Αϊντχόφεν – ΠΑΟΚ 3-2: Τον έφεραν... τούμπα οι Ολλανδοί (highlights)

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 2-0 στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης στην Ολλανδία, αλλά η πολύ καλύτερη Αϊντχόφεν έφερε τούμπα το ματς και κέρδισε δίκαια με 3-2 

Αϊντχόφεν – ΠΑΟΚ 3-2: Τον έφεραν... τούμπα οι Ολλανδοί (highlights)

Ανεπαρκής αποδείχθηκε η… καβάτζα των δύο γκολ (0-2) για λογαριασμό του ΠΑΟΚ στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης με την Αϊντχόφεν. Στο αρχικό διάστημα, ο αγώνας θύμιζε «ροντέο», με την Αϊντχόφεν να επιτίθεται κατά κύματα και τους Θεσσαλονικείς να αξιοποιούν ιδανικά τα κενά στην άμυνα των γηπεδούχων. Είχαν και την τύχη με το μέρος τους οι παίκτες του Πάμπλο Γκαρσία από τη στιγμή που προηγήθηκαν με γκολ-σπόντα του Βαρέλα, ενώ ακυρώθηκε κανονικό τέρμα ισοφάρισης του Μάλεν και στην επόμενη επίθεση έγινε το 0-2.

LIVE: Αϊντχόφεν - ΠΑΟΚ (22:00)

Στη συνέχεια ωστόσο αποδόθηκε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη. Η Αϊντχόφεν που ήταν πολύ καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς, μείωσε αρχικά στο πρώτο μέρος και μέσα σε ένα δίλεπτο νωρίς στην επανάληψη πέτυχε δύο μαζεμένα γκολ και πήρε το προβάδισμα που το διατήρησε δίχως πρόβλημα μέχρι το φινάλε. Έτσι προσπέρασε τον ΠΑΟΚ στην βαθμολογία του ομίλου, ακολουθώντας την Γρανάδα στην δυάδα της κατάταξης που δίνει πρόκριση στους «32» του Europa League.

Αϊντχόφεν - ΠΑΟΚ: Τα γκολ των Βαρέλα και Τζόλη για το 0-2 (vid)

ΤΑ ΓΚΟΛ

4’: Ο Σοάρες έκανε την κίνηση και την δύσκολη σέντρα από δεξιά στα όρια της γραμμής του άουτ. Ο Ροζάριο βρήκε άτσαλα τη μπάλα με τον… σβέρκο και ουσιαστικά την έστρωσε στον Τζόλη, ο οποίος από το σημείο του πέναλτι σούταρε δυνατά, η μπάλα βρήκε στο πόδι του προωθημένου Βαρέλα, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα (0-1).

Αϊντχόφεν - ΠΑΟΚ: Ακυρώθηκε κανονικό γκολ των Ολλανδών, δείτε το γκολ της Αιντχόφεν για το 1-2 (vid)

14’: Φανταστική ενέργεια του Ζίβκοβιτς από δεξιά που άδειασε τον Μαντουέκε, γύρισε τη μπάλα στην καρδιά της άμυνας, όπου ο Σβάμπ με τη μία τροφοδότησε τον Τζόλη και αυτός με αριστερό σουτ από τη μικρή περιοχή έκανε το 0-2.

Αϊντχόφεν - ΠΑΟΚ: Τα γκολ των Μαντουέκε και Μάλεν για το 3-2 (vid)

20’: Ο Μαντουέκε πέρασε την κάθετη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ και ο Γκακπό σε θέση μέσα δεξιά στην περιοχή σούταρε δυνατά με το δεξί, η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του Ζίφκοβιτς και κατέληξε στα δίχτυα (1-2).

Τα highlights του Αϊντχόφεν - ΠΑΟΚ 3-2 (vid)

51’: Ο Ντάμφρις από δεξιά πέρασε κάθετα μέσα στην περιοχή στον Γκακπό, ο οποίος στα όρια της γραμμής του άουτ γύρισε προς την μικρή περιοχή, όπου ο Μαντουέκε εκτέλεσε στην κίνηση με το δεξί στη δεξιά γωνία ισοφαρίζοντας σε 2-2.

53’: Ο Μάλεν πέρασε κάθετα στον Ζάχαβι που σούταρε από κοντά, ο Ζίφκοβιτς απέκρουσε δύσκολα και στην επαναφορά ο Μάλεν με πλασέ σε άδεια εστία διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ-ΠΑΟΚ 3-2

Γήπεδο: PSV Stadion

Σκόρερ: 20’ Γκακπό, 50' Μαντουέκε, 53' Μάλεν-4΄ Βαρέλα, 14’ Τζόλης.

Διαιτητής: Τρεϊμάνις (Λετονία).

Κίτρινες κάρτες: Τσιγγάρας, Ελ Καντουρί, Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ.

Οι συνθέσεις

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ (Ρότζερ Σμιντ): Εμβογκό, Ντάμφρις, Τεζέ, Μποσκάγκλι, Μαξ, Ροζάριο, Σανκαρέ, Μαντουέκε (78' Μάουρο Ζούνιορ), Γκακπό, Ζάχαβι (71' Χέντριξ), Μάλεν (92' Λεντέσμα).

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γαρσία): Ζίφκοβιτς, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Ίνγκασον, Κρέσπο (84' Βαγκέ), Τσιγγάρας (69' Αουγκούστο), Σβαμπ, Ελ Καντουρί (84' Μπίσεσβαρ), Ζίφκοβιτς, Τζόλης (58' Μουργκ), Τσόλακ (69' Σφιντέρσκι).