Αϊντχόφεν-Ολυμπιακός: Μαρτίνς: «Θα είμαστε ο γνωστός Ολυμπιακός για την πρόκριση»

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Στη συνέντευξη Τύπου ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκαθάρισε ότι ο Ολυμπιακός δεν θα μπει στο «Philips Stadion» για να παίξει αμυντικά κόντρα στην Αϊντχόφεν.

Αϊντχόφεν-Ολυμπιακός: Μαρτίνς: «Θα είμαστε ο γνωστός Ολυμπιακός για την πρόκριση»

Ο Πέδρο Μαρτίνς στη συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα με την Αϊντχόφεν δήλωσε ότι η ομάδα του δεν θα παίξει αμυντικά, αλλά θα προσπαθήσει να σκοράρει. Επισήμανε ότι τα πρώτα λεπτά του αγώνα δεν θα κρίνουν την πρόκριση, ενώ από την άλλη είπε ότι περιμένει αυτό το ματς να έχει αρκετές ομοιότητες με το πρώτο.

Φορτούνης: «Να παίξουμε έξυπνα για την πρόκριση»

Αναλυτικά όσα είπε ο Πέδρο Μαρτίνς στη συνέντευξη Τύπου…

Ο προπονητής της Αϊντχόφεν είπε ότι για να περάσει η ομάδα του, το κλειδί για πρόκριση θα είναι το να ανοίξει εκείνη το σκορ. Το κλειδί για να πάρει ο Ολυμπιακός την πρόκριση ποιο είναι;

Δεν το βλέπω καθόλου έτσι. Δεν νομίζω ότι η ομάδα που θα βάλει πρώτη γκολ θα κρίνει την πρόκριση, ούτε κι αν μπει κάποιο γκολ νωρίς θα κρίνει το ποιος θα περάσει στην επόμενη φάση. Τα πρώτα λεπτά του αγώνα θα είναι διαφορετικά σε σχέση με το πρώτο ματς. Οταν θα κατοχή, θα πρέπει να έχουμε υπομονή. Θα είναι πάνω-κάτω το ίδιο παιχνίδι με το πρώτο κι όταν θα έχουμε την κατοχή της μπάλας, θα είμαστε ο γνωστός Ολυμπιακός, να βγει στην επίθεση, να παίξει καλά και να σκοράρει. Δεν νομίζω ότι θα κριθεί η πρόκριση από το ποια ομάδα θα βάλει πρώτη γκολ. Εχουμε δεδομένα ένα μικρό πλεονέκτημα με τα δύο υπέρ μας γκολ από το πρώτο παιχνίδι, αλλά σίγουρα δεν ήρθαμε εδώ για να υπερασπιστούμε το σκορ από το πρώτο παιχνίδι.

Στο πρώτο παιχνίδι ο Ολυμπιακός έκανε πολύ καλή εμφάνιση, αλλά δέχτηκε δύο γκολ. Αυτά τα λάθη τα έχετε δουλέψει με την ομάδα σας; Θεωρείτε ότι αν ο Ολυμπιακός παρουσιάσει την ίδια εικόνα και στην Ολλανδία, θα πάρει όχι μόνο την πρόκριση, αλλά θα κερδίσει κιόλας; Κι επίσης η επιστροφή του Μπα διευκολύνει τα πλάνα σας;

Σίγουρα δεν έχουμε έρθει για να παίξουμε αμυντικό παιχνίδι. Ποτέ δεν πιστέψαμε ότι η ομάδα που έρχεται να μην δεχτεί γκολ, είναι κοντά στο να μην χάσει. Δεν είναι αυτή η φιλοσοφία μας. Εχουμε έρθει για να κάνουμε ένα καλό ματς και να μην χάσουμε την ταυτότητά μας. Δεν θα παίξουμε αμυντικό ποδόσφαιρο. Ισως στην αρχή το ματς να είναι ελαφρώς διαφορετικό, αλλά στη συνέχεια θα δούμε πολλές ομοιότητες με το πρώτο ματς, καθώς είναι δύο ομάδες που παίζουν επιθετικά. Εχουμε έρθει με σκοπό να σκοράρουμε. Δεχτήκαμε ένα γκολ από στατική φάση, αλλά αυτό δεν θα μας επηρεάσει, γιατί αν στο ποδόσφαιρο όλες οι ομάδες είχαν καλύτερες αντιδράσεις, στο ποδόσφαιρο δεν θα έμπαιναν γκολ. Εχουμε έρθει για παίξουμε το γνωστό επιθετικό ποδόσφαιρο. Η επιστροφή του Μπα είναι μία καλή προσθήκη γιατί έχει μία πολύ καλή συνεργασία με τον Σεμέδο.

Συμπληρώνεται ένας χρόνος με τα ματς να διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών και ο Ολυμπιακός έχει μία μεγάλη εμπειρία στις νέες συνθήκες. Σε αυτή τη διαδικασία υπάρχει ευκολότερο ή δυσκολότερο παιχνίδι, καθώς κάποιοι προπονητές υποστηρίζουν ότι πιο εύκολα είναι τα εκτός έδρας ματς, γιατί οι ομάδες μαζεύονται και είναι πολύ πιο συγκεντρωμένες. Είναι κάπως έτσι τα πράγματα;

Αυτό που μπορούμε να σχολιάσουμε είναι τη δύναμη του κόσμου μας στο Καραϊσκάκη. Είμαστε πολύ πιο δυνατοί όταν έχουμε κόσμο. Δεν είναι ίδιο να παίζεις σε άδειο γήπεδο, γιατί όλοι γνωρίζουμε την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί μας σε όλα τα παιχνίδια. Είναι ο 12ος παίκτης μας και μας βοηθάει πολύ. Εκτός έδρας είμαστε συνηθισμένοι στο να παίζουμε με ή χωρίς κόσμο τώρα σε εποχές πανδημίας. Εκτός έδρας ο κόσμος είναι μία δύναμη για την αντίπαλη ομάδα. Εμείς είμαστε καλά προετοιμασμένοι να παίξουμε και στις δύο περιπτώσεις. Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε αν υπάρχει διαφορά αυτό που συμβαίνει με τα ματς δίχως κόσμο. Σίγουρα υπάρχει διαφορά στο δικό μας γήπεδο όταν είναι άδειο ή γεμάτο.

Θα δούμε τον ίδιο Ολυμπιακό σε σχέση με τον Ολυμπιακό που είδαμε στο Καραϊσκάκη. Και από πλευράς προσώπων, και από πλευράς προσέγγισης;

Σίγουρα τα παιχνίδια είναι τελείως διαφορετικά. Οσον αφορά στη δική μας πλευρά, θέλει συναισθηματικό έλεγχο. Εχουμε δύο γκολ πλεονέκτημα και αυτό ίσως κάνει κάποιους να πιστεύουν ότι έχει λυθεί το πρόβλημα. Από την πλευρά μας θα χρειαστεί προσοχή και συγκέντρωση. Να είμαστε προσεκτικοί όταν έχουμε την μπάλα και να ξέρουμε το πώς θα αντιδράσουμε όταν δεν πάνε καλά τα πράγματα. Πρέπει να έχουμε την ψυχραιμία να αντιμετωπίσουμε όλες τις καταστάσεις. Οι παίκτες μας είναι έμπειροι και ξέρουν πότε μπορούν να είναι προσεκτικοί και να εκμεταλλευτούν τα δυνατά μας σημεία. Σε επίπεδο στρατηγικής τα πράγματα αλλάζουν, αλλά όπως είπαμε, με εξαίρεση το πώς θα ξεκινήσουν οι δύο ομάδες, στη συνέχεια θα δούμε ένα παιχνίδι παρόμοιο σε σχέση με αυτό που είδαμε στο Καραϊσκάκη, γιατί ξέρουμε ποια είναι η ταυτότητα των δύο ομάδων.