Άρσεναλ - Ολυμπιακός: Άπαντες στη διάθεση του Αρτέτα

Κανένα αγωνιστικό πρόβλημα για την Άρσεναλ ενόψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό. Η αποστολή του Αρτέτα, μέσα και ο Σακά, οι σκέψεις του Ισπανού και το σενάριο με τις πολλές αλλαγές!

Άρσεναλ - Ολυμπιακός: Άπαντες στη διάθεση του Αρτέτα

Μπορεί ο Ολυμπιακός να έχει ανάγκη της μεγαλύτερης υπέρβασης στην ιστορία του για να ανατρέψει τα δεδομένα και να προκριθεί επί της Άρσεναλ, έχοντας σοβαρά προβλήματα απουσιών όπως του Βαλμπουενά, του Σεμέδο, του Χασάν και του Παπαδόπουλου, αλλά την ίδια ώρα η αγγλική ομάδα είναι πάνοπλη για την αναμέτρηση στην οποία επιθυμεί να σφραγίσει την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Europa League.

Ο Μικέλ Αρτέτα έχει στην αποστολή και τον Μπουκαγιό Σακά παρά το μυϊκό πρόβλημα που είχε αντιμετωπίσει στην πρόσφατη αναμέτρηση με την Τότεναμ. Ο Ισπανός προπονητής θα έχει στη διάθεσή του 24 ποδοσφαιριστές, την ώρα που ο Ολυμπιακός έχει πάει με 20 παίκτες στην αγγλική πρωτεύουσα.

Οι επιλογές του Αρτέτα:

Τερματοφύλακες: Λένο, Ράιαν, Χέιν

Αμυντικοί: Μπεγερίν, Σεντρίκ, Γκάμπριελ, Χόλντινγκ, Νταβίντ Λουίζ, Τσέιμπερς, Τίρνι

Μέσοι: Παρτέι, Τζάκα, Ελνένι, Θεμπάγιος, Νέλσον, Σακά, Γουίλιαν, Πεπέ, Έντεγκαρντ, Σμιθ Ρόου

Επιθετικοί: Ομπαμεγιάνγκ, Λακαζέτ, Ενκετιά, Μαρτινέλι

Για την ενδεκάδα ο Αρτέτα είναι σίγουρο ότι θα επιλέξει ξανά το 4-2-3-1 με το οποίο η Άρσεναλ έχει κάνει το τελευταίο διάστημα καλές εμφανίσεις και έχει πάρει θετικά αποτελέσματα.

Σίγουρος για τη θέση του γκολκίπερ είναι ο Λένο, για το δεξί άκρο ο Μπεγερίν θεωρείται επικρατέστερος του Σεντρί, στο κέντρο της άμυνας ο Νταβίντ Λουίζ θα έχει δίπλα του ή τον Γκάμπριελ ή τον Μάρι, αριστερό μπακ θα είναι ο Τίρνι. Στον άξονα επικρατέστεροι είναι οι Τζάκα και Ελνένι (με Θεμπάγιος και Παρτέι να έχουν λιγότερες πιθανότητες). Για την τριάδα πίσω από τον φορ ο Σμιθ Ρόου, ο Πεπέ, ο Γουίλιαν και ο Έντεγκαρντ είναι υποψήφιοι, καθώς λογικά ο Σακά θα προφυλαχθεί. Ενώ σέντερ φορ οι Άγγλοι ρεπόρτερ «βλέπουν» τον Ομπαμεγιάνγκ, αν και η επιλογή του Λακαζέτ που σκόραρε εναντίον της Τότεναμ δεν θα αποτελέσει έκπληξη.

Υπάρχει πάντως και ένα σενάριο πολλών αλλαγών, καθώς βρετανική ιστοσελίδα επιμένει για ενδεκάδα με Λένο, Σεντρίκ, Μάρι, Χόλντινγκ, Τίρνι, Παρτέι, Θεμπάγιος, Γουίλιαν, Σμιθ Ρόου, Πεπέ, Ομπαμεγιάνγκ!