Η... παράπλευρη επιτυχία του Ολυμπιακού στο Αϊντχόφεν και η Άρσεναλ

Όλα πήγαν ιδανικά στο Αϊντχόφεν για τον Ολυμπιακό, γιατί εκτός από την πρόκριση, δεν είχε και κάποια σοβαρή απώλεια με κάρτες. Στο όριο παραμένουν οι Καμαρά και Φορτούνης.

Η... παράπλευρη επιτυχία του Ολυμπιακού στο Αϊντχόφεν και η Άρσεναλ

Λογικό και επόμενο ήταν όλα τα φώτα να πέσουν στους πανηγυρισμούς για την θρυλική πρόκριση μέσα στο Αϊντχόφεν, εκεί όπου ο Ολυμπιακός με το γκολ του Χασάν στο 88’ κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τους «16» του Europa League.

Η Άρσεναλ που είναι αισθητά βελτιωμένη σε σχέση με πέρσι, σε καμία περίπτωση δεν τρομάζει. Την σέβονται άπαντες στο λιμάνι, αλλά δεν την φοβούνται κιόλας.

Οι πιο ψύχραιμοι εντός αποδυτηρίων είπαν εξίσου κάτι σημαντικό σε ό,τι έχει να κάνει με την επόμενη μέρα, αφήνοντας για λίγο στην άκρη τους πανηγυρισμούς.

Βλέπετε, μετά το 0-2 από την Πόρτο στο Καραϊσκάκη, ναι μεν υπήρχε ικανοποίηση για την πρόκριση στο Europa League, αλλά ταυτόχρονα υπήρχε και ένα μούδιασμα, καθώς οι Σεμέδο και Ραφίνια έχαναν το πρώτο ματς των «32».

Στην Ολλανδία ήταν όλο το «πακέτο» που προκάλεσε ενθουσιασμό. Δεν ήταν μόνο ο τρόπος που ήρθε η πρόκριση, αλλά και το γεγονός ότι στο πρώτο ματς με την Άρσεναλ, οι Πειραιώτες θα είναι «πάνοπλοι».

Ο μεγαλύτερος φόβος του Μαρτίνς ήταν, εφόσον περνούσε ο Ολυμπιακός, να μην έχανε τον Φορτούνη ή τον Καμαρά από το πρώτο παιχνίδι της φάσης των «16». Και οι δύο ήταν πολύ προσεκτικοί στο Αϊντχόφεν, ειδικά ο Καμαρά έκανε έξυπνα φάουλ και όχι στα όρια της κίτρινης κάρτας και κάπως έτσι οι δύο άσοι που βρίσκονταν στο όριο, έφυγαν από την Ολλανδία δίχως να τιμωρηθούν από τον Γάλλο διαιτητή.

Είναι μία πολύ σημαντική παράμετρος για την προσπάθεια που θα κάνει ο Ολυμπιακός να κάνει νέα υπέρβαση απέναντι στους Λονδρέζους, το γεγονός ότι οι δύο άσοι θα είναι στη διάθεση του Μαρτίνς για την αναμέτρηση της 11ης Μαρτίου.