ΑΕΚ - Ζόρια 0-3: Οι Ουκρανοί «πάγωσαν» τις ελπίδες πρόκρισης της «Ένωσης»! (highlights)

Η Ζόρια επικράτησε 3-0 της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και την άφησε μόνο με μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League

 

ΑΕΚ - Ζόρια 0-3: Οι Ουκρανοί «πάγωσαν» τις ελπίδες πρόκρισης της «Ένωσης»! (highlights)

Όχι μόνο δεν κατάφερε να πετύχει τη δεύτερη νίκη της στον 7ο όμλο του Europa League η ΑΕΚ κόντρα στη Ζόρια, αλλά γνώρισε ντροπιαστική ήττα με 3-0 από τους, άποντους μέχρι το σημερινό ματς Ουκρανούς μέσα στο ΟΑΚΑ.

Έτσι οι χθεσινοί της αντίπαλοι την έπιασαν στους 3 πόντους ενώ η Μπράγκα αναδείχθηκε ισόπαλη 3-3 με την Λέστερ.

Έτσι για να προκριθεί χρειάζεται δύο νίκες επί των Πορτογάλων και των Άγγλων κι οι Ίβηρες να μην πάρουν πάνω από έναν πόντο την τελευταία αγωνιστική με τη Ζόρια.

Ειδικά μετά την χθεσινή εμφάνιση όπου έχει ευθύνες ο Καρέρα που ελλείψει Μάνταλου (τιμωρημένος) δεν έβαλε ακραίους και πήγε με 3-5-2 και τρία αμυντικά χαφ. Η ΑΕΚ δεν είχε δημιουργία και πέταξε ένα ημίχρονο όπου μόνο ένα δοκάρι (στην εξωτερική πλευρά) του Λιβάγια καταγράφηκε (3’)

Στην επανάληψη η αποβολή του Σάκχοφ (49’) με δεύτερη κίτρινη γι’ αγκωνία σε εναέρια μονομαχία και το λάθος του γκολκίπερ Αθανασιάδη (ντεμπούτο με την ΑΕΚ) έφεραν το γκολ του Χρόμοφ (61’).

Ένα δοκάρι του Σβάρνα κατά ...λάθος (68’) κι ένα σουτ του Τάνκοβιτς (απόκρουση του) Σεβττσένκος δεν επαρκούσαν κι οι Ουκρανοί έφτασαν σ’ άλλα δύο γκολ με τους Καμπάγιεφ (76’) και Γιουρτσένκο με πέναλτι (86’, ανατροπή του Λούνοφ από τον Γαλανόπουλο) παίρνοντας εκδίκηση για το 1-4 του πρώτου αγώνα

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΑΕΚ ΖΟΡΙΑ 0-3

Γήπεδο: Ο.Α.Κ.Α.

Σκόρερς: 61’ Χρόμοφ. 76’ Καμπάγεφ, 86’ πεν. Γιουρτσένκο.

Διαιτητής: Αγκάγιεφ (Αζερμπαϊτζάν)

Κίτρινες κάρτες: Σάκχοφ. Σιμόες, Τάνκοβιτς, Σβάρνας – Βερνιτούμπ, Κορτσέγκιν.

Κόκκινες κάρτες: Σάκχοφ (2 κίτρινες).

Οι συνθέσεις

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Αθανασιάδης –Σβάρνας (82’ Βασιλαντωνόπουλος), Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσεάρου – Μπακάκης (65’ Γαλανόπουλος), Ινσούα, Σάκχοφ, Σιμόες (87’ Μαχαίρας), Κρίστισιτς – Τάνκοβιτς (65’ Ανσαριφάρντ) Λιβάγια.

ΖΟΡΙΑ (Βίκτορ Σκρίπνικ): Σεβτσένκο, - Φαβόροφ, Βερνίντουμπ, Αμπου Χάνα, Τσίγκανικς - Ιβανισένια, Κοτσέργκιν (82’ Λούνοφ), Γιουρτσένκο – Καμπάγεφ (89’ Χριν), Χρόμοφ (87’ Σαγιαντμανές), Γκλάντκι.