UEFA: Με δέκα αγωνιστικές τιμωρήθηκε ο Κουντέλα, για ρατσιστική επίθεση στον Καμαρά

Η UEFA τιμώρησε με δέκα αγωνιστικές τον Οντρέι Κουντέλα για ρατσιστική συμπεριφορά στον Γκλεν Καμαρά, ο οποίος με τη σειρά του έλαβε ποινή τριών αγωνιστικών επειδή επιτέθηκε στον πρώτο μετά το τέλος του αγώνα Ρέιντζερς-Σλάβια Πράγας.

UEFA: Με δέκα αγωνιστικές τιμωρήθηκε ο Κουντέλα, για ρατσιστική επίθεση στον Καμαρά

Βαρύς ήταν ο... πέλεκυς της UEFA στον Οντρέι Κουντέλα της Σλάβια Πράγας, για τη συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια του εκτός έδρας αγώνα με τη Ρέιντζερς για τη φάση των «16» του Champions League στο «Άιμπροξ» στις 18 Μαρτίου.

Ο παίκτης της Σλάβια τιμωρήθηκε με αποκλεισμό δέκα αγωνιστικών από τη διοργάνωση, λόγω ρατσιστικής συμπεριφοράς κατά του Γκλεν Καμάντα της σκωτσέζικης ομάδας, τον οποίο αποκάλεσε «γ... μαϊμού» κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης των δύο ομάδων.

Τζέραρντ: «Πρέπει να τιμωρηθεί η Σλάβια»

Ποινή αποκλεισμού τριών αγωνιστικών, πάντως, δέχθηκε και ο ποδοσφαιριστής της Ρέιντζερς, ο οποίος μετά το τέλος του ματς επιτέθηκε με γροθιές στον Κουντέλα, όντας εύλογα εκνευρισμένος με τη συμπεριφορά του.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από την UEFA αναφέρει σχετικά:

«Η πειθαρχική επιτροπή της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας πείστηκε από τις μαρτυρίες και τα στοιχεία που προσκομίστηκαν ότι ο Κουντέλα χρησιμοποίησε ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς και γι' αυτό του επέβαλε την προβλεπόμενη ποινή σύμφωνα με το άρθρο 14 του πειθαρχικού κώδικα περί προσβολής "ανθρώπινης αξιοπρέπειας ενός ατόμου ή ενός συνόλου ατόμων υπό οποιαδήποτε σκοπιά, συμπεριλαμβανομένων χρώματος στο δέρμα, φυλής, θρησκείας, καταγωγής, φύλου ή σεξουαλικού προσανατολισμού.

Ταυτόχρονα, όμως, τιμώρησε τον Καμαρά με 3 αγώνες επειδή επιτέθηκε στον Κουντέλα με γροθιές στο πρόσωπο, έπειτα από το τελευταίο σφύριγμα στον αγώνα, στη φυσούνα που οδηγεί στα αποδυτήρια του γηπέδου της Γλασκώβης».