πήγε να βγάλει μία απλή υποχρέωση, κάνοντας αγγαρεία. Το γεγονός ότι ο Λαλά «έφαγε» αρκετές φάσεις από την πλευρά του δεν ήταν δείγμα χαλαρότητας, αλλά πλέον έχει εξελιχθεί σε... σύνηθες φαινόμενο. Δεν μπορεί να είναι χαλαρότητα ορισμένα επαναλαμβανόμενα σκηνικά. Οι φάσεις επίσης με κάθετες πάσες από τον άξονα είναι ένα έργο που έχει ξαναδεί ο Μαρτίνς. Στη Σλοβακία δεν το είδε σε τόσο μεγάλο βαθμό όπως στα προηγούμενα παιχνίδια (πλην του 3-0 με τη Σλόβαν).

Ναι, εκεί είχε παίξει πολύ μεγάλο ρόλο η χαλαρότητα του Σεμέδο. Εντούτοις απέναντι στη Σλόβαν, που αγωνιζόταν με δέκα παίκτες, ο αριθμός των ευκαιριών από εκείνο το πεδίο σίγουρα θα μπορούσε να είναι χαμηλότερος. Βλέποντας συνολικά όμως το ματς και έχοντας την εικόνα όλων των προκριματικών, είναι ξεκάθαρο ότι οι φάσεις που δέχεται ο Ολυμπιακός από τα «φτερά» είναι κάτι που αντιλαμβάνεται και ο πιο... άσχετος ότι χτυπάνε καμπάνες! Με αγωνία λοιπόν περιμένει ο κόσμος την παρουσία του Καρμπόβνικ και του νέου μπακ που θα αποκτηθεί.