Ολυμπιακός - Σλόβαν Μπρατισλάβας: Οι εννέα σίγουροι και ο Βαλμπουενά

Οι σκέψεις του Πέδρο Μαρτίνς για την ενδεκάδα που θα παρατάξει στον αγώνα του Ολυμπιακού με την Σλόβαν Μπρατισλάβας (19/8, 22:00).

Ολυμπιακός - Σλόβαν Μπρατισλάβας: Οι εννέα σίγουροι και ο Βαλμπουενά

Όχι άλλα καρδιοχτύπια... Αυτό θα μπορούσε να γραφτεί και σε μία πινακίδα στον Ρέντη ενόψει του ματς με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας, για να «μπολιαστούν» οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού με το «πρέπει» που υπάρχει ενόψει του πρώτου αγώνα με την παρέα του Βλαντιμίρ Βάις. Τα ψέματα τελείωσαν... Ο στόχος του πρωταθλητή Ελλάδας δεν είναι άλλος από το να πάρει ασφαλές σκορ πρόκρισης από το παιχνίδι του Φαλήρου, έτσι ώστε να μην τρέχει και... δεν φτάνει στη Σλοβακία σε οκτώ βράδια, κινδυνεύοντας να ξαναζήσει βραδιά Ράζγκραντ. Η Σλόβαν δεν είναι Λουντογκόρετς, είναι χαμηλότερης δυναμικότητας από τους Βούλγαρους, αλλά δεν παύει να είναι πρωταθλήτρια στη χώρα της, βάζοντας μάλιστα δύσκολα στη Γιουνγκ Μπόις στον β’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Όλα αυτά τα έχει εξηγήσει ο Πέδρο Μαρτίνς στους παίκτες του έπειτα από την κατσάδα που τους έριξε και ο ίδιος, μία μέρα μετά την ομιλία του Μαρινάκη στον Ρέντη. Ο Μαρτίνς περιμένει απαντήσεις στην πράξη και όχι στα λόγια. Περιμένει να δει την ομάδα του να βγάζει αντίδραση. Η αλήθεια είναι ότι από τον Ρέντη πηγάζει μία εικόνα αισιοδοξίας, λες και έχουν συνειδητοποιήσει οι παίκτες τη σοβαρότητα της κατάστασης. Είπαμε όμως, όλα αυτά είναι στα λόγια. Όλοι στον σύλλογο περιμένουν από τους παίκτες να πάρουν ένα σκορ που θα τους βάλει σε διαδικασία να πάνε με λιγότερο άγχος στην Μπρατισλάβα.

Χθες στον Ρέντη οι συζητήσεις ήταν μπόλικες σχετικά με το ματς και την ανάγκη για νίκη επί της Σλόβαν. Πίεση υπάρχει και είναι λογικό μετά το κάζο στη Βουλγαρία. Ο Μαρτίνς έχει φροντίσει να δώσει στους παίκτες του όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν για τους Σλοβάκους, έτσι ώστε να μην την πατήσουν όπως με τη Λουντογκόρετς. Επιπλέον, το πλάνο που έχει στο μυαλό του δεν έχει φυσικά καμία σχέση με τις ενδεκάδες που είχε παρατάξει κόντρα στους Βούλγαρους και στα δύο ματς.

Κατά 90% ο Βατσλίκ θα πάρει τη θέση του Τζολάκη. Αφήνουμε ένα 10%, γιατί ο Μαρτίνς δεν έχει δείξει ξεκάθαρα τις προθέσεις του για τα γκολπόστ. Εδώ και μέρες πάντως υπάρχει μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα ότι ο Τσέχος θα κάνει τελικά αύριο το ντεμπούτο του. Η τετράδα της άμυνας θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, εκτός κι αν αλλάξει κάτι την τελευταία στιγμή. Οι Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ και Ρέαμπτσιουκ έχουν το ξεκάθαρο προβάδισμα. Στα χαφ οι Εμβιλά και Καμαρά είναι επίσης σίγουροι, όπως και ο Μασούρας με τον Ελ Αραμπί στην επίθεση. Από εκεί και πέρα για τις άλλες δύο θέσεις θα παλέψουν οι Μπουχαλάκης, Κούντε, Βαλμπουενά και ακόμη ένας εξτρέμ, ανάλογα με το σχήμα που θα επιλέξει ο Μαρτίνς. Αν πάει δηλαδή με 4-2-3-1, τότε θα ξεκινήσει ο Βαλμπουενά στον άξονα με τον Ραντζέλοβιτς ή τον Βρουσάι στα «φτερά». Αν πάει με 4-3-3 που έχει σοβαρές πιθανότητες, τότε ο Βαλμπουενά ίσως πάει στα άκρα και ο Μπουχαλάκης βρεθεί στα χαφ.

Πάει τελικά για β’ μέρος ο Ονιεκούρου

Ο Χένρι Ονιεκούρου έχει ανεβάσει ρυθμούς για τα καλά και έως τη Δευτέρα υπήρχε ένα κλίμα ότι θα μπορούσε να παίξει ακόμα και βασικός με τη Σλόβαν. Χθες ωστόσο η αίσθηση που επικρατούσε ήταν ότι πιο πιθανό πλέον φαντάζει να μπει στο δεύτερο ημίχρονο για να δώσει την έξτρα ώθηση που θα απαιτηθεί για να πάρει το σκορ πρόκρισης που ψάχνει ο Ολυμπιακός προκειμένου να κάνει ένα πιο άνετο ταξίδι στην Μπρατισλάβα. Αν χρησιμοποιηθεί αύριο, τότε στη Σλοβακία θα τον δούμε στο αρχικό σχήμα.