Αϊντχόφεν - Ολυμπιακός: H υπεροψία των Ολλανδών και η αρνητική τους παράδοση

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Τεράστια πίεση δέχονται άπαντες στο «στρατόπεδο» της Αϊντχόφεν με αφορμή τον επαναληπτικό με τον Ολυμπιακό (25/2, 22.00), αλλά οι παίκτες και ο Σμιντ βγάζουν ένα υπεροπτικό προφίλ. Η παράδοση δεν είναι με το μέρος της PSV.

Αϊντχόφεν - Ολυμπιακός: H υπεροψία των Ολλανδών και η αρνητική τους παράδοση

Ενόψει του αποψινού επαναληπτικού του Ολυμπιακού με την Αϊντχόφεν στην Ολλανδία, υπάρχουν κάποια δεδομένα:

*** Οι Πειραιώτες έχουν το προβάδισμα μετά το 4-2 που πέτυχαν στο Καραϊσκάκη. Στο λιμάνι δεν θέλουν να φέρουν την ταμπέλα του «φαβορί», αλλά σύσσωμος ο ολλανδικός Τύπος αδυνατεί να πιστέψει ότι η PSV μπορεί να φέρει τούμπα την κατάσταση, γνωρίζοντας προφανώς καταστάσεις από τα... ενδότερα των αποδυτηρίων της.

*** Η Αϊντχόφεν στα τελευταία της τέσσερα παιχνίδια δέχεται πρώτη γκολ και βρίσκεται συνεχώς σε ρόλο «κυνηγού».

*** Ο Ολυμπιακός δέχτηκε φέτος τρία γκολ μόνο από την Μάντσεστερ Σίτι στην Αγγλία. Αυτό το αναφέρουμε, επειδή σε περίπτωση που σκοράρει ο Ολυμπιακός, θα πρέπει να πετύχει τρία γκολ η Αϊντχόφεν που δεν είναι... Σίτι.

*** Η PSV έχει τεράστιο άγχος καθώς δέχεται πολύ μεγάλη πίεση από τον κόσμο της για αποτέλεσμα κόντρα στους «ερυθρόλευκους».

*** Η πίεση και το άγχος που υπάρχει στο «στρατόπεδο» της ολλανδικής ομάδας βγαίνει σε υπεροψία. Όλα ξεκίνησαν από την περασμένη εβδομάδα όταν ο Ρότζερ Σμιντ είπε ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγύριζαν το 4-2 λες και είχαν κατακτήσει το Europa League, κάτι το οποίο όμως συνέβη μόνο στην φαντασία του Γερμανού τεχνικού. Δεν στήθηκε κανένα πάρτι μετά το τέλος του αγώνα και ίσα-ίσα άπαντες με πρώτο-πρώτο τον Μαρτίνς είπαν ότι «δεν έχουμε καταφέρει τίποτα», σεβόμενοι την ποιότητα της PSV.

*** Η υπεροψία συνεχίστηκε με τις δηλώσεις του Γκέτσε ότι «αφού μας έβαλαν τέσσερα, θα τους βάλουμε κι εμείς τέσσερα». Ακολούθησε ο Σμιντ μερικά λεπτά αργότερα στη συνέντευξη Τύπου, λέγοντας ότι «απλώς ο Ολυμπιακός ήταν αποτελεσματικός στο Καραϊσκάκη και πώς αν σκοράρουμε πρώτοι, τότε θα κάνουμε το μεγάλο βήμα για την πρόκριση».

*** Το ότι έχει δεχτεί γκολ στο 50% των εντός έδρας αγώνων της και από υποδεέστερες ομάδες των Πειραιωτών, περνάει προφανώς απαρατήρητο από τον Σμιντ. Ο Ολυμπιακός δεν έχει καταφέρει φέτος να σκοράρει μόνο στην Κύπρο σε ένα ματς που ήταν τυπική διαδικασία και στο ξεκίνημα της σεζόν και απέναντι σε Σίτι και Πόρτο. Επίσης, μην ξεχνάμε ότι κόντρα στην Αϊντχόφεν με την προβληματική της άμυνα και με το... ροκ στοιχείο που έχει ως κλαμπ, σημείωσε 4 τέρματα. Ο ολλανδικός Τύπος, ακόμη-ακόμη και ο Σένκεφελντ του Παναθηναϊκού, υποστηρίζει ότι ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο και πιθανότατα θα περάσει στην επόμενη φάση. Οι άνθρωποι της PSV προσπαθούν με «mind games» να εκνευρίσουν τους Πειραιώτες, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει πιάσει τόπο η προσπάθειά τους.

*** Και κάτι τελευταίο που είναι άξιο αναφοράς: Η τελευταία φορά που η Αϊντχόφεν ανέτρεψε σκορ με δύο γκολ διαφορά εις βάρος της ήταν το μακρινό 1984! Εδώ και 37 χρόνια, όποτε γνωρίζει στο πρώτο ματς ήττα με 0-2, 1-3, 2-4 κ.ο.κ., δεν καταφέρνει να το γυρίσει στη ρεβάνς. Οι αριθμοί δεν παίζουν μπάλα, αλλά σίγουρα είναι ένας καλός οιωνός για τους νταμπλούχους Ελλάδας.

*** Προσοχή: Δεν λέμε ότι ο Ολυμπιακός έχει στο τσεπάκι του την πρόκριση. Στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι δεδομένο. Απλώς, ως δεδομένο παρουσιάζουν οι άνθρωποι της PSV την πρόκριση επί των Πειραιωτών. Εμείς από την πλευρά μας, επιχειρήσαμε να σας παρουσιάσουμε τον τρόπο προσέγγισης και την πνευματική προετοιμασία του Ολυμπιακού σε σχέση με την Αϊντχόφεν. Οι Ολλανδοί σαν να δείχνουν ότι δεν σέβονται τους Πειραιώτες και αμφισβητούν την «τεσσάρα» του Φαλήρου. Αντιθέτως, ο Μαρτίνς και οι παίκτες του (όπως είπε και ο Φορτούνης), θεωρούν ότι η ρεβάνς αρχίζει από το 0-0.