Ολυμπιακός - Αϊντχόφεν 4-2: Έβαλε τις βάσεις για μία… τρελή πρόκριση (highlights)

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 4-2 της Αϊντχόφεν στο "Γ. Καραϊσκάκης" και πήρε προβάδισμα για την πρόκριση στους "16" του Europa League. Μπουχαλάκης (9'), Εμβιλά(37'), Ελ Αραμπί (45+2) και Μασούρας (83') τα γκολ των Πειραιωτών, σκόραρε για την PSV ο Ζάχαβι (14', 37').

Ολυμπιακός - Αϊντχόφεν 4-2: Έβαλε τις βάσεις για μία… τρελή πρόκριση (highlights)

Μετά από ένα… τρελό παιχνίδι ο Ολυμπιακός νίκησε με σκορ 4-2 την PSV Αϊντχόφεν και έβαλε τις βάσεις για μία… τρελή πρόκριση στη φάση των "16" του Europa League. Οι πρωταθλητές Ελλάδας πήραν μία διαφορά δύο τερμάτων και με αυτήν πηγαίνουν στη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας στην Ολλανδία. Μπουχαλάκης (9'), Εμβιλά(37'), Ελ Αραμπί (45+2) και Μασούρας (83') σημείωσαν τα γκολ του Ολυμπιακού, ενώ η Αϊντχόφεν είχε ισοφαρίσει δύο φορές με τον Ζάχαβι (14', 37'). Την επόμενη Πέμπτη στο Philips Stadion η ομάδα του Πειραιά θα πάει να σφραγίσει το εισιτήριο για τη φάση των "16".

Ολυμπιακός - Αϊντχόφεν 4-2: Όλα τα γκολ (vid)

Δεν θα το έχανε ο Εμβιλά

Το μεγάλο ερωτηματικό για τον Ολυμπιακό ήταν ο Γιαν Εμβιλά και κατά πόσο θα κατάφερνε να προλάβει το παιχνίδι. Το είχε πει από την παραμονή ο Γάλλος ότι είναι καλά και μπορεί να παίξει και τελικά έπαιξε. Έτσι ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε την ομάδα του Πειραιά με το αγαπημένο του 4-3-3 με Μπουχαλάκη, Καμαρά, Εμβιλά στα χαφ και τον Μπρούμα, Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί στην επίθεση, ενώ ο Λαλά με τους Σωκράτη, Μπα και Ρέαμπτσιουκ συνέθεσαν την αμυντική τετράδα. Από την άλλη πλευρά ο Ρότζερ Σμιντ παρέταξε την PSV με το αγαπημένο του 4-2-2-2 το οποίο δεν αποχωρίζεται παρά την κριτική που δέχεται. Ροσάριο, Σανγκαρέ, Τόμας, Γκέτσε ήταν οι δυάδες στα χαφ με τους Μάλεν και Ζάχαβι να παίζουν μαζί στην επίθεση.

LIVE: Ολυμπιακός - Αϊντχόφεν (19:55)

Ξεκίνημα με γρήγορα γκολ

Οι Ολλανδοί στο ξεκίνημα της αναμέτρησης έδειξαν διάθεση να πάρουν την κατοχή της μπάλας και να κάνουν το παιχνίδι τους. Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του δεν είχε καμία διάθεση να τους αφήσει τη μπάλα στα πόδια και να περιμένει και γρήγορα άρχισε να τους πιέζει. Έτσι στο 9' οι Πειραιώτες εκμεταλλεύτηκαν ένα καλό φάουλ που έκανε ο Βαλμπουενά και ο Μπουχαλάκης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Δεν πρόλαβαν να χαρούν πολύ οι γηπεδούχοι γιατί στο 14' έγινε το 1-1 με τον Ζάχαβι να κάνει το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα να κοντράρει στον Σωκράτη, να αλλάζει πορεία και να καταλήγει στα δίχτυα του Σα για το 1-1.

Τα highlights του Ολυμπιακός - Αϊντχόφεν 4-2 (vid)

Βρήκε γκολ, προδόθηκε ξανά από την άμυνα

Το καλό για τον Ολυμπιακό ήταν ότι έβγαλε αντίδραση και προσπάθησε να βγει στην επίθεση. Απείλησε κυρίως με κάποιες στατικές φάσεις μέχρι το 25'. Από εκείνο το σημείο και μετά έπεσε κάπως ο ρυθμός και η Αϊντχόφεν πήρε τη μπάλα στα πόδια της. Σε αυτό το διάστημα η Αϊντχόφεν πίεσε πολύ καλά τον Ολυμπιακό μη αφήνοντας του κανένα περιθώριο να κρατήσει μπάλα και να την κυκλοφορήσει. Ήταν απειλητική σε κάποιες περιπτώσεις, όμως ο Ολυμπιακός χειρίστηκε έξυπνα το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχε για λίγα λεπτά λόγω του τραυματισμού του Μπόσκαγλι. Εκεί ο Μαρτίνς ζήτησε να βγουν όλοι μπροστά και πράγματι ασκήθηκε μεγάλη πίεση στους φιλοξενούμενους. Έτσι στο 37' χάρη στην επιμονή του Μπρούμα που έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Εμβιλά με ένα σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1. Και πάλι όμως η άμυνα πρόδωσε τους Πειραιώτες. Με συμπεριφορά παιδικής χαράς στο 40' ο Ολυμπιακός δέχτηκε το 2-2. Ο Μαξ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ζάχαβι πήρε την κεφαλιά και οι Ολλανδοί ισοφάρισαν ξανά τους Πειραιώτες.

Ολυμπιακός-Αϊντχόφεν 4-2: Μαρτίνς: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα»

Το γκολ του Ελ Αραμπί και το λάθος του Καμαρά

Αυτό το ματς, όμως έκρυβε πολλές εκπλήξεις ακόμα, αφού οι δύο ομάδες όσο εύκολα έβαζαν γκολ τόσο εύκολα δέχονταν κιόλας. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ελ Αραμπί πίεσε τον Μπάουμγκαρτλ, του έκλεψε τη μπάλα, πέρασε τον Εμβογκό και έκανε το 3-2. Και θα μπορούσε το ημίχρονο να έχει λήξει 4-2 αν ο Καμαρά στο 45+4 πάσαρε δίπλα του στον Ελ Αραμπί και δεν επιχειρούσε υπό πίεση να νικήσει τον Εμβογκό. Το τρομερό είναι ότι στα πρώτα 45 λεπτά οι δύο ομάδες είχαν από πέντε τελικές προσπάθειες και κατοχή 50-50.

Δοκάρι ο Ζάχαβι

Στο δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε δυνατά η Αϊντχόφεν θέλοντας να βρει το γκολ που θα έφερνε ξανά το ματς στα ίσια. Μία λάθος εκτίμηση του Βαλμπουενά έξω από την περιοχή έδωσε στην PSV φάουλ σε πολύ καλό σημείο. Ο νούμερο "1" κίνδυνος των Ολλανδών, ο Ζαχάβι ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε τη μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Ζοσέ Σα. Οι Ολλανδοί άγγιξαν σε εκείνο το σημείο την ισοφάριση, αλλά ο Ολυμπιακός στη συνέχεια έβγαλε αντίδραση και βγήκε στην επίθεση.

Κοντρόλ ματς

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός έδειχνε ότι είχε αλλάξει προσέγγιση του στο ματς. Η ομάδα του Πειραιά έκανε ένα κοντρόλ παιχνίδι. Έκλεισε τους διαδρόμους προς την εστία του Ζοσέ Σα και δυσκόλεψε πολύ την ανάπτυξη των Ολλανδών. Οι ποδοσφαιριστές του Σμιντ έδειχναν να μην μπορούν να προσαρμοστούν στα δεδομένα του αγώνα. Οι Ολλανδοί ήταν αυτοί που είχαν την κατοχή της μπάλας και ο Ολυμπιακός του περίμενε πίσω από τη μπάλα. Ο ρυθμός στην επανάληψη δεν ήταν τόσο έντονος όσο στο πρώτο ημίχρονο. Οι πρωταθλητές Ελλάδας έχοντας το υπέρ τους 3-2 δεν είχαν κανέναν λόγο να βιαστούν και να δώσουν χώρους στους Ολλανδούς.

Άλλαξε με τις αλλαγές και έβαλε και τέταρτο

Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε το πλάνο του και ήταν αποφασισμένος να χτυπήσει στο φινάλε την PSV για να βρει κι άλλα γκολ. Στο 80' άλλαξε όλη την εικόνα της ομάδας του. Έβαλε στο γήπεδο, Βρουσάι, Χασάν, Ανδρούτσο, ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα είχαν περάσει οι Φορτούνης, Μασούρας. Έτσι η ομάδα του Πειραιά άλλαξε το σύστημα σε 4-2-3-1 και έβγαλε στο χορτάρι μία τρομερή φρεσκάδα που φάνηκε να αιφνιδιάζει τους Ολλανδούς. Κάπως έτσι στο 83' ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ με τον Μασούρα και έκανε το 4-2, ενώ συνέχισε να βγάζει ενέργεια στο γήπεδο και να πιέζει τους Ολλανδούς για να τους βάλει και πέμπτο γκολ. Οι Πειραιώτες κράτησαν ένα σκορ με διαφορά δύο τερμάτων και με αυτό πηγαίνουν την επόμενη εβδομάδα στο Αϊντχόφεν για να πάρουν την πρόκριση.

Μικρογραφία

Ολυμπιακός-PSV Αϊντχόφεν 4-2

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Έκπεργκ (Σουηδία)

Σκόρερ: 9' Μπουχαλάκης, 14' Ζάχαβι, 37' Εμβιλά, 40' Ζάχαβι, 45+2 Ελ Αραμπί, 83' Μασούρας

Κίτρινες: 32' Σανγκαρέ, 57' Ρέαμπτσιουκ, 63' Μπα, 63' Ροσάριο, 63' Μπρούμα

Συνθέσεις

Ολυμπιακός: Σα, Λαλά (80' Ανδρούτσος), Σωκράτης, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Εμβιλά (80' Βρουσάι), Μπρούμα (90' Χασάν), Βαλμπουενά (68' Μασούρας), Ελ Αραμπί (75' Φορτούνης)

PSV Αϊντχόφεν: Εμβογκό, Ντάμφρις, Μαξ, Μπόσκαγλι (38' Μπουμγκάρτλ), Τέζε, Τόμας (85' Γκουτιέρες), Σανγκαρέ (71' Φέρτεσεν), Ροσάριο, Γκέτσε (70' Ζούνιορ), Μαλέν, Ζάχαβι (85' Φαν Γκίνκελ).