Σκρίπνικ: «Να σκοράρουμε πρώτοι με την ΑΕΚ»

O προπονητής της Ζόρια, Βίκτορ Σκρίπνικ αναφέρθηκε στον αυριανό (5/11, 22.00) αγώνα με την ΑΕΚ για το Europa League.

Σκρίπνικ: «Να σκοράρουμε πρώτοι με την ΑΕΚ»

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ενόψει της αναμέτρησης με την ΑΕΚ για την 3η αγωνιστική του Europa League o Βίκτορ Σκρίπνι είπε:

ΑΕΚ: Δεν πάει στην Ουκρανία ο Καρέρα!

«Όλοι οι παίκτες είναι έτοιμοι για ένα καλό παιχνίδι, να δείξουν μία καλή εικόνα και να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα. Υπάρχουν δυο ομάδες που έχουν μηδέν πόντους στη βαθμολογία. Θα ήθελα επιτέλους να μετατρέψω αυτά τα αρνητικά αποτελέσματα σε θετικά. Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που παίζει περισσότερα από ένα τακτικά συστήματα. Αλλάζουν τους σχηματισμούς τους κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, ετοιμαζόμαστε για ένα τέτοιο παιχνίδια. Έχασαν, επίσης, τους ίδιους αγώνες που δώσαμε κι εμείς, αλλά είχαν πολύ καλές στιγμές. Ειδικά το παιχνίδι τους με τη Λέστερ, μετά το 0-2, πέτυχαν ένα γκολ και θα μπορούσαν και παραπάνω. Είναι μια ισχυρή ομάδα η ΑΕΚ και είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε μία ομάδα υψηλού επιπέδου και να αντισταθούμε. Θέλουμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι, για να δώσουμε στους εαυτούς μας αυτοπεποίθηση και να φέρουμε βαθμούς στην Ουκρανία. Τα παιδιά είναι όλα έτοιμα. Όλοι είναι πρόθυμοι να πρόθυμοι να πολεμήσουν. Προσβλέπουμε στον αγώνα να δείξουμε τι είμαστε ικανοί να κάνουμε και να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Για τα προηγούμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα: «Πρέπει να αποκτήσουμε εμπειρία. Να ξεπεράσουμε αυτές τις στιγμές μέσα μας και να παίρνουμε γρήγορες αποφάσεις. Είναι κρίμα για εκείνα τα παιδιά που χάνουν τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, όμως η εμπειρία έρχεται παίζοντας σε αυτό το επίπεδο. Είναι καλό που έχουμε παιχνίδι κάθε τρεις ημέρες. Δεν έχουμε χρόνο να «θάβουμε» τους εαυτούς μας. Προσπαθούμε μόνο να μειώσουμε τα λάθη μας. Η ΑΕΚ είναι ένας άξιος αντίπαλος και ετοιμάζουμε να δείξουμε την καλύτερή μας πλευρά, τη δύναμή μας και την όσο το δυνατόν υψηλότερη ποιότητά μας, χωρίς περιττά συναισθήματα, αλλά με συγκεκριμένο τρόπο. Θα ήθελα να σκοράρουμε πρώτοι και να προηγηθούμε και όχι να κυνηγάμε το σκορ. Θέλουμε και θα εκτοξεύσουμε αυτή την επιθυμία μας αύριο στο γήπεδο».

Για την ανάλυση της ΑΕΚ: «Υπάρχουν Ουκρανοί στην ομάδα της ΑΕΚ. Η ταχύτητα της σκέψης είναι βασική στην Ευρώπη και σε αυτά τα ματς πρέπει να την εφαρμόσουν. Η αμέλεια μπορεί να γίνει ανεκτή στο πρωτάθλημα, όχι όμως στο EuropaLeague. Οι απαιτήσεις μου είναι να μην παραδοθεί η ομάδα πριν το παιχνίδι, όπως έκανε με την Μπράγκα. Πρέπει να παίξουμε με ήρεμο κεφάλι. Η ηρεμία και η επιθετικότητα πρέπει να συνεργαστούν αύριο. Πολλά επίσης εξαρτώνται από τη σύνθεση που θα αγωνιστεί ο αντίπαλος».

Για την 11άδα: «Υπάρχει πάντα ένας κορμός στη σύνθεση, αλλά φυσικά υπάρχουν παραλλαγές σε κάθε θέση. Στις προπονήσεις θα ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις».