ΟΦΗ-Απόλλων Λεμεσού 0-1: Ο Ζάλαϊ το έβαλε, ο… Μαρέσκα το έσωσε (vid)

Ο Ούγγρος στόπερ Ζάλαϊ πέτυχε το γκολ της νίκης του Απόλλωνα Λεμεσού (0-1). Ο Ιταλός διαιτητής Μαρέσκα σταμάτησε με αδιανόητη απόφαση τον Φιγκεϊρέδο και απέτρεψε την πιθανή ισοφάριση του ΟΦΗ

ΟΦΗ-Απόλλων Λεμεσού 0-1: Ο Ζάλαϊ το έβαλε, ο… Μαρέσκα το έσωσε (vid)

Θα τον θυμούνται για χρόνια τον διαιτητή Φάμπιο Μαρέσκα και τον επόπτη Τσίρο Καρμπόνε τα στελέχη και οι επιτελείς του ΟΦΗ ως υπαίτιους της ήττας από τον Απόλλωνα Λεμεσού (0-1). Το Ιταλικό διαιτητικό δίδυμο που με απόφαση που δεν στέκεται ούτε σε ερασιτεχνικό πρωτάθλημα, υπέδειξε οφσάιντ τον Φιγκεϊρέδο, ο οποίος έφευγε μόνος από αριστερά για να ισοφαρίσει, έπειτα από λάθος γύρισμα του Μπένσοπ. Κύριος είδε πως δεν αντιλήφθηκαν ορθά την φάση οι Ιταλοί και θεώρησαν πως έγινε μπαλιά από παίκτη του ΟΦΗ.

Europa League: Το γκολ του Απόλλωνα Λεμεσού για το 1-0 επί του ΟΦΗ (vid)

Η ευκαιρία για γκολ χαρακτηρίστηκε ως μη γενόμενη, οι φάσεις ούτως ή άλλως ήταν ελάχιστες εκατέρωθεν στο «Γεντί Κουλέ» και έτσι ο Απόλλων Λεμεσού πήρε την πρόκριση για τον τρίτο γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, χάρη στο γκολ του Ούγγρου στόπερ Ζάλαϊ, έπειτα από ασίστ του πολύ καλού επιθετικού Νταμπό.


ΤΟ ΓΚΟΛ
50’: Ο Γιούστε «γέμισε» από την άμυνα στο δεξί άκρο της επίθεσης, όπου ο Νταμπό κέρδισε την προσωπική μονομαχία από τον Σελίμοβιτς, απέφυγε και τον Βούρο και πάσαρε στον Ζάλαϊ, ο οποίος αν και κεντρικός αμυντικός ακολούθησε σαν «τρέιλερ» τη φάση και πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι με το δεξί στην αριστερή γωνία (0-1).

Ο Ιταλός διαιτητής Φάμπιο Μαρέσκα έδειξε κίτρινη κάρτα στους Γιαννούλη, Σελίμοβιτς, Νέιρα, Ντένιτς, Σακέτι, Μπένσοπ.

ΟΦΗ: Βάτερμαν, Μαρινάκης (65’ Μαρινάκης), Σελίμοβιτς, Βούρος, Ουές, Στάικος (67’ Σολίς), Μεγιάδο, Νέιρα, Γιαννούλης (80’ Κοροβέσης), Φιγκεϊρέδο, Σαρδινέρο.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ: Δημητρίου, Γιούστε, Ρομπέρζ, Σάλαϊ, Σακέτι, Ντένιτς, Ματέι (46’ Μπένσοπ), Ντιγκινί, Αγκίρε, Πέδρο (46’ Πίττας), Νταμπό (78’ Γιαννιώτας).