ΠΑΟΚ- Αϊντχόφεν 4-1: «Καταιγίδα» και ανατροπή! (highlights)

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε να χάνει με 0-1 στο 20’, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο δεν άφησε περιθώρια στην Αϊντχόφεν κερδίζοντας με 4-1 στην Τούμπα

ΠΑΟΚ- Αϊντχόφεν 4-1: «Καταιγίδα» και ανατροπή! (highlights)

Ο ΠΑΟΚ πήρε την πρώτη του νίκη στο Europa League με… εκκωφαντικό τρόπο, καθώς συνέτριψε με 4-1 την Αϊντχόφεν στην Τούμπα με μια επική ανατροπή.

Οι Θεσσαλονικείς από το 20’ έχαναν με 0-1 από τους Ολλανδούς και δεν έδειχναν ικανοί στο α’ μέρος να αλλάξουν την κατάσταση.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Αϊντχόφεν έπαιξε με πολλές ελλείψεις λόγω των προβλημάτων από τα πολλά κρούσματα κορονοϊού στην ομάδα της.

ΠΑΟΚ - Αϊντχόφεν: Το πέναλτι-γκολ του Ζάχαβι για το 0-1 (vid)

Όμως επέστρεψαν από τα αποδυτήρια στο δεύτερο ημίχρονο και… έτρωγαν σίδερα! Για είκοσι λεπτά πίεσαν την Αϊντχόφεν και έφτασαν στη νίκη με τους Τζόλη, Ελ Καντουρί και Άντριγια Ζίβκοβιτς έκαναν την ανατροπή και δεν άφησαν περιθώρια στους φιλοξενουμένους.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το ματς προσπαθώντας να πιέσουν ψηλά και να υποχρεώσουν η μια την άλλη σε λάθος. Δεν υπήρχε ρυθμός, λόγω των πολλών λαθών με τους Ολλανδούς ωστόσο να προηγούνται στο 20’ με το πέναλτι που εκτέλεσε ο Ζάχαβι.

ΠΑΟΚ - Αϊντχόφεν: Ο Σβαμπ ισοφαρίζει 1-1 (vid)

Από το σημείο εκείνο ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να βγάλει φάσεις και να απειλήσει την εστία της Αϊντχόφεν, αλλά δεν μπορούσε καν να φτάσει έξω από τη μεγάλη περιοχή.

Υστερούσε στη δημιουργία, στην έμπνευση και στο συγχρονισμό του παιχνιδιού του με συνέπεια να μην μπορεί να είναι απειλητικός.

Ανατροπή με τρία γκολ σε 10 λεπτά ο ΠΑΟΚ και 4-1 την Αϊντχόφεν (vid)

Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη πλευρά έχοντας στα χέρια τους το προβάδισμα διαχειρίζονταν το ματς με λιγότερη πίεση και πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-1.

Στην επανάληψη οι Θεσσαλονικείς για είκοσι λεπτά… σφυροκοπούσαν την Αϊντχόφεν και έκαναν την ανατροπή.

Με τον Τζόλη να βγαίνει από τα αριστερά προκαλώντας ρήγματα στην άμυνα των Ολλανδών, τον Ζίβκοβιτς να «ανακατεύει» τους αμυντικούς και την ασφυκτική πίεση στο κέντρο ο ΠΑΟΚ σημείωσε τέσσερα γκολ.

Στο 47’ ισοφάρισε με τον Σβαμπ, στο 55’ με τον Ζίβκοβιτς έκανε το 2-1, στο 58’ ο Τζόλης το 3-1 και ο Ζίβκοβιτς το 4-1 στο 66’ με τους Ολλανδούς ανήμπορους να αντιδράσουν.

Ο ρυθμός έπεσε με τον Γκαρσία να ξεκουράζει τους παίκτες του ξεκινώντας τις αλλαγές, ενώ το ίδιο έκανε και ο Σμιτ μια και η ομάδα του δεν έδειχνε ικανή να αντιδράσει.

Έτσι ο ΠΑΟΚ έφτασε στην επικράτηση με το τελικό 4-1 παίρνοντας την πρώτη του, αλλά πολύ σημαντική νίκη στο Europa League.


Μικρογραφία


ΠΑΟΚ- Αϊντχόφεν 4-1

Γήπεδο: Τούμπα

Διαιτητής: Ντάνιελ Στεφάνσκι (Πολωνία)

Σκόρερ: Σβαμπ (48’), Ζίβκοβιτς (55’), Τζόλης (58’), Ζίβκοβιτς (66’)- Ζάχαβι (20΄)


Κίτρινες: Αουγκούστο (18’)- Σανγκαρέ (77’)


Κόκκινη: -

Συνθέσεις:


ΠΑΟΚ(Πάμπλο Γκαρσία): Ζίβκοβιτς- Γιαννούλης (71' Λύρατζης), Κρέσπο, Βαρέλα, Ροντρίγκο- Αουγκούστο, Ελ Καντουρί (80’ Τσιγγάρας), Σβαμπ- Μπίσεσβαρ ( 46 Τζόλης), Τσόλακ (46’ Σφιντέρσκι), Α. Ζίβκοβιτς (84’ Μουργκ)

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ (Ρότζερ Σμιτ ): Μβογκό -Τέτζε, Σανγκαρέ (83’ Λεντέσμα), Μποσκαλί, Μαξ- Τόμας (58’ Μαντουέκε), Ροσάριο (46’ Φάιν), Γκέτσε (83’ Σαϊμπαρί )- Ιχάταρεν, Μάλεν, Ζάχαβι.