Μπεργκ: «Λίγο καλύτερος ο Ολυμπιακός από τον ΠΑΟΚ»

Ο προπονητής της Ομόνοιας, Χένινγκ Μπεργκ έκανε σύγκριση ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, μία μέρα πριν από το ματς της κυπριακής ομάδας στην Τούμπα (22/10, 19.55).

Μπεργκ: «Λίγο καλύτερος ο Ολυμπιακός από τον ΠΑΟΚ»

Ο προπονητής της Ομόνοιας, Χένινγκ Μπεργκ στη συνέντευξη Τύπου, παραμονή του αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για το Europa League δεν είχε πρόβλημα να κάνει μία σύγκριση ανάμεσα στον «Δικέφαλο» και στον Ολυμπιακό που αντιμετώπισε στα play off Champions League.

Αναλυτικά μίλησε:

Για τα κίνητρα της Ομόνοιας: «Είμαστε έτοιμοι για την πρεμιέρα και ανυπομονούμε για αυτό το παιχνίδι. Είναι κίνητρο που είμαστε εδώ, καθώς η παρουσία μας σε αυτό το επίπεδο μάς βοηθάει να βελτιωθούμε και ως γκρουπ αλλά και ατομικά».

Για τις διαφορές Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ πήρε το πρωτάθλημα πριν από δύο χρόνια και ο Ολυμπιακός πέρυσι. Έχουν διαφορετικό στυλ παιχνιδιού. Ζητάτε να σας πω περισσότερα για τις διαφορές, αλλά δεν θα σας αποκαλύψω αυτά που ετοιμάζουμε. Ο Ολυμπιακός ήταν λίγο καλύτερος από τον ΠΑΟΚ πέρυσι και εμείς θα κληθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε στο παιχνίδι. Και ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός είναι ομάδες με περισσότερα θετικά από αρνητικά στοιχεία. Είναι καλές ως σύνολο, αλλά έχουν και παίκτες που ξεχωρίζουν, που έχουν ατομική ποιότητα. Εμείς θέλουμε να δείξουμε το ποιοι είμαστε και παράλληλα να τα πάμε καλά και στο πρωτάθλημα. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο, αλλά στις δύσκολες καταστάσεις καλείσαι να δώσεις απαντήσεις, να δείξεις ότι βελτιώνεσαι, ότι κάνεις βήματα».

Για τους στόχους της Ομόνοιας στο Europa League: «Εμείς έχουμε στο μυαλό μας όλα όσα πρέπει να κάνουμε για να μπορέσουμε να πετύχουμε κάτι. Έχουμε κάνει μια καλή διαδρομή μέχρι τώρα εκτός Κύπρου. Θέλουμε να το χαρούμε, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα παλέψουμε, πώς θα είμαστε διαφορετικοί. Θεωρώ ότι θα πρέπει να δείξουμε τους λόγους που φτάσαμε εδώ. Δεν έχω αναλύσει λεπτομερώς τις ομάδες. Σίγουρα η Αϊντχόφεν είναι πολύ καλή ομάδα, η Γρανάδα είναι πολύ καλή στην Ισπανία, και ο ΠΑΟΚ είναι μία εξαιρετική ομάδα στην Ελλάδα. Σίγουρα αυτές οι τρεις είναι φαβορί και δεν έχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους. Εμείς θα προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και μετά τα δυο πρώτα παιχνίδια θα μπορούμε να πούμε το πού θα μπορούμε να είμαστε».