Europa League: Γκολ ο Φούντας στο 3-0 της Ραπίντ - Ανατροπή πρόκρισης η Ομόνοια (4-2)

Η Ραπίντ Βιέννης με γκολ του Ταξιάρχη Φούντα (29’) επιβλήθηκε 3-0 της Ζόρια Λουχάνσκ, στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τα πλέι-οφ του Europa League, ενώ η πρωταθλήτρια Κύπρου Ομόνοια κέρδισε 4-2 την Αντβέρπ στο «ΓΣΠ» που την φέρνει "αγκαλιά" με την είσοδο στους ομίλους. Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα. 

Europa League: Γκολ ο Φούντας στο 3-0 της Ραπίντ - Ανατροπή πρόκρισης η Ομόνοια (4-2)

Με τον Ταξιάρχη Φούντα να γράφει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, η Ραπίντ Βιέννης κέρδισε 3-0 την Ζόρια Λουχάνσκ στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τα πλέι-οφ του Europa League. Ο Έλληνας άσος βρήκε δίχτυα στο 29ο λεπτό της συνάντησης και έδωσε στην ομάδα το προβάδισμα για την πρόκριση στους ομίλους ενόψει της ρεβάνς την επόμενη εβδομάδα.

Το θετικό αποτέλεσμα πανηγύρισε και η Ρέιντζερς, που νίκησε 1-0 την Άλασκερτ στο «Άιμπροξ». Οι πρωταθλητές Σκωτίας έμειναν με δέκα παίκτες λίγο πριν του φινάλε του πρώτου ημιχρόνου λόγω αποβολής του Τζον Λάντστραμ με δεύτερη κίτρινη (43’), αλλά στο 67’ βρήκαν τελικά δίχτυα με τον Μορέλος.

Με το ένα… πόδι στους ομίλους του Europa League βρίσκεται η Ομόνοια. Οι πρωταθλητές Κύπρου, πραγματοποιώντας εντυπωσιακή εμφάνιση στο «ΓΣΠ», κέρδισαν με ανατροπή 4-2 την Αντβέρπ στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τα πλέι-οφ της διοργάνωσης, που τους φέρνει αγκαλιά με την πρόκριση στην επόμενη φάση ενόψει και της ρεβάνς στο Βέλγιο.

Οι «πράσινοι» βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 26’ με το τέρμα του Μπένσον, αλλά στο 43’ ισοφάρισαν με τον Λοΐζου και στο ξεκίνημα της επανάληψης (49’) πέτυχαν και την ανατροπή (2-1) με τον Κακουλή. Στο 56’ ο Λοΐζου έγραψε το 3-1 με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο ματς και παρότι η Αντβέρπ μείωσε στο 62’ με τον Ιάπωνα Μιγιόσι, τελικά στο 84’ ήρθε και το 4-2 για τους Κύπριους με το πέναλτι του Ιγιαγί.

Την ίδια στιγμή, Γαλατάσαράι και Ράντερς έμεναν στο 1-1 στην Δανία και άφηναν ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς στην Κωνσταντινούπολη, ενώ χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε και ο αγώνας της Σλάβια Πράγας με την Λέγκια Βαρσοβίας στην Τσεχία που αναδείχτηκαν ισόπαλες 2-2.

Το προφίλ των πλέι-οφ του Europa League
ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ: Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) - Κλουζ (Ρουμανία) 4-0
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ: Σέλτικ (Σκωτία) - Άλκμααρ (Ολλανδία) 2-0
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ
Σλάβια Πράγας (Τσεχία) - Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία) 2-2
Ομόνοια (Κύπρος) - Αντβέρπ (Βέλγιο) 4-2
Ράντερς (Δανία) - Γαλατάσαραϊ (Τουρκία) 1-1
Μούρα (Σλοβενία) - Στουρμ Γκρατς (Αυστρία) 1-3
Φενέρμπαχτσε (Τουρκία) - Ελσίνκι (Φινλανδία) 1-0
Ολυμπιακός - Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία) 3-0
Ραπίντ Βιέννης (Αυστρία) - Ζόρια Λουχάνσκ (Ουκρανία) 3-0
Ρέιντζερς (Σκωτία) - Άλασκερτ (Αρμενία) 1-0

*Οι αγώνες ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 26 Αυγούστου.