Πάρτι πρόκρισης η Άρσεναλ, Γιουνάιτεντ για… κούπα (highlights απ’ όλα τα ματς)

Η Άρσεναλ διέλυσε 4-0 την Σλάβια Πράγας στην Τσεχία και θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά του Europa League την Βιγιαρεάλ (2-1 την Ντιναμό Ζάγκρεμπ), ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε την Γρανάδα και στη ρεβάνς του Μάντσεστερ (2-0) και θα βρει στον δρόμο της την Ρόμα (1-1 με τον Άγιαξ).

Πάρτι πρόκρισης η Άρσεναλ, Γιουνάιτεντ για… κούπα (highlights απ’ όλα τα ματς)

Τα ζευγάρια των ημιτελικών (29/04 - 06/05)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Ρόμα
Βιγιαρεάλ - Άρσεναλ

Η Άρσεναλ μετά το «κάζο» με το 1-1 στο Λονδίνο κόντρα στην Σλάβια Πράγας νίκησε την αντίπαλό της με το επιβλητικό 4-0 στη ρεβάνς στην Τσεχία και πέρασε στα ημιτελικά του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει πλέον την Βιγιαρεάλ. Το «κίτρινο υποβρύχιο» με τον αέρα του 1-0 από το πρώτο παιχνίδι στο Ζάγκρεμπ κέρδισε με την σειρά του 2-1 την Ντιναμό στον επαναληπτικό στην Ισπανία και την απέκλεισε από την συνέχεια της διοργάνωσης.

Την ίδια στιγμή, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «σφράγισε» και τυπικά την είσοδό της στους «4» του Europa League, νικώντας την Γρανάδα και στη ρεβάνς του «Ολντ Τράφορντ» (2-0), ενώ αντίπαλός της στην επόμενη φάση θα είναι η Ρόμα η οποία έβγαλε νοκ-άουτ (1-1) τον Άγιαξ στην Ιταλία.

Την αποτελείωσε στο «Ολντ Τράφορντ»

Ζωντανό διατήρησε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το όνειρο για την κατάκτηση του δεύτερου Europa League της ιστορίας της και πρώτου από το 2017. Οι «κόκκινοι διάβολοι» μετά τη νίκη τους με 2-0 επί της Γρανάδα στο πρώτο μεταξύ τους ματς στην Ισπανία, κέρδισαν την αντίπαλό τους και στη ρεβάνς του «Ολντ Τράφορντ» με το ίδιο σκορ (2-0) και «σφράγισαν» την είσοδό τους στα ημιτελικά του θεσμού, όπου θα αντιμετωπίσουν την Ρόμα. Τα γκολ της αγγλικής ομάδας σημείωσαν οι Καβάνι (6’), Μάτα (90’).

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Σόλσκιερ): Ντε Χέα, Γουάν-Μπισάκα (82’ Γουίλιαμς), Τουανζέμπε, Λίντελοφ, Τέγιες, Μάτιτς, Πογκμπά (46’ Φαν ντε Μπεκ), Φρεντ, Μπρούνο Φερνάντες (73’ Μάτα), Γκρίνγουντ (82’ Αμάντ), Καβάνι (60’ Τζέιμς).
Γρανάδα (Μαρτίνεθ): Ρουί Σίλβα, Φουλκιέ, Βαγιέχο, Χέρμαν, Νέβα (75’ Ντίας), Μοντόρο, Γκοναλόν (32’ Μολίνα), Κένεντι (46’ Πουέρτας), Ερέρα, Ματσίς, Σολδάδο (46’ Λ. Σουάρες).

Ήχησαν «κανονιές» στην Πράγα

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε η Άρσεναλ τον αγώνα της στην Τσεχία κόντρα στην Σλάβια Πράγας και πήρε πανηγυρικά το «εισιτήριο» για τους «4» του Europa League. Με νωπές τις μνήμες από το «κάζο» της ισοπαλίας (1-1) στο πρώτο ματς στο Λονδίνο, οι «κανονιέρηδες» διέλυσαν στη ρεβάνς την αντίπαλό τους με 4-0 και θα βρουν πλέον στον δρόμο τους την Βιγιαρεάλ. Τα τέρματα των λονδρέζων σημείωσαν οι Πεπέ (18’), Λακαζέτ (21’ με πέναλτι και 77’), Σακά (24’).

Σλάβια Πράγας (Τρπισόφσκι): Κολάρ, Μπα (46’ Βασίνσκι), Χόλες, Ζίμα, Μπορίλ (46’ Ντόρλεϊ), Σεβτσίκ, Στάντσιου (46’ Λινγκρ), Χρομάντα (46’ Μάσοπουστ), Προβόντ, Ολαγίνκα, Κούχτα (71’ Τεσλ).
Άρσεναλ (Αρτέτα): Λένο, Τσέιμπερς, Χόλντινγκ, Μαρί, Σμιθ Ρόου (67’ Ελνενί), Θεμπάγιος, Παρτέι (78’ Σοάρες), Τσάκα, Σακά (78’ Μαρτινέλι), Πεπέ, Λακαζέτ (78’ Νκετιά).

Την «βύθισε» στο «Μαδριγάλ»

Τη συμμετοχή της στους «4» του Europa League για πρώτη φορά από το 2016 εξασφάλισε η Βιγιαρεάλ και συνεχίζει το ταξίδι της στην ευρωπαϊκή διοργάνωση. Το «κίτρινο υποβρύχιο» μετά τη νίκη του με 1-0 επί της Ντιναμό στο Ζάγκρεμπ, «βύθισε» τους Κροάτες στη ρεβάνς στην Ισπανία με 2-1 και πέρασε πανηγυρικά στα ημιτελικά. Για την ομάδα του Ουνάι Έμερτι σκόραραν στη ρεβάνς οι Πάκο Αλκάθερ (36’), Μορένο (43’), ενώ για τη Ντιναμό μείωσε ο Όρσιτς (74’).

Βιγιαρεάλ (Έμερι): Ρούλι, Πεντράθα, Λόπεθ, Αλμπιόλ, Φόιτ, Τριγκέρος (62’ Γκόμες), Καπουέ, Παρέχο (84’ Κοκελέν), Αλκάθερ, Τσουκουέζε, Μορένο.
Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κρζναρ): Λιβάκοβιτς, Ριστόφσκι (62’ Στογιάνοβιτς), Λαουρίτσεν, Τεοφίλ Κατρίρ (82’ Πέριτς), Γκβαρντιόλ, Τζάκιτς, Αντεμί (82’ Μίσιτς), Μάγερ (62’ Φράνιτς), Ιβάνουσετς (76’ Ατιεμβέν), Όρσιτς, Πέτκοβις.

«Όρθια» η Ρόμα στο «Ολίμπικο»

Μάταια ήλπιζε ο Άγιαξ να αποτρέψει τον αποκλεισμό του από την συνέχεια του Europa League. Η Ρόμα αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με τον «Αίαντα» στο «Ολίμπικο» και σε συνδυασμό με τη νίκη της 2-1 στο πρώτο ματς στο Άμστερνταμ ήταν αυτή που προκρίθηκε στα ημιτελικά. Οι Ολλανδοί ήταν ανώτεροι στην ιταλική πρωτεύουσα στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς και προηγήθηκαν με τον Μπρόμπεϊ (49’), αλλά η Ρόμα «απάντησε» στο 72’ με τον Τζέκο, ο οποίος έφτασε τα 30 γκολ στην Ευρώπη με τη φανέλα των Ρωμαίων. Ο Άγιαξ έψαξε κι άλλο γκολ για να στείλει τουλάχιστον στο παιχνίδι στην παράταση, αλλά οι επιθετικές του προσπάθειες πέρασαν ανεκμετάλλευτες.

Ρόμα (Φονσέκα): Λόπεθ, Μαντσίνι, Κριστάντε, Ιμπάνιες, Κάρσντορπ, Βερετού, Ντιαβαρά, Καλαφιόρι (81’ Βιλάρ), Μχιταριάν, Πελεγκρίνι, Τζέκο (80’ Μαγιοράλ).
Άγιαξ (Τεν Χαγκ): Στεκέλενμπουργκ, Κλάιμπερ (22’ Σχίουρς, 83’ Ιντρίσι), Γ. Τίμπερ, Μαρτίνες, Ταλιαφίκο, Άλβαρες (70’ Κουντούς), Κλάασεν, Χράφενμπερχ, Άντονι (46’ Μπρόμπεϊ), Τάντιτς, Νέρες (83’ Τραορέ).