Υπόθεση Κουντέλα και Καμαρά: Ο Πρόεδρος της Τσεχίας κατηγορεί την UEFA για υποκρισία

Έντονη κόντρα μεταξύ της Προεδρίας της Τσεχίας και της UEFA πυροδότησε η ποινή των 10 αγωνιστικών που επιβλήθηκε στον ποδοσφαιριστή της Σλάβια Πράγας Οντρέι Κουντέλα για ρατσιστικά σχόλια σε βάρος του Γκλεν Καμαρά της Ρέιντζερς.

Υπόθεση Κουντέλα και Καμαρά: Ο Πρόεδρος της Τσεχίας κατηγορεί την UEFA για υποκρισία

Η τσεχική Προεδρία επέκρινε τον αποκλεισμό δέκα αγωνιστικών που επιβλήθηκε στον αμυντικό της Σλάβια Πράγας Οντρέι Κουντέλα για «ρατσιστική συμπεριφορά», κάνοντας κριτική ότι είναι μια ποινή «χωρίς αποδείξεις» και με «γελοία στοχοποίηση» εκ μέρους της UEFA, την οποία κατηγόρησε για «υποκρισία».

UEFA: Με δέκα αγωνιστικές τιμωρήθηκε ο Κουντέλα, για ρατσιστική επίθεση στον Καμαρά

«Θέλω να τονίσω ότι οι κατηγορίες για ρατσισμό δεν έχουν αποδειχθεί. Ακόμη και ένας επιθεωρητής της UEFA ρώτησε αν ο Οντρέι Κουντέλα έκανε το ρατσιστικό σχόλιο» έγραψε ο Βλαντιμίρ Μινάρ, επικεφαλής του γραφείου του Τσέχου Προέδρου, Μίλος Ζέμαν, σε επιστολή του στην ευρωπαϊκή συνομοσπονδία ποδοσφαίρου.

«Καταδικάσατε έναν αξιοσέβαστο άνθρωπο χωρίς την παραμικρή απόδειξη... Μόνο για να ανταποκριθείτε στους κακούς στόχους μιας μικρής ομάδας ακτιβιστών και ενός συλλόγου που δεν μπορεί να κερδίσει στο γήπεδο» τόνισε ο κ. Μινάρ, ο οποίος είναι οπαδός της Σλάβια Πράγας, και συνέχισε: «Στα χέρια σας η καταπολέμηση του ρατσισμού έχει μετατραπεί σε... υποκρισία, πολιτικές διακρίσεων και γελοίες υποκλίσεις στις ανόητες τάσεις».

Και πρόσθεσε ο Μινάρ ότι ο Πρόεδρος Ζέμαν εξέφρασε τη συμπάθειά του σε όλους τους Τσέχους που έχουν απογοητευτεί από αυτή την απόφαση. «Δεν θα γονατίσουμε μπροστά σας» κατέληξε.

Ο Κουντέλα τιμωρήθηκε από την UEFA, αφού κατηγορήθηκε ότι έκανε ρατσιστικά σχόλια εναντίον του μέσου της Ρέιντζερς Γκλεν Καμαρά, στον οποίο επίσης επιβλήθηκε ποινή τριών αγωνιστικών για επίθεση με γροθιές κατά του Τσέχου παίκτη στη φυσούνα του γηπέδου, μετά το σφύριγμα της λήξης του αγώνα για τη φάση των «16» του Europa League στις 18 του περασμένου Μαρτίου.